MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

17 srpna, 2018

Mřížkový koláč

pátek, srpna 17, 2018 4 komentáře
Tak jsem se opět pustila do nějakého experimentu a poprvé jsem vyzkoušela mřížkový koláč. Nevěděla jsem v jaké konzistenci přesně má být těsto, takže jsem to tak nějak odhadla. Použila jsem svoji letošní nepovedenou marmeládu, která mi tak nějak nezhoustla, ale chuťově je dobrá. Takže našla své ideální využití. No a mřížka taky není nejkrásnější. Každý pruh je jiný a nemám jednotlivé kousky propletené, ale to by na mě už bylo asi moc :-D Jinak jsem použila poloviční dávku a byla akorát do větší dortové formy.

Mřížkový koláč

Suroviny: 60dkg hladké mouky, 20dkg mletého cukru, 16dkg stely (použila jsem obyčejné máslo), 2 vejce, 1 prášek do pečiva, mléko od oka

Postup: Zpracovat těsto ze všech surovin. Půlku dát na plech či do nějaké formy. Potřít povidly, marmeládou nebo čímkoli podle chuti. Druhou půlku těsta rozdělit opět na dva díly - jeden na pruhy v jednom směru, druhou na pruhy v tom opačném a vytvářet mřížku.

sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni






Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne