MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 ledna, 2020

Shrnutí týdne #285

neděle, ledna 19, 2020 4 komentáře
Druhý pracovní týden tohoto roku se nesl v duchu vrácení zboží z vánoc. S kolegyní jsme to stihly za pouhé tři dny, což je paráda. Zbyl tedy čas dát dohromady i prodejnu a v následujících dnech už mě čeká jen obvyklé papírování a chystání palet k odvozu. To nejhorší je konečně za námi, uff :-).

Stále mám v merku nějaké knihy, které je těžké sehnat. Tedy kromě případů, kdy mi prodejci píší a nabízí mi je za trojnásobek a výše. Ne, děkuji, takový blázen vážně nejsem. Psala jsem dotazy na nakladatele a velikou radost mi udělal Fantom Print, protože bude dotisk Smrtícího žáru ze série Alfa a Omega a BB Art, který slíbil dotisky knih od Alison Weir. Nejdříve prý budou na řadě pevné vazby, následně měkké, takže mám velkou šanci konečně sehnat i Princeznu Alžbětu. Psala jsem i ohledně Šampiona od Marie Lu, ale bohužel z téhle strany mi není nikdo schopný napsat. To samé z Omegy ohledně data vydání další Cizinky. Čím dál víc si vážím těch nakladatelů, kteří jsou ochotní se svými zákazníky komunikovat a nekašlou na ně... Někde ještě existují slušní lidé.

Dneska jsem dočetla recenzák Na hraně zkázy, který byl velikým překvapením, jak moc mě bavil. Bylo to opravdu výborně vymyšlené a tak jsem byla velice spokojená. Jakmile přečtu následující dva recenzáky - Tajemství osmého města a Kateřinu Aragonskou, jdu ihned na pokračování :-).


V úterý jsem měla náročné odpoledne, protože jsem si konečně šla pro nový mobil. Ten můj starý byl tak akorát na šrot, protože jsem nabíjela pomalu už třikrát denně. Takže jsem si vyzvedla nového bobíka (nervózní, jak bude vypadat a jak bude šlapat). Následně jsem si musela k operátorům pro nové a menší sim karty a pak ještě do mobilního obchodu pro sklo na displej. Doma jsem pak dávala telefon dohromady, nahrávala programy a dávala základ do kupy, abych mohla druhý den fungovat. Detaily piluji ještě teď. Zatím jsem opravdu spokojená, vypadá moc hezky, parametry má taky super a kdyby to někoho zajímalo, tak jsem to poprvé riskla se značkou Xiaomi. Zkusila jsem i pár fotek, zatím jsem neměla štěstí na pořádné denní světlo, takže jde o večerní panorama při lustru či lampičce...



Středeční a čtvrteční odpoledne jsem trávila výrobou metráku (metrového dortu), jelikož mám v pondělí narozeniny, chtěla jsem něco dobrého donést i do práce, zvlášť, když tam byly obě směny. Dalo mi to práci a navíc se mi ani zrovna dvakrát nedařilo. Ale všichni ochutnávači žijí a olizovali se až za ušima :-D. Recept už z dřívějška najdete i na blogu ;-).


Včera jsme se s mamkou stavily v Luxoru pro knihu, kterou potřebovala. Jelikož nebyla ale klubová, tak mi na pobočce nechtěli nahrát nákup. Procházely jsme proto knihkupectví, co by jedna z nás sbalila, ať má splněný nákup. Už jsem chtěla říct, že to má čas a pořešíme to jindy, ale nakonec si mamka sbalila tři knihy od Shari Lapeny, že ji zaujaly (udělala jsem z ní knihomola, sice jen přes zimu, ale i to se počítá :-D). Doufám, že letos bude v Praze v pátek, když budeme na veletrhu, protože by si je mohla nechat rovnou podepsat. No a já? Vydržela jsem a nic nekoupila, jupí :-D Následně jsme ještě koukly na pár obchodů, protože mi mamka chtěla koupit něco k narozeninám, aby prý nevymýšlela blbosti, ale nic z toho nebylo a pak jsme rovnou zajely na oběd. Odpoledne a dnešek už byl spíše odpočinkový a čtecí.

No a máme téměř večer, alespoň podle venkovního světla to tak vypadá. Já dodělám svoje povinnosti, na kterých zrovna pracuji, udělám si nějakou baštu na večeři a pak se vrhnu na recenzáky v pořadí. Mám toho docela dost a to mi zase dneska psala nějaká autorka kvůli její knize :-) Takže, hezký večer všem a zatím ahoj :-)


Články, které tento týden vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Jů, metrový dort vypadá božsky, na recept se podívám! :D A všechno nejlepší k narozeninám! ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říci, že Xiaomi není vůbec špatný telefon a co jsem si všimla, fotí lépe než kterýkoliv opravdu drahý telefon :D Sama jsem měla a opravdu velká spokojenost i s výdrží baterie. Jenomže já pak přesedlala na iphone :D Ten má své mouchy - včetně ceny :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne