MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 června, 2020


I v tomto dílu se vracíme k předchozí problematice. Stále je na pořádku dne zjistit, kdo stojí za všemi průšvihy, kdo vyvolává chaos a kvůli komu se především dostávají upíři i lidé do problémů. Viník sice není až tak neznámý, ale cesta k poznání je dlouhá a navíc v tom nemusí být sám. A ještě ke všemu mám podezření, kam až to povede.

Tentokrát mi ta vyšetřující část přišla docela dlouhá a hlavně se točila kolem toho stejného. I když bylo zajímavé sledovat stopu a jedno vodítko za druhým, bohužel chyběl trošku ten wow efekt s překvapením, který by čtenáře přesvědčil, že hlavní padouch nemusí být tak lehce k mání. Ale bohužel už ze začátku bylo jasné, ke komu se bude děj naklánět a tak to trošku zkazilo dojem.

Nicméně nejvíc mě zaujaly informace ohledně Merit, jejího života a přeměny a tak dále, protože se kousíček poodhaluje malé tajemství. Už od začátku totiž ve vzduchu visí jeden velký otazník a jak je vidět, pomalu se k nám dostávají další informace. I když jen opravdu malinko. Ale je to pokrok a očekávám, že s každou další knihou to bude přiostřenější.

Můžu tedy říct, že pokračování je opět dobré a čtivé, pro mě především odpočinkové a nenáročné, takže opravdu nečekám nějaké šílené zvraty a okamžiky překvapení. Každopádně konec je takový dost vystupující z 'lajny', ale vzhledem k tomu, že asi tuším, co se bude dít, zůstávám v klidu. Co jsem si zjišťovala, tak série má konečný počet třináct dílů, tím pádem stále mám spoustu před sebou. Uvidím, co mě ještě čeká...

Tam stránka končila. Prsty se mi třásly na papíře, vzhlédla jsem k Tateovi a promluvila, i když mi to nepříslušelo. „Kde jste k tomu přišel?"

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Na ostří špičáku
Hard Bitten
Upíři z Chicaga
4
Petra Kubašková
Fantasy
2011 originál / 2015 překlad
256
Fantom Print
978-80-7398-322-2

Anotace:
Novopečená upírka Merit prožívá krušné časy. Od chvíle, kdy kožoměnci odtajnili světu svou existenci, začali lidé brojit proti nadpřirozeným bytostem – a protestují před Cadoganským Domem s transparenty, které mohou každou chvíli vyměnit za vidle.
Za dveřmi Domu vládne napětí mezi Merit a jejím Mistrem, zelenookým lamačem srdcí
Ethanem Sullivanem. Potom však starosta Chicaga pozve Merit a Ethana na tajnou schůzku a informuje je o násilném útoku upírů, po němž zůstaly tři nezvěstné ženy. Vyjádří se stručně a jasně: udělejte si v Domě pořádek, nebo bude zle.
Merit potřebuje proniknout do jádra zločinu, jenže si bohužel není jistá, kdo je vlastně na její straně. A tak tajně požádá o pomoc někoho vysokého, tmavovlasého, kdo je členem skrytého upířího hnutí a má možnost získat hluboko ukryté informace.
Záhy se ocitá v temném, opojném srdci chicagské nadpřirozené společnosti – ve světě plném upírů, kteří jsou zjevně ochotni naplnit nejhorší obavy protestujících lidí. Právě tady zjistí, že nelze být upírem a nemít na rukou trochu krve.

Chvíli mi trvalo, než jsem si očíhla lokál. Temple Bar byl prakticky svatyní Cubs, mého oblíbeného týmu.

Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: facebook
 
Databazeknih.cz: Chloe Neill je New York Times a USA Today autor bestsellerů z upírů Chicagoland a Elite série. Narodila se a vyrůstala na jihu, ale teď je její domov v Midwest, dostatečně blízko, aby Cadogan House a St Sophia dávat pozor na věci. Není-li přepis zásluh je a Lily dobrodružství, ona peče, práce a drhne Internet pro dobré recepty a skvělé grafické zpracování. Chloe také udržuje její zdravý rozum tím, že tráví čas se svými spolužáky své oblíbené krajiny fotografem / manžela a jejich psi, Baxter a Scout. (Ona i fotograf pochopit psi mají na starosti.) Chloe je zastoupena Diver Lucienne The agentury Knight . Chloe je členem spisovatelů sci-fi a fantasy Ameriky a Romance Writers of America.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne