MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

17 dubna, 2020

Viděla jsem... #149

pátek, dubna 17, 2020 10 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)

 

Le Mans '66
Tento snímek jsem si vybrala z jednoho prostého důvodu a to je spojení jmen Shelby a Ford. Někteří, co mě sledují, ví, že stavím modely právě těchto dvou značek a tak jsem si nemohla nechat ujít film, ve kterém o ně jde. Sice jsem čekala, že to bude více o stavění aut a jejich testování a tak podobně. Většinu doby šlo spíše o stavění aut a závody. Ale i tak se mi to líbilo a bylo to zajímavé.

Moje hodnocení:
CSFD


Tolkien
Kdo by neznal Tolkiena. Světoznámý a populární autor, který stvořil Středozem. V tomto snímku se věnují hlavně jeho životu od mládí po založení rodiny. I ta se ke konci ukáže, ale funguje spíše jako takový epilog. Po celou dobu jde především o etapy jeho života, události, které ho utvářely a lidi, kteří ho ovlivnili. Vše pro něj mělo nějaký význam a díky spojení určitých věcí, je vidět, jak tento svůj život vložil do svých příběhů. I když je film trošku nudnější, komornější a mnohdy dost nicneříkající díky složitým dialogům, tak ukazuje dost, abychom pochopili...

Moje hodnocení:
CSFD


Zrodila se hvězda
Tak nějak jsem nepochopila, co chtěli tímto snímkem říct. Že život celebrity není lehký? Že často končí tím, že příliš pijí a fetují a ničí tak nejen svůj život a životy lidí okolo? Ale prosím vás, kolikrát to tu už bylo. Je nutné omílat stále stejné věci dokola a ještě v neskutečné délce dvou hodin a patnácti minut? To už snad nemůže nikoho bavit.

Moje hodnocení:
CSFD


Pod vodou
Nápad možná dobrý, i když díky spoustě věcí, které vám přijdou nelogické či nereálné, jde asi o hudbu velmi vzdálené budoucnosti. Moc nepomáhá ani to, že v tom není pořádný příběh. Prostě jste vhozeni přímo do problému bez pořádného úvodu, scény jsou díky danému místu příliš tmavé a rozmazané, takže polovinu doby ani nevíte, na co hledíte. A to ani nemluvím o tom titánovi na dně oceánu. To už bylo vážně moc...

Moje hodnocení:
CSFD


Život
Znáte to, když lidi rýpají do toho, o čem nic neví. A zvlášť, když můžou ohrozit sebe i celou planetu. Aneb film o tom, jak ve vesmírné laboratoři zkoumají život objevený na Marsu a vymkne se jim to z rukou... Nebylo to špatné, právě naopak. Akorát mě zarážely ty nízké bezpečnostní opatření. A konec? To musíte vidět sami...

Moje hodnocení:
CSFD


Angry Birds ve filmu 2
Musím říct, že tady mě prostě nenadchlo nic. Nuda, nuda, nuda. Už od počáteční minuty. Na film jsem koukala na etapy a druhou polovinu už jsem začala i značně přeskakovat. Jediné, u čeho jsem se trošku nasmála, bylo trio prcků zachraňující vajíčka. Jinak nic...

Moje hodnocení:
CSFD


Společnost mrtvých básníků
Musela jsem se vrátit kus do minulosti, abych měla možnost vidět konečně něco bohatého na obsah a ne jen pěkné na pohled. Po pravdě, asi si z toho každý vezme něco jiného, protože náznaků na nějaký vyšší smysl je tu hned několik. A tak je to pěkná ukázka tehdejší společnosti, názorů, ale i pohled na život, jaký by mohl být. Tedy za předpokladu, že to budete zkoumat více do hloubky.

Moje hodnocení:
CSFD


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Viděla jsem jen film Společnost mrtvých básníků a ten je povedený.

    OdpovědětVymazat
  2. Z filmů jsem viděla jen Zrodila se hvězda a v něčem s tebou souhlasím. Nemyslím si, že to byl zas tak špatný film a rozhodně jsem čekala víc a něco trochu jiného. Co se ale rozhodně povedlo, jsou krásné písničky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem jen Zrodila se hvězda a vůbec se mi to nelíbilo.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíce mě zaujala Zrodila se hvězda, ale nevím, zda se na ni podívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z toho byla spíš zklamaná, protože to nepřineslo nic nového, takových filmů na stejné téma už bylo...

      Vymazat
  5. Z tohto som zatiaľ videla iba Le Mans a bol to výborný film, štýlovo mi pripomínal film Rivali z prostredia F1 a oba ma veľmi bavili :-) Film o Tolkienovi si dávam na zoznam, niekedy si ho rada pozriem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se treba libi i Need For Speed, i když to spousta lidí haní. Sice to není takové to podle skutečnosti nebo tak, ale je to fajn oddechovka a krásný auta :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne