MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 července, 2019

Dnešním největším úkolem bylo přežít práci a těšit se na dovolenou. Ale jak to tak bývá, když se nemůže člověk dočkat, tak se to obvykle pěkně táhne. Štěstím bylo, že celkově šlo o poklidný týden, takže alespoň žádné nervy...

Jak jsem již zmiňovala, začala jsem se zase věnovat relaxačním (asi jen pro někoho) omalovánkám. Sice není na ně tolik času, jak bych chtěla, ale snažím se. Brzy dokončím i první obrázek z Cizinky. Už jsem se smířila s tím, že vybravuji jako malé dítě a nemám na některé experty, ale to mi nevadí. Takže začátkem týdne jsem téměř po roce zveřejnila článek s hotovými obrázky... :-D


Pokud se tu najdou nějací nadšenci do Kronik železného druida, máte možnost si vytisknout záložky, které jsem vyrobila. Tentokrát jsem si je vyráběla doma a neposílala si do firmy odborníkům. Myslím, že je to dostačující, alespoň pro mé osobní užití. Jde o výřezy originálních obálek pro prvních pět dílů...

Jelikož se blíží konec měsíce, připravuji přehled na srpnové novinky. Už teď se můžete podívat na facebooku do alba, co bude vycházet. Přehledový článek s tipy mám nachystaný na zítra, tak musíte ještě chviličku vydržet ;-)

V tomto týdnu jsem začala s dvěma recenzáčky. Po dočtení Dračího srdce, které jsem recenzovala přímo pro autorku, jsem se rozhodla, že následující dvě budu tak trochu střídat. Každá je žánrově někde jinde, takže podle nálady sáhnu po jedné či druhé. Jedná se o Nikdynoc (zatím nevím co si myslet) a A na nebi čekají hvězdy...



V pátek vyšly obvyklé akce a soutěže. Vzhledem k tomu, že jsou prázdniny v plném proudu, je článek tak nějak poloprázdný. Což nechápu, jakoby knihy sledovali jen ti školou povinní... Ale snad si vyberete i z toho mála...

Nesmím zapomínat ani na filmy, i když po pravdě poslední roky dávám přednost asi seriálům. Jsou napínavější, záhadnější a poutavější. Hollywood nějak ztrácí gryf a točí samé blbosti nebo přetáčí už dříve vytvořené filmy... A to mě zrovna dvakrát nebere. Takže srpnová očekávání v kině samozřejmě taky nedopadla zrovna nejlépe, ale dva snímky jsem dala na seznam.

Chytla jsem zase svoje nakupovací období a koukám po knihách. Při mé smůle jde ale vždycky o starší kousky, které už nedám dohromady. Zrovna mi padla do oka Patricia Briggs a sháním Smrtící žár, který je totálně nesehnatelný. Tak přemýšlím, zda má cenu kupovat ty ostatní díly a pak doufat, že se poštěstí a seženu i ten chybějící. Ale tak strašně mě to láká :-D A to nemluvím i o dalších knihách (zase seriích, proklatě)... :-P

Jinak jsem se v týdnu ještě stavila u mamky, protože jsem u ní měla objednávku granulí a kokin pro Maggie. Dostala jsem i výslužku ze zahrádky a nafotila jsem zase pár fotek aktuálního zvířectva. Ať můžete mrknout ;-)








A to už bude asi všechno. Zrovna mi začíná týdenní dovolená. Přemýšlím a dumám nad blogovými narozeninami a jestli dělat soutěž. V tomto ohledu se mi totiž zdá blogosféra poněkud mrtvá. Nechám si to tedy projít hlavou a uvidím, jak se s tím poperu... Vy se mějte krásně a zase zítra ahoj :-)


Přírůstky

  • Nikdynoc
  • A na nebi čekají hvězdy

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. To znám, také když se na něco těším, tak se ten čas pak neskutečně vleče. Ale už to máš za sebou a teď už jen ta dovolená:)

    Já taky nejsem žádný expert na vymalovávání, ale i tak mě to baví. Škoda, že jsem si omalovánky nechala na bytě, možná bych toho i teď v týdnu využila. Tak třeba příště.

    Jsem hodně zvědavá, jak se ti bude líbit Nikdynoc. Jsem na knihu dost zvědavá, ale bojím se, že se mi tahle vyhajpovaná knížka nebude líbit. No uvidíme. :)

    A jinak fotky jsou úžasný. Už na instagramu jsem je obdivovala. :D :)

    Máš pravdu, také mi přijde blogosféra mrtvá, ale i tak se tu najde pár příznivců, kteří tuhle komunitu pořád drží. Občas mi přijde, že dorazí i někdo nový. :-)
    Také mám v plánu uspořádat soutěž na blogové narozeniny, které jsou během srpna, ale pořád nevím, jestli je zveřejňovat na blogu a nebo na instagramu. Ještě si to budu muset promyslet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Nikdynoci jsem na zacatku a je to dost zvlastni. Tezko rict, jak to nazorove dopadne...
      Ohledne narozenin, tak zvazuji zatim formu a hlavne ceny, takze nejsem jeste rozhodnuta...

      Vymazat
  2. Omalovánky Sovy? :O Tak přesně něco takového bych potřebovala! :D
    A všechna ta kachňátka a koťátka a zvířátka obecně jsou nádherná! ^^

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne