MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 května, 2020

Měsíc s knihou - duben

sobota, května 02, 2020 1 komentář
Duben dopadl naprosto katastrofálně a není vůbec divu. V práci mám frmol a veškerou energii nechám tam. Domů už chodím akorát odpočívat a téměř nic nedělat, protože jakmile si sednu, už se mi těžko vstává. Stále doufám ve zlepšení situace i v to, že se konečně doplní stav zaměstnanců a já díky tomu budu klidnější a méně vyčerpaná (3/4 roku bez dovolené je prostě děs). Květen snad dopadne lépe, mám v plánu si vybírat spíš kratší relaxační četbu, nic náročného. Asi i na chvíli zkusím zase něco jiného než vyloženě fantasy, protože z té se obvykle vyklube bichle, která je obsahově strašně bohatá a já potřebuji spíš moc nepřemýšlet :-D. Nebo zkusím dočíst nějaké YA knihy z knihovničky. Ale takové myšlenky patří už jinam...

Celkový počet přečtených knih: 3
Celkový počet přečtených stránek: 1008


Poslední smrtelné pouto • Brian Staveley
Tato série byla jak na horské dráze. První díl mě před lety příliš neuchvátil, ale už na mě čekal druhý a následně jsem se rozhodla dokoupit i třetí, ať to mám celé. Prostřední část byla nejlepší, akční, plná nápadů a změn a tak jsem doufala, že i závěr se ponese ve stejném duchu. Chyba lávky. I tady nakonec převládala nuda, postavy se chovaly tak, jak člověk nechtěl a vůbec se to celé stočilo naprosto někam jinam.



Aglajina zem • Petra Variant
Krátká oddechová četba české autorky. Co se týče nápaditosti, tak určitě moc zajímavě pojaté i zpracované. Velkým mínusem bohužel zůstává počet stran, protože tak nevzniká prostor pro pořádný rozjezd děje. Nicméně já osobně bojovala i s klišoidní romantickou zápletkou a celkovém dění okolo - neustálé únosy a zachraňování jak z červené knihovny...



Příběh Christophera • Radek Hraba
A ještě jeden příběh z české domoviny. Tentokrát jde o magii a náctileté hrdiny. Kniha byla čtivá a opravdu mě mile překvapila. Netvrdím, že neměla větší potenciál, který by se nedal rozvinout ještě lépe, to určitě ano. Závěrečná zápletka s padouchem sice nebyla úplně podle mých představ, čekala jsem asi něco epičtějšího, nicméně byla jsem spokojená.


A kolik jste toho zvládli přečíst vy? Jste v karanténě nebo pracujete?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. Nejvíc mě z tvých přečtených knih zaujala Aglajina zem, která mě i přes tvé nepříliš pozitivní hodnocení, zaujala. :)
    Přeju krásné čtení a spoustu skvělých knih i v následjícím měsíci květnu. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne