MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 listopadu, 2018


Ahojky, opět tu máme neděli a s ní i můj přehled týdne. Musím se přiznat, že od pondělí mě neustále napadají myšlenky, jak si utřídit příští knižní rok. Tedy, ráda bych to nakupování knih nějak omezila, stejně nikdy nestihnu přečíst všechno, co bych chtěla. Doma mám hromady knih, ze kterých jsem byla vždycky nadšená - Harry Potter, Eragon, svět lovců stínů a tak dále. A opravdu se mi po nich stýská a ráda bych si dala opáčko. Ale kde vzít ten čas?

Přejděme ale ke knihám. První recenzí na mém blogu byl článek o knihomolském zápisníku, který jsem dostala od Presca. Moc se mi líbí a už se těším, až začnu zapisovat první záznamy :-) Už dřív jsem viděla nějaké ty deníčky, ale tenhle je prostě zatím nej...


Od pondělí nám (aspoň některým) začala seriálová Cizinka. Jak jste byli spokojení s prvním dílem? Mě docela zklamal. Byl takový dost syrový a nezáživný a Bonnet teda pěkně fuj... Že tam museli zrovna strčit představitele Eragona :-D Ale zlepšila jsem si náladu knihou, dočetla jsem Stín noci, druhý díl Času čarodějnic, který mi zatím přišel jako nejlepší... Momentálně chroustám trojku a jsem zvědavá, jak to celé skončí...


V týdnu mi mamka venčila Maggie, opět jsme kvůli chystání akce měli prodloužné směny. Rovnou mi hodila knihy, co mi došly k ní do práce. Měla jsem tam objednaný Apollónův pád, který mě dost nepotěšil, jelikož Fragment změnil směr toku textu na hřbetě, takže zbytek série nebude navazovat. Dále mě ještě čekala výhra v podobě Proč máma pije a několik týdnů očekávaný recenzák Impérium času...


Poslední recenzí v tomto týdnu je Atlas mýtů. Jde o takovou útlou knížečku zaměřenou na historii a především mytologii, doplněnou hromadou obrázků a tak podobně. Rozhodně za to stojí a největší radost udělá menším čtenářům. Však mrkněte na článek :-)


A abych těch recenzáků neměla málo, dostala jsem ještě Pronásledovaní a dva ebooky - Šestá oběť a Klíč k času... Mám se teď co ohánět, ale nevadí :-) Příští měsíc už trošku polevím, abych měla čas na jiné a taky musím na vánoce číst Vánoční koledu. Přidá se někdo? :-)



V pátek jsem si skočila do Pepca. Okoukala jsem všechno a moc věcí se mi líbilo, ale kdo by na to pořád vydělával, že :-D Sbalila jsem sadu větších kořenek, protože si do nich dávám sypané čaje a pak sadu plechových dóz, které chci používat na vánoční cukroví, aby bylo uzavřené a nevětralo...


Tolik k mému bohatému knižnímu týdnu. Pomalu připravuji přehled za celý rok, ať pak v prosinci nad tím nesedím hodiny. Jsem upřímně zvědavá, kolik nových knih a e-knih letos mám. Určitě mi spadne brada až to spočítám, ale teď ještě raději ne :-D Tak já jdu zase za povinnostmi a vy se mějte hezky :-)



Přírůstky

  • Zrádný labyrint
  • Proč máma pije
  • Impérium času
  • Šestá oběť
  • Klíč k času
  • Pronásledovaní



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Z Časodějů mi chybí přečíst poslední díl série, musím uznat, že to jsou hodně zajímavé kousky pro mladší čtenáře :) Každopádně máš, oc dělat - těch knížek za týden přibylo opravdu hodně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Též plánuji si zrovna ty dvě série znovu přečíst, připomenout si je. :3 Jen jaksi ten čas na to taky nemám. :/

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne