MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 června, 2019

Shrnutí týdne #254

neděle, června 02, 2019 3 komentáře

Týden jsem začala dost pracovně, měla jsem noční z neděle na pondělí a domů jsem dorazila až skoro v sedm ráno. Původně jsem si myslela, že snad ani spát už nepůjdu, že jsem stejně nějak moc rozjetá. Nakonec jsem došla domů, lehla na postel a během chvíle jsem nevěděla o světě :-D A zbytek dne vypadal dost podobně. Vždycky jsem se probudila, něco málo udělala, najedla se a šla to zase zalomit...

Stihla jsem ale v mezičase něco málo sepsat a tak jsem mohla v úterý publikovat čtecí plány na blížící se červen. Tentokrát jsem si zvolila dvě knihy, které mě kdysi zaujaly, je možné, že se mi je dokonce podařilo získat i v nějakých výprodejích nebo v akci. Obálky vypadají podobně, i dějově jsou zasazené spíše do minulosti... Takže jsem zvědavá, jak se mi budou líbit...


Znovu jsem projela stránky nakladatelů a doplnila jsem album novinek na facebooku o další knihy. Myslím, že výběr je nakonec zase docela dost bohatý, i když já osobně jsem ráda, že pro mě se našlo minimum :-) A co jste objevili vy?

Po dočtení aktuálně posledního dílu Cizinky, jsem měla trošku absťák. A pak mě to trklo, vždyť to není jediná věc, která se týká historie a Skotska. A tak jsem dumala a vzpomínala, jaké všechny filmy jsem z tohoto prostředí viděla, jaké knihy četla či které kousky mě teprve čekají. Sepsala jsem malý článek na toto téma. Na chvíli mě to zabavilo, ale ještě si budu muset počkat na nového Lorda Johna, letos by měl vyjít i další díl Cizinky a na podzim snad začne i nová řada seriálu. A co vy a historie?


Ve středu jsem si vybírala volno za hodiny, které jsem v poslední době natahala do plusu. A jelikož nehrozí jejich proplacení, tak jsem si chtěla užít poinventurní relax. Odpočívala jsem, četla a zkoušela svoji novou tiskárnu. A na čem jiném to otestovat než na záložkách? Rovnou jsem si je i zalaminovala. Jako není to tak pěkné jako když si to nechám vyrobit od profesionálů, ale pro moji potřebu je to na druhou stranu dostačující. Udělala jsem jich zatím jen šest na zkoušku, ale jakmile bude čas a nálada, budu si hrát dál :-)


Ve čtvrtek se mi podařilo dočíst závěrečný díl Ohniváka. Série se mi líbila, hodně mě bavila i když velkým nedostatkem pro mě bylo to neustálé žvanění o emocích a lásce. Ale chápu, že kniha je prostě pro jinou věkovou kategorii, tak jsem se snažila zaměřit na děj a věci okolo.


Samozřejmě nesmím zapomenout na páteční akce a soutěže. Tentokrát jsem je sepsala i tady na blogu, abych vás nešidila :-D Nemůžu říct, že by to byla nějaká sláva, ale myslím, že i ta troška docela potěší. Určitě mrkněte a třeba vás něco zaujme...

V sobotu jsem musela bohužel do práce navíc, protože nějak máme zase povážlivý úbytek na lidech a já byla jediná, která si to mohla ještě změnit, abych přišla. Den mi však utekl opravdu rychle a ani jsem nemrkla a odcházela domů. Alespoň něco. Počasí se taky vylepšilo a kolem baráku konečně posekali trávu, tak toho využívám a vždycky tam chvíli s Maggie postojím. Dokud se jí teda chce... :-P Ale abych to dořekla, ráno jsem vám publikovala článek s měsíčním přehledem knih, obrovská hromada nových knih a malá troška přečtených, kterým rozhodně dominuje Ledový dech :-)


Na facebooku jste pokořili krásných čtyři sta likes. V to jsem už ani nedoufala, ale největší nárůst přišel se zrušením mých fb skupin. Pár lidiček totiž ze skupin přesídlilo na moje blogové stránky a vyčkávají tam na další informace, které sdílím. Sice to bylo mizivé číslo podle toho, kolik bylo členů, ale věřte, že jsem za každou vaši dušičku moc ráda a jsem vděčná, že ke mně chodíte ♥ Mimo to jsem si ozkoušela novinku na instagramu, kde jsem nafotila tři fotky vedle sebe ze stejné série, takové malé hračičkování. Docela se mi to líbí a navíc i sledovači vcelku rychle sbírali srdíčka, takže asi nejhorší to není. Teď mám spíš dilema, jestli to používat jen občas nebo pravidelně, což zase ale znamená, že ten nárůst množství fotek bude docela enormní...



Jinak dneska mám první den dovolené, dopoledne jsem něco málo uklízela, ať se cítím v tom svém hnízdečku jako člověk, odpoledne jsem na chvilku zajela k mamce a zbytek dne si na střídačku čtu a odpočívám. Momentálně čtu Nahraného, na kterého jsem hrozně dlouho čekala až jsem málem už nedoufala, a strašně se u toho řežu. Tohle mi chybělo... :-) Už mám přečtenou třetinu a jelikož večer v televizi není zrovna nejlepší výběr, asi budu pokračovat... Co čtete vy?




A to je pro dnešek vše, uvidíme se zase příští týden. Mám nachystané nějaké články, plus ještě nápady v konceptech, tak uvidím, jak budu stíhat zveřejňovat. Ale teď jdu zase za Attikem a prostě tak... Vy mi nezapomeňte napsat, jak jste se měli?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Jako první ti chci popřát, ať si užiješ dovolenou, u nás je krásně, tak snad u vás bude také. Tady se píše 27 stupňů. Na jednu stranu jsem ráda, že bude hezky, ale zase to vedro. Máš něco konkrétního v plánu o dovolené? :-)
    Já momentálně čtu knihu od česk spisovatelky - Na hraně zkázy a zatím se mi to líbí a jsem zvědavá, jak bude první díl ukončen. :-)
    Jinak jsem se v týdnu měla dobře. Kupodivu celý týden utekl jako voda. Víkend byl už zajímavější. Šli jsme s přítelem na besedu s Alenou Mornštajnovou a ta byla skvělá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten teplotní skok je mazec. A hlavně dnes to slušně peklo. Plány zatím žádné, uvidím podle situace a počasí :-) A v Praze jsi ji neviděla? :-)

      Vymazat
    2. Bohužel na besedu jsem se nedostala, protože tam byla fronta a bylo to v malickem sále. Takže polovina lidí stala po schodech dolů. Ale aspoň na podpis jsem se v Praze dostala a teď mě ta beseda velmi potěšila. :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne