MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 ledna, 2020

Shrnutí týdne #286

neděle, ledna 26, 2020 2 komentáře
Další týden za námi. Tentokrát se nesl v duchu mých narozenin, které jsem měla v pondělí. Něco na zub jsem do práce donesla už minulý týden, dokud tam bylo nejvíc lidí z obou směn, tento jsem už měla pro sebe a rodinu. Oslava probíhala ve středu, až měli zúčastnění čas, zašli jsme si na večeři na oblíbená grilovaná plata. Na nich se totiž podává od každého něco, takže je to takové ideální pohoštění, aby si každý vybral podle chuti - křídla, plátky masa, volská oka, opečená cibulka se slaninou, hranolky, bramboráky a čtvrtky, a tak dále :-) No nacpali jsme se dostatečně...

Dostala jsem nějaká trička, poukázky do Luxoru (což byl vlastně opožděný vánoční dárek), přívěsek ze Zaklínače, kotlík z Harry Pottera, poukaz na letenku do Londýna, kam bych se letos chtěla podívat a umělé fialové česneky. Ty mám místo živých kytek, které u mě obvykle dlouho nepřežijí :-D


S blížícím se únorem jsem nachystala i nový přehled knižních novinek. Sešlo se jich opravdu hodně, i když zase tolik lákadel tam není, alespoň pro mě. Odhadovala bych největší trháky až v polovině roku ;-) Průběžně si totiž dělám seznamy knih k nákupu, abych náhodou na něco nezapomněla. A svoje oblíbence čekám až od května. Samozřejmě ale nemůžu vyloučit nějaká překvapení.

Přečíst jsem zvládla jen jednu knihu a to Tajemství osmého města: Signál naděje. Tak nějak jsem se v těch dnech ztrácela a jelikož mi i dva dny nebylo zrovna dobře, tak jsem četla jen málo a z další knihy Kateřina Aragonská - Pravá královna jsem nestihla tolik přečíst. Blížím se teprve čtvrtině. Kniha je to zajímavá, zatím mě to baví a je to i čtivé, nějaké výhrady mít ale nejspíš budu.

Ve čtvrtek konečně vykouklo na chvíli slunko a dokonce jsem ho stihla ještě po práci. Vytáhla jsem tedy Maggie na menší procházku. Bylo to fajn. Škoda, že takových dní není více, člověk má hned energii a náladu se hýbat :-D Já tedy rozhodně. Po zbytek týdne už byla zase zima a pološero, v podstatě bych většinu té doby zaspala a nic nedělala. 



V sobotu jsem se stavila u mamky na návštěvu. Teď, když mám každý víkend volný, tak tam můžu jezdit kdykoli. Trochu jsme pokecaly, chvíli četly knížky, koukaly na telku a tak dále. Uteklo to rychle a odpoledne jsem se už vracela domů zase fungovat u sebe. Momentálně z nostalgie sleduji znovu první řadu Vinařů a i když už to není takový dojem jako na poprvé, stále je to dobré. 



No a dneska ve svém uvolněném režimu pokračuji. Od čeho je neděle, že ano. Ráno jsem si na snídani zkusila udělat lívance. Po mém předešlém nepovedeném pokusu ze surovin jsem zkusila těsto z krabice. Bylo s ovesnými vločkami a mělo zvláštní chuť. Ale jelikož jsem jedla lívance snad po dvaceti letech, tak předpokládám, že je to normální. Holt palačinka to není :-D. Na chuť jsem tomu přišla, ale příště zkusím zase experimentovat jinak... A to je vše, tak zase příště :-P


A jaký týden jste měli vy?


Články, které tento týden vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Pěkné shrnutí, Vinaři mě nějak úplně minuli, moc na české seriály nekoukám, ale tohle vypadá fajn, tak možná někdy mrknu :) Moc pěkné dárky :) A lívance vypadají chutně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u Vinaru mam ale rada akorat prvni radu, ta byla lepsi... sice to neni uplne uzasny serial, ale je to pekne koukani i kulisa...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne