MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 června, 2016

~ minirecenze ~

Původní minirecenzi na Kámen mudrců si můžete přečíst v mém starém článku (berte prosím v potaz, že jsem ho psala před čtyřmi lety :-P). Tady se budu věnovat jen ilustrovanému vydání. Vezmeme to jen pár slovy... :-)

Poprvé, když jsem knihu zahlédla, jsem si říkala, jaká škoda, že je to nenapadlo dřív, už doma mám jedno vydání. Ale nakonec po všem tom nadšení jsem prostě neodolala a pořídila jsem si ji i já. Nyní budu mít prostě dvě verze. A proč nakonec ne? :-)

Na první pohled zaujmou nádherné kresby téměř na každé straně. Jsou úplně neuvěřitelné a doplňují celou tu atmosféru. Prostě skvělé. Jim Kay si dal opravdu záležet a držel se knižní předlohy a popisů, jak mohl. Díky tomu si všimnete i některých rozdílů, které pozměnili filmaři.

Trošku mi vadí rozdělení textu na stránce do dvou sloupců, ale je to pochopitelné. Dlouhý text na tak širokých stránkách by se četl opravdu hodně špatně. A stejně vám při tom čtení budou oči utíkat všude po stránce a obrázcích :-D

Na knihu mohu tedy psát jen samá pozitiva. Už teď se moc těším na druhý díl, který by měl být koncem letošního roku. A až bude sbírka celá, to se bude krásně re-readingovat :-) Ale teď prohlížejte i zbytek článku, kde najdete malé nahlédnutí...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání)
Harry Potter and the Philosopher´s Stone
Harry Potter
1
Joanne Kathleen Rowling
Vladimír Medek
Fantasy
1997  originál / 2015 ilustrovaná verze
248
Albatros
978-80-00-04039-4

Anotace Databazeknih.cz:
Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye. Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...

Ukázka knihy




Informace o autorce

foto: Čtení pod lavicí

Databazeknih.cz: Joanne Rowlingová se narodila roku 1965 v anglickém Gloucestershiru, jejími rodiči jsou laborantka Anne a manažer firmy Rolls Royce Peter. Rowlingová na sebe upozornila už v šesti letech, kdy napsala povídku o králíčkovi Rabbitovi (tedy králíčkovi jménem Králíček), který měl spalničky. V roce 1971 se její rodina přestěhovala z Yatu do Winterbournu, kde si Joanne a její sestra Di hrály s dětmi ze sousedství na kouzelníky. Jejich nejlepšími přáteli byli v té době Ian Potter a jeho sestřička Vikky. S těmi si užily hodně legrace – Ian měl totiž nevyčerpatelnou zásobu bláznivých nápadů, a tak ani talíře zdobené hlemýždi, nebo běhání po čerstvém betonu nebylo pro malou Joanne nic neobvyklého... celý životopis












Knižní téma | Harry Potter • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

13 komentářů:

  1. Tuhle knizku miluju, uz se tesim, az vyjdou i dalsi dily :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doma bohužel HP nemám, tak snad si časem pořídím aspoň tohle ilustrované vydání, protože ty ilustrace se opravdu povedly.
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě udělej. Pro mě je HP největší poklad :-D

      Vymazat
  3. Musím souhlasit, že je škoda, že je to nenapadlo dřív, doma mám totiž už dvě vydání, jedno anglické a druhé naše české a tohle už si tedy pořizovat nebudu, i když vypadá skvostně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem uvažovala o anglickém. Ale neumím v tom jazyce moc dobře číst a jeden díl by mi přinejmenším zabral celý rok :-P

      Vymazat
  4. Nádherné fotky! Harryho naprosto zbožňuji, nejdřív si chci dokoupit původní vydání a potom i ilustrované. (abych to měla hezky kompletní) :D

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle vydání je neskutečné, když už jsem si myslela, že knihy nemohou být kouzelnější... :) Určitě ho plánuji pořídit, stejně jako celou edici v angličtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na anglictinu nemam odvahu, ale ty ilustrovane musim mit. Nejdriv jsem se snazila odolat, ale moc mi to neslo :-)

      Vymazat
  6. Toto vydání jsem několikrát viděla v knihkupectví, a i když jsou ty ilustrace naprosto úžasné, neplánuji si ho pořídit...:) Stačí mi to anglické vydání, které si snad brzy doplním..:)

    OdpovědětVymazat
  7. Harry Potter je Harry Potter tomu se nedá nic vytknout, kor ne tomuto vydání. Bohužel jsem ho zatím viděla jen letmo v knihkupectví, ale určitě si ho chci pořídit :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne