MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 listopadu, 2020

 

Recenzní e-kniha


I v sedmém pokračování probíhá klasické rozdělení děje. Nejenže se jako vždy řeší vztahové peripetie (které by se podle mého mohly už trochu ustálit), ale i mnohem závažnější věci. Tentokrát jde o budoucnost domu upírů a o vraždy, které se staly. Takže začíná velké pátrání po vrahovi a hledání řešení, jak a kde budou upíři žít...

Tento díl mě sice nenadchl jako ten předchozí, nicméně bylo co číst a rozhodně mě to bavilo. Navíc mě potěšilo, že část děje probíhá v podstatě jako takové detektivní vyšetřování, které to celé poněkud oživilo. Netvrdím, že dříve už tímto způsobem nebyly doplněny předchozí díly, ale zde to působí více napínavě. Určitě tyto způsoby knihu vylepšují, protože v opačném případě, pokud by se hlavně řešil vztah hlavní dvojice, tedy Merit a Ethana, tak bych se nejspíš zbláznila. Typické romance nečtu a achání hrdinky nad tím, jak jsou jednu chvíli v pohodě a v druhou jsou žhaví na rozchod, přímo nesnáším. A autorka tím taky moc nešetří. Což, pokud se to táhne v podstatě od prvního dílu, je už poněkud trapné.

Autorka, jako spousta jiných spisovatelů píšících tímto stylem, se drží svého osvědčeného a zajatého systému. Snaží se vyvažovat různá témata a přidává něco navíc. Jako čtení na jedno odpoledne je to ideální, i když si myslím, že příběh má mnohem větší potenciál a dalo by se s tím více pracovat. Více rozvést ostatní postavy a nevěnovat se jen některým. Ani bych nepohrdla něčím zajímavějším ohledně historie upírů, měňavců a jiných, nějaké velké tajemství a podobně. Prostě něco na oživení. Takto je to stále stejné a pokud autorka bude na stejné vlně i nadále, asi moje nadšení tak trochu opadne. Nicméně nechci tím tuto sérii shazovat, má co nabídnout a rozhodně se výborně čte...

Šepotavě mrholilo a večer byl tak ještě ponuřejší. Zaparkovali jsme v prázdné postranní ulici a zírali na náš cíl – bílé cihlové skladiště s modrým odlupujícím se nápisem WILKINS na boku.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Pravidla hry
House Rules
Upíři z Chicaga
7
Petra Kubašková
Fantasy
2013 originál / 2017 překlad
256
Fantom Print
978-80-7398-293-5

Anotace:
Kožoměnci z celé země se sjíždějí do Větrného města. Mistr upír Ethan Sullivan jako smířlivé gesto nabídl jejich vůdci velmi speciálního bodyguarda: Merit, nejnovější chicagskou upírku. Merit má chránit alfu Gabriela Keena, a když už je u toho, tak i dělat upírům zvěda. Naštěstí jí Ethan k tomu všemu nabídne i žhavé tréninky ve dvou, aby jí pomohl lépe se připravit na tuto misi…
Bohužel však po Gabrielovi někdo začne střílet a Merit se brzy ocitne v palebné linii. Bude potřebovat jakoukoli dostupnou pomoc, aby mohla vystopovat záhadného násilníka, jenže kamkoli se obrátí, narazí na vzrůstající napětí mezi nadpřirozenými bytostmi – a v neposlední řadě mezi sebou a jistým zelenookým, několik let starým upírem…
Odkazy: palmknihy

Mezi nadpřirozenými se zvěsti šířily rychle – nebo v tomto případě se šířily z mé zprávy, kterou jsem poslala dědovi, pravděpodobně k Jeffovi, a potom ke Gabrielovi. Pohled v Ethanově tváři byl nedostižný: rozkvétaly v ní naděje a radost a možná poprvé uvěřil, že z tohohle existuje cesta ven.

Ukázka z knihy



Kde koupit knihu

E-knihu Pravidla hry koupíte v internetovém knihkupectví Palmknihy v žánru Světové fantasy
  
  https://www.palmknihy.cz/fantasy-sci-fi-horory/smrtelne-stroje-179786

Informace o autorce

foto: facebook
 
Databazeknih.cz: Chloe Neill je New York Times a USA Today autor bestsellerů z upírů Chicagoland a Elite série. Narodila se a vyrůstala na jihu, ale teď je její domov v Midwest, dostatečně blízko, aby Cadogan House a St Sophia dávat pozor na věci. Není-li přepis zásluh je a Lily dobrodružství, ona peče, práce a drhne Internet pro dobré recepty a skvělé grafické zpracování. Chloe také udržuje její zdravý rozum tím, že tráví čas se svými spolužáky své oblíbené krajiny fotografem / manžela a jejich psi, Baxter a Scout. (Ona i fotograf pochopit psi mají na starosti.) Chloe je zastoupena Diver Lucienne The agentury Knight . Chloe je členem spisovatelů sci-fi a fantasy Ameriky a Romance Writers of America.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne