MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 dubna, 2019

Shrnutí týdne #248

neděle, dubna 21, 2019 4 komentáře

Týden jako vyšitý. Konečně se začalo zase oteplovat, sluníčko ukázalo svoji sílu a já odhodila zimní bundu. Snad se k ní už nebudu muset vracet. Víkend byl úplně ze všeho nejlepší, takže vlastně závěr týdne prostě pecka :-)

Pondělí: Den volna po pracovním víkendu. Neproběhl sice podle mých představ, jednak jsem měla strašně lenivou, dokonce tak, že jsem ani nevařila. Navíc mě chvílemi i pobolívala hlava. Nicméně nic, co bych nenapravila krátkým šlofíkem a horkou vanou. Něco málo jsem pak přečetla z Dívky v ledu. Šlo mi to pomaleji, buď jsem měla čtecí blok nebo jsem se nemohla pořádně začíst. Ale čím jsem se zabavila nejvíc, tak Četnickými humoreskami, na kterých teď ujíždím. Český seriál z dob, kdy byly tyto počiny ještě koukatelný :-P Jelikož byl zveřejněn (konečně) program na Svět knihy, tak jsem si sestavila plán. Co plán, spíš mini pláneček. Ono totiž všechno, co by mě zajímalo, letos minu, takže ani není pořádně co řešit. A večer skončil s televizí a Zaříkávačem koní


Úterý: V práci probíhal typický shon, spousta úkolů. Ale docela rychle mi to uteklo a byla jsem ráda, když jsem odcházela. Přece jen se blíží největší frmol kvůli velikonocům a pak sklízení zboží a chystání nové sezóny. No hnus. Odpoledne jsem si rychle navařila a nějak jsem to neodhadla, takže jsem měla obědy až do pátku. Odpoledne jsem strávila s knihou, už jsem se trošku rozjela a zkoukla jsem i nějaký ten seriál. Velikou radost mi udělala Terka alias Mrs. Jungová, která mi nabídla pomoc, že mi nechá na Světě knihy podepsat knihu. Ještě se najdou moc hodní lidi, tak doufám, že to klapne a moc díky :-)

Středa: Dopoledne mi mamka napsala, že se narodily další mimča, takže mám zase co duchlat :-D Na blog jsem vám hodila recept, aby to tu nestálo bez činnosti. Odpoledne jsem sedla nad knihu a tak trochu se donutila do čtení. Někdy holt vyhrává lenost, i když je kniha sebevíc lepší. Konečně jsem tedy zvládla za den přes sto stran a mám pocit, že jsem se hnula z místa. Taky jsem zkoukla nový díl Hry o trůny a nemůžu říct, že by to byla nějaká super paráda. Pár dialogů, jedno odhalení tajemství, které známe z konce minulé řady, a mnoho náznaků. Jinak nuda. Tenhle seriál jsem nikdy příliš neobdivovala, ale po tolika letech, kdy to sleduji, už prostě chci znát konec...


Čtvrtek: Obvyklý program, nic zázračného. Připravila jsem přehled novinek chystaných v květnu. Pár tipů jste mohli objevit na blogu a pak zbytek novinek zase v albu ve facebookové skupině.

Pátek: Lidi se naprosto zbláznili. Už od čtvrtka okupovali obchoďák ve velkém, asi nastal konec světa. Občas se nad tou lidskou mentalitou musím pozastavit. Venku se udělalo krásně a teploučko, bylo dvaatřicet stupňů a oni pořádali hon na nákupy. Každopádně jsem to zdárně přežila. Doma jsem konečně provedla nějaký ten úklid, menší praní a pak konečně relax a vidina tří dnů volna...Také to byl den, kdy jsem konečně pokořila Dívku v ledu a úspěšně ji dočetla, takže jsem hned sáhla po Prachu :-D.


Sobota: Hned z rána jsem jela k mamce, popřála jí k svátku a darovala květinu. Dostala gerbery v květináči, ty aspoň jen tak neuschnou... Počasí bylo moc krásné, tak by byla škoda toho nevyužít. Mamka zrovna barvila vajíčka a chystala mazanec. Odpoledne jsme vyráběly koupelové soli, objednala jsem suroviny včetně vůní a sušených rostlin a namíchaly jsme hned několik druhů. Trochu jsme pracovaly i na zahradě a přesazovaly nějaké stromky. A k večeru se dělaly makrely. Dostala jsem i malou výslužku. No prostě celkově vydařený den. Domů jsem se dostala až po osmé večer, takže teprve v tu dobu jsem konečně přečetla alespoň pár stránek knihy.










Neděle: Ráno jsem pro vás konečně sepsala recenzi na knihu. Poté jsem se pustila do vaření oběda a dělání salátu. Samozřejmě kuchyň byla jako po výbuchu :-D, dva chody a ještě k tomu salát, to zase tak často nechystám. Pak jsem si odběhla k seriálu a nyní si peču míša řezy. Vzhledem k tomu, že i zítra mě čeká volný den, dnešek bude spíše odpočinkový, kromě dodělání dezertu a případné přípravy nějakých pozadí na focení, už se nehodlám moc namáhat :-P

A jaký jste měli týden vy? Napište mi :-)




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Narazila jsem na tvuj blog náhodou a hned mě zaujalo tvoje bio! :D
    knihy, filmy a čokoláda, lenošení? TOP! :D ještě přidat hudbu a mám dvojče! :D
    Hezké shrnutí týdne. S tou knihou to mám podobně. Zrovna dnes jsem dočetla od S.Kinga - Řřbitov zvířátek ale měla jsem co dělat to dočíst. Trošku mi dělaly zdlouhavě zbytečné pasáže..
    Měj krásný zbytek neděle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ta hudba je tam taky ;-) a co se tyce Kinga, to mi stacilo jednou a uz jsem jeho knihy nevyhledavala... diky, to be taky :-)

      Vymazat
  2. Ještě k tomu podpisu - není vůbec za co. Je to maličkost. :-)
    Jinak s tou leností tě úplně chápu. Od pondělí do čtvrtka jsem přečetla jen 60 stránek z knihy Kulti, kterou jsem nakones stejně odložila, protože to byla skrz chyby totální katastrofa. A nechtěla jsem si kazit na Velikonoce náladu. Tak jsem pak četla třetí díl Eriky Fosterové. :-)

    U nás musím říct, že byl v obchodech kupodivu docela klid. I když možná jsem tam byla v době, kdy už tam ten nálet všichni provedli. :D

    Jinak o víkendu jsem se měla spíše odpočinkově. V pátek jsem byla s kamarádkami v kině na La Llorona a ještě předtím na výletě na kole. V sobotu byl sraz spolužáků ze základky a i když to bylo po 11 letech, tak jsem se divila, jak se skoro nikdo nezměnil. :D V neděli jsme s přítelem znovu koukali na Avengers abychom se připravili na středu na přemiéru Endgame. Jsem na pokračování šíleně zvědavá a natěšená. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším na Endgame, ale nevím jestli půjdu do kina. Captain Marvel mi taky nakonec nevyšel a na dabing nechodím. Nevím proč titulky promítají tak krátce... Tak to kdyžtak zkouknu doma a dám rovnou maraton obou částí :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne