MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 června, 2017

Jedna hodně stará záložka, která patří mezi mé první pokusy...


Královna má záložku mé vlastní výroby, kterou jsem si následně nechala vytisknout od jedné firmy. A Pax má jako záložku takovou kartičku :-)



Smrt a jiné vrcholy mého života {recenze}
Hlavní hrdina Martin není právě nadšený, když u postele své umírající babičky potká ztělesněnou Smrt. Ta si přišla pro duši staré dámy a raduje se, že ji konečně někdo vidí a slyší. Jedním si je jistá: Jim dvěma s Martinem je předurčeno, aby se stali nejlepšími přáteli. Tenhle kluk je opravdu milý človíček. A mimochodem, nikdo vám s jistotou nezaručí, že se nedá umřít na nudu nebo na zlomené srdce…Martin si časem zvykne, že se Smrt vynoří vždycky ve chvíli, kdy se mu to nejméně hodí. Když však potká ženu, o níž tuší, že je to ta pravá, musí si položit rozhodující otázku: Má vůbec smysl žít, milovat a toužit po štěstí, když stejně všechno skončí smrtí?
Hořká i laskavá komedie oplývající nadsázkou a černým humorem

Královna Tearlingu {recenze}
Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.

Hůl prokletí {recenze}
Ozývá se tep času a vchází temnota... V městečku Mariefred se začínají dít podivné věci. K životu se probouzejí nadpřirozené bytosti. Tajná knihovna ukrytá pod kostelním návrším přitahuje zlé síly. Její ochrana slábne a svět se ocitá v ohrožení. V těchto nejistých časech sem do pěstounské rodiny přicházejí bratři Alrik a Viggo, kteří — jak se brzy ukáže — byli vybráni, aby pomohli chránit tajnou knihovnu. Podle starých strážců jsou ale na válečníky příliš mladí, a proto musejí podstoupit náročnou zkoušku. Skutečné nebezpečí je však teprve čeká…
Desetidílná série PAX je napínavá urban fantasy odehrávající se ve světě zabydleném bytostmi z hlubin staré severské mytologie. Zároveň je to dojemný příběh o síle sourozeneckého vztahu i o tom, jak je těžké naučit se znovu důvěřovat, když nás dospělí, na něž spoléháme, tolikrát zklamali. Svižný jazyk, atraktivní téma, napínavý děj a působivé komiksové ilustrace — ideální knihy pro ty, jimž čtení k srdci zatím moc nepřirostlo.
 
Tuto rubriku jsem založila hlavně jako přehled mých knižních záložek. Už se v tom sama ztrácím a nevím, kde všude ty záložky jsou. Takže budu postupně fotit knihy z mojí knihovničky a k nim jejich záložky, které jsou v nich uložené. Některé jsem vyráběla, jsou staré nebo nové, vybledlé, některé jsou stažené z internetu, některé jsou koupené, některé darované a některé jsou vyhrané...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Na tuhle knížku si dělám zálusk už delší dobu :D hezká záložka, připomíná mi lodičku, kterou jsem jednou na střední poskládala a se spolužáky jsme ji celou popsali ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám záložky v děsným stavu, takže tichá závist :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ja jich mam obvykle vic nez dost, takze je strkam do vsech knih :-)

      Vymazat
  3. Také si na knížku dělám zálusk. Její obálka mě děsně baví :D A záložku bych brala taky. Moc pěkná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. diky :-) jj, kniha me nadchla v jedne recenzi a uz byla na seznamu :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne