MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 srpna, 2022

  

Vycházející novinky

Jaké knihy brzy vychází a něčím mě zaujaly, takže bych si je ráda přečetla? To se dozvíte v tomto krátkém přehledu...


Ze zářijových novinek mám v oku tři knížky. Sérii od Kristýny Sněgoňové mám v merku už nějaký čas a teď bude vycházet tento další díl. Doufám, že se k tomu příští rok nějak dostanu. Pak tu mám Bouřný úsvit, což je závěr série od Zuzky Hartmanové, na který se opravdu dlouho těším. A nakonec Vůně medu. Grada zatím nemá obálku, ale když jsem procházela připravované novinky, tak jsem na knihu narazila a zjistila, že je to pokračování k V jabloňovém sadu, což bylo vážně příjemné čtení. Dokonce je už i třetí díl, který vyšel před druhým... 

Jinak jsem asi nic zajímavého pro mě neobjevila. Kolik toho máte v září vy? 

 

Svět v bouři

Svět v bouři

Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví. Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.



Bouřný úsvit

Příliš mnoho chyb — a jistá dávka šílenství — zapříčinilo pád samozvaného spasitele. Jeho moc visí na vlásku a možnosti rychle docházejí. Zatímco Hiramoto přichází vyrovnat účty, ruiny na východě slibují Arumielovým odpůrcům nové začátky a relativní bezpečí. Ovšem magie ještě neřekla poslední slovo. Pokud se podaří stvořit nového boha a díky tomu přivést zpět Vulpeho, mohli by obyvatelé Leru získat aspoň trochu času navíc. Jenže snahy o návrat prapůvodní hlavy lerského panteonu mohou mít vyšší cenu, než jsou démoni ochotni zaplatit. Nezbývá než sesbírat střepy rozbitého světa i vlastních životů a doufat v to nejlepší.


Vůně medu

Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umění. Hacienda s nádherným jablečným sadem, úrodnými zahradami a včelími úly je ideálním prostředím pro její projekt… i pro ni samou.
Ale Isabelin důkladně promyšlený plán se začíná hroutit, když se u ní objeví válečný korespondent Cormac O‘Neill a začne se přehrabovat v minulosti její rodiny. Vždy raději odhaloval životy jiných, než aby mluvil o sobě, ale malebnost venkova a Isabeliny neskutečné kulinářské dovednosti ho přimějí k tomu, aby i on otevřel své srdce. Avšak hluboko pohřbená rodinná tajemství mají tendenci vyplouvat na povrch, ať si to přejete, nebo ne…



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Město v oblacích jsem měla v plánu si koupit, ale ještě jsem se k tomu nedostala, tak moc díky za připomenutí! Prostě čeští autoři a fantasy je láska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela jsem si české autory oblíbila, ale jen málo mě ohromí 🙂

      Vymazat
  2. Na Vůni medu se také těším. Autorčiny předchozí knihy jsem četla obě a užila jsem si je. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne