17 dubna, 2019

Bebe dezert

středa, dubna 17, 2019 čeká na komentář
Vcelku rychlý dezert, který se nepeče, ale jen slepuje. Mám i vyzkoušeno, že jsem vynechala krok s poléváním sušenek čajem a bylo to opravdu dobré, měkké a ušetřila jsem si nějakou práci...

Bebe

Suroviny:
krém – puding, 375g másla, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce rumu, 1/2l mléka
polévání – černý čaj, 2 lžíce cukru, rum
Bebe dort – 2 světlé a 2 tmavé bebe

Postup: Uvaříme puding z 1/2 L mléka a necháme vychladnout. Vyšleháme 1 a ½ másla a 4 lžíce cukru moučka. Puding a máslo pomalu vyšleháme spolu. Přidáme 3 lžíce rumu. Bebe se polévají z rovné strany. Na hrubou stranu natřeme krém a slepujeme. Střídáme světlé a tmavé oplatky. Zbytkem krému potřeme celý dort. Dáme ztuhnout do lednice


sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentářů:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)