MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 dubna, 2019

Knih mám sice hodně, ale mapek nějak ubývá. Už se tak nějak blížím cíli, i když doufám, že s novými knihami najdu i další. Ale mezi jedněmi z posledních tu najdete tyto dvě skvělé knihy...


Eragon (Odkaz dračích jezdců #1)

Anotace: Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě – Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl trilogie Odkaz Dračích jezdců.
  



Marťan

Anotace: Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi… Mark Watney se jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Zdá se však, že bude také prvním člověkem, který tam zemře. Ztratil se v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc.
Mark se však nevzdává. Vyzbrojen svým důvtipem, technickými dovednostmi a nevyčerpatelným smyslem pro humor se pouští do tvrdošíjného boje o přežití. Jenže Mars mu přichystá nejedno překvapení…
Strhující, podmanivý a přesvědčivý příběh o lidské nezdolnosti a vynalézavosti tváří v tvář beznadějné situaci obletěl celý čtenářský svět a stal se doslova hitem, robinzonádou 21. století.

 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

  1. Eragona jsem si zrovna nedávno koupila. :-) Jen mám brož (všeobecně je upřednostňuji), ale ten Eragonj e zrovna teda na strašně tenkém papíru a prosvítá. :-D
    Moc hezká mapka je v knize Medová smrt, která mi teď nedávno dorazila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Eragona jako jedno z prvních vydání v pevné vazbě a ty stránky mám v pohodě :-)

      Vymazat
    2. Já dřív holdovala pevným vazbám, ale poslední dobou spíše tíhnu k paperbackům - levnější, lehčí, skladnější ... Ale stejně pro mně na prvním místě zůstanou e-knihy :)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne