MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 dubna, 2020

Situace tam venku je stále stejná a asi ještě dlouho ke změně nedojde. Řekla bych, že jediné co se mění, je trpělivost lidí. Už začínají opět putovat davy lidí na nákupy, venku se to také hemží. Na jednu stranu se nedivím, protože je to opravdu už moc dlouhé a navíc se dělá krásně a teplo a tak jen málokdo vydrží doma mezi čtyřmi stěnami...

V posledních dnech hodně procházím knihy a zvažuji, jaké mě nejvíc lákají k prozkoumání v nejbližší době. Je jich docela dost, ale většinou jde o série s hodně díly. A abych částečně odolala i touze si je ihned pořídit, když nevím, do čeho se hodlám uvrtat, začala jsem si sestavovat seznam nejvyšších zájmů, kde mám knihy přehledně. Ne každá kniha stojí za ty investice, takže si zkusím psát o recenzáky a pak se uvidí, co bude dál. No a první tento seznam jsem už sepsala a vy jste si ho mohli přečíst. Na dalším už pilně pracuji...

Minulý pátek jsem se pustila do velikonočních příprav. V rámci volného dne jsem začala barvit vajíčka (původně bylo v plánu vícero věcí, ale lenost vítězila), což bylo poprvé, kdy jsem se do toho pustila sama :-D. Docela se povedlo, i když ve skutečnosti ta barva nebyla tak sytá... Mamce jsem dala malý balíček sladkostí a na oplátku jsem taky něco donesla. Takže čokolád bylo v zásobě na týden, minimálně :-P.


S přicházejícím teplem jsem se odhodlala po dlouhé době zase jezdit do práce na kole. Ale jelikož ten můj vehikl stál na balkoně opravdu dlouho, potřebuje nějakou údržbu. Takže mám zatím půjčené náhradní, abych mohla začít a pak si jen kola zase vyměním za ten můj šmejdík... No co, kolo je to fakt nic moc, ale jezdit ten kousek zvládne... Ráno teda bývá ještě docela zima, takže se musím navléct, ale odpoledne je to mnohem lepší. Jen bych asi potřebovala větší batoh na nákupy a na tu zimní bundu :-D

V pondělí jsem se nakonec pustila i do beránka, i když se mi až tak dvakrát moc nechtělo. Ale jednou jsem se rozhodla, že si udělám fajn velikonoce, tak to muselo být. A chuť rozhodně byla, jen se dokopat zvednout... Použila jsem recept na klasickou bábovku a rozhodně se povedl, akorát na velikost formy by bylo potřeba ještě o něco víc těsta, aby nevypadal, že ho někdo seknul v půlce :-D.


Úterý a středa byly naprosto šílené dny. Nastal úklid velikonočního dekoru a pečení, takže práce jako na lesy a jelikož máme akutní nedostatek lidí, tak samozřejmě kalamitní stav ve skladu. A já jako člověk totálně nervující, když nejsou věci na svém místě a když se nedá normálně fungovat, jsem vyšilovala. Ani doteď to ještě není ideální, ale to nejhorší je už snad pryč a situace se trošku uklidní. Místo toho začal camping a lidi blázní s věcmi na grilování... A není divu.

Za poslední dva týdny se mi podařilo přečíst dvě knihy a půlku z další. Dokončila jsem Poslední smrtelné pouto a taky recenzák pro autorku v podobě Aglajiny země. Nyní čtu další restík, tentokrát Příběh Christophera. Ten snad brzy dočtu a pak se pustím do něčeho svého...


V pátek jsem měla velikou radost, protože jsem si pořídila novou čtečku. Dlouho jsem dumala, jestli ji pořídit nebo ne, jelikož můj starý bobík pořád jede. Model Kindle 4, který mám neskutečných osm let. Nejdřív jsem si říkala, že novou pořídím až odejde ta stará, ale to by mohlo taky trvat celou věčnost. Tak nakonec jsem neodolala a natěšila se na Paperwhite 4. Má mnohem hezčí displej, tenčí a lépe vykreslená písmenka, můžu si zapnout podsvícení, což byl hlavní důvod k pořízení (funkce, která mi večer neskutečně chyběla) a jako bonus má 4x více místa na knihy... :-)


Sobotu jsem strávila u mamky. Trochu jsem pomohla s tím, co bylo potřeba. Dovezla jsem maso a zeleninu na oběd na gril. Maggie se pěkně vyběhala a zbytek soboty prospala a já měla aspoň čas poklidit. Trochu jsem nafotila i zvířenu a hlavně králíky, protože se rozhodli, že už nebudou. Je to práce se o ně starat, zabírá to čas. Takže jsem je naposledy pomuchlala, než si pro ně někdo přijel.









Ještě mám i nové lehátko na balkon. Stále jsem to odkládala jako nedůležité, ale mamka mě donutila :-D. Staré křeslo, které jste mohli hned několikrát vidět na fotkách, už má svoje nejlepší léta za sebou (polstr už začíná mít dírky a raději nemluvím o ratanové kostře, kterou Maggie okousala jako mimino :-P), ale zatím bude dožívat u mamky. Budu ho tam mít na lenošení, když přijedu. Každopádně je nahrazeno klasickým lehátkem, kde se můžu pohodlně natáhnout a nemusím dávat nohy pomalu za krk, abych si mohla nějak sednout / lehnout. Navíc si můžu nastavit i polohu na záda, takže očekávám maximální pohodlí na čtení :-).


No a máme neděli. Moc jsem toho dnes nestihla, protože jsem byla v servisu s autem, kde jsem strávila skoro tři hodiny. A pak jsem doma vytuhla u televize a ejhle, je večer :-P. No nevadí. Stihla jsem akorát připravit chystané knižní novinky na květen. A teď sepisuji tento přehled a půjdu se zase vrhnout na čtení...

A jak jste se měli vy? Co nového u vás?



Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne