MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 prosince, 2019

Ahojky, máme opět neděli, druhý advent v řadě a vánoce zase o kousek blíž. Dneska jsem se dost opozdila s tímto přehledem, ale když už stejně nebylo světlo na focení v době, kdy jsem došla domů, nebylo proč spěchat. V klidu jsem si udělala jídlo i na další den, pokecala s taťkou a teď je tedy čas sepsat malé shrnutí...


Týden jsem začala knižním přehledem za měsíc listopad. Zase mi přistála doma obrovská hromada novinek. Neumím se krotit a někdy bych si zpětně raději jednu plácla, než dopustit to, že tahám tolik knih. Ale když já z nich mám vždycky takovou radost :-D. A tak jste v článku mohli vidět, že jsem měla deset nových knih a přečetla jsem sedm. S tím přichází i poslední letošní čtecí plány. Zvolila jsem si ilustrovaného Harryho, kterého už právě zpracovávám a pak Jonathana Strange.


K dispozici jsem dostala i poslední recenzák tohoto roku a to Sherwood. U knihy mám velké dilema s koupí (od autorky mám Na lovu plus dvě další knihy, tak by bylo fajn mít i další do sbírky), tak jsem si řekla, že zkusit ji na recenzi je docela dobrý nápad. Alespoň budu vědět, zda to za to stojí a případně si ji pak pořídím v nějaké akci :-).Do knihy se pustím hned po Harrym.


Tento měsíc se to všude hemží akcemi a hlavně soutěžemi. Sledujte tedy facebook a instagram, snažím se sdílet co to jde. Hlavně to nejzajímavější. K tomu jsem prošla i nabídku Levné knihy, kde se vyskytlo taky pár dobrých knih. Já samozřejmě nezůstala pozadu. Měla jsem zrovna cestu do města, chtěla jsem si zajít pro kokosový jmen na vánoční trhy a najednou jsem stála v Levné knize a koukala na ty poklady. Nakonec jsem si řekla vem to čert a sbalila jsem je. A tak jsem, kromě tří knížek pro mamku a jedné pro kolegyni, táhla celou sérii Šepotání :-D.


Samozřejmě to nebylo všechno. Ještě předtím než jsem zjistila, že bych měla na Lk koukat (s čímž jsem nepočítala, vůbec), jsem měla objednáno z Knižního klubu. Do mailu mi přišel slevový kupon a tak jsem si vybrala tři knihy, protože díky slevě to bylo, jako bych měla na ně slevu 30%. Další kousky ze seznamu si budou muset počkat na další slevu, protože by se mi to jinak nevyplatilo... A co že jsem si pořídila? No samé důležité pokračování. Paměť kostí, Stín a Královnu povětří a temnoty :-P.


Volný pátek jsem tedy strávila cestou do města, Levnou knihou, následně brigádou. Odpoledne jsem  uklízela a prala, protože jsem chtěla co nejvíc věcí před vánoci dát do pucu a pak mít už volněji, ale hlavně jsem zdobila perníčky. Totálně jsem to neodhadla a zdobila tak vehementně, že jsem to po čtyřech hodinách musela ukončit a vzdát. Některé jsem nechala holé, protože už jsem to vážně nezvládala. Nakonec jsem nedělala všechny druhy cukroví, jak jsem původně chtěla. Tlačil mě čas a já byla ráda, že už to můžu uzavřít a dál nic nedělat. V sobotu jsem po práci k mamce vezla jejich várku a tak mám pečení z krku (já vím, je to brzy, ale s mými směnami je to prostě peklo). Tedy kromě metráku, který budu dělat čerstvý až těsně před termínem...



Co se týče práce, tak v týdnu se to zatím dalo, ještě to fungovalo jako normálně a zvládali jsme taky dobře. O to horší byl víkend, kdy byla vyloženě hlava na hlavě. Lidi přímo bláznili, ani procházet se nedalo. Parkoviště praskalo ve švech a takové počty určitě nikdo nečekal. Ani po tolika letech nepochopím tu šílenou davovou mánii už víc jak měsíc před vánoci a ještě ke všemu o víkendech. Jakoby lidstvo zapomnělo, jak lépe využívat svůj volný čas...

No nic, nemá cenu to rozebírat. Je neděle, adventní věnec stále hoří. Já už se přepínám do relax módu. Beru knihu do ruky a už jen odpočinek. Zítra mě čeká volno a veškeré povinnosti posouvám na následující dny. Tak si užijte zbytek večera a zatím ahoj :-)


Přírůstky

  • Sherwood
  • Šepotání
  • Divotání
  • Běsnění
  • Zrcadlení
  • Paměť kostí
  • Stín
  • Královna povětří a temnoty



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne