MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

14 prosince, 2020

Čoko-linecké cukroví

pondělí, prosince 14, 2020 3 komentáře

 

Našla jsem si čas i na nějaké to experimentování. Upekla jsem klasická linecká kolečka, spojila je čokoládovo-máslovým krémem, horní díly jsou polomáčené v polevě a ozdobené kouskem ořechu.

Čoko-linecké cukroví

Suroviny: 210g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 140g másla, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy

Krém - 150ml mléka, 1 vrchovatá lžíce čokoládového pudinku, 150-200g másla, 120-150g moučkového cukru, 1 vanilinový cukr (doporučuji spíše poloviční dávku, nebo si každý musí vychytat vlastní množství, protože každý máme rádi jinou vrstvu krému :-P)

Horní kolečka - tmavá čokoládová poleva, kousky ořechů

Postup: Prosejte mouku, přidejte cukry, máslo, žloutky a citronovou šťávu. Zpracujte těsto a uložte do lednice alespoň na dvě hodiny.

Krém - Mléko s rozmíchaným pudinkem na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi dvě minuty, odstavíme a hustou kaši necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za stálého míchání dáme vychladlou kaši.

Polovinu upečených koleček namáčejte v rozpuštěné polevě a ihned přilepte kus ořechu. Jakmile je poleva tuhá, slepujte spodní a horní díly krémem.


sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

3 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne