MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 prosince, 2019

Vánoce se blíží, dneska máme prvního prosince a rovnou i adventní neděli. V poslední době se to jen hemží akcemi a soutěžemi od nakladatelů a blogerů. Budu se tedy snažit vám sdílet co nejvíce, hlavně ty nejzajímavější tipy, ale víte jak, s časem to není úplně nejlepší, když nejsem v práci, tak peču a když nepeču, tak odpočívám. Takže když prostě bude chvilka a energie, určitě se s vámi podělím o odkazy...


V pondělí mi konečně dorazila výhra ze soutěže a to Everless: Panství krve a kovu. Jako vážně nevím kam na ty názvy chodí, ale v poslední době se to nějak opakuje (dvě slova spojená písmenem A) a už v tom začínám mít opravdu zmatky. Nicméně, na knihu se těším a snad vyjdou všechny díly.


S blížícím se koncem roku už chystám nejrůznější přehledové články. Zatím jsou tedy ve stavu konceptu a většina si musí počkat až na závěr prosince, ale jeden jsem už stačila dokončit a vydat. Jednalo se o moje knižní zklamání. Letos jsem chytla pár knih, u kterých jsem sice hodnotila lehce nad průměr, přesto mě nezaujaly tolik, jak jsem čekala. Tento měsíc už mám v plánu jen většinou samé jisté knihy, takže tuším, že další zklamání nebude, tak se můžete podívat, v čem jsem tento rok chytla vedle...

Celý týden jsem měla ranní, takže to nebyla až taková hrůza jako obvykle. V obchoďáku už začíná nátřesk, lidi blázní, chodí jich tolik, že je hlava na hlavě a navíc není kde parkovat. Kdyby si alespoň s sebou brali dobrou náladu, to by bylo fajn. Jako zpestření jsem si v pátek udělala radost (protože se nenechám ostatními deptat) a koupila jsem si nějaké knihy. Vyhrál to Pád Gondolinu, který mám do Tolkienovy sbírky a pak box Země příběhů :-) K čemu by byl život bez drobností, že :-P.



Včera jsem měla trošku makačku. Naštěstí jsem měla uvařeno, takže nějaký čas jsem tím ušetřila. Ale už od rána (nebudu říkat v kolik jsem vstávala) jsem lítala po bytě. Nejdřív jsem si začala poklízet, abych měla na prosinec hezky uklizeno. Předchozí den jsem dodělala model Ferrari, takže jsem si ho ráno nafotila a hezky přidala do vitríny k ostatním. Pak jsem zaklidila celou dílničku a vrhla se na bordel na kuchyni. Proběhla jsem celým bytem jako uragán a udělala to nejnutnější. Přece jen ještě pořád peču, takže velký úklid udělám až potom. Následovně jsem se pustila do chystání nějakých restů na blogu, takže mám připravených asi pět článků.


Samozřejmě nesmím ani zapomenout na přečtenou knihu a její recenzi. Dočetla jsem Meč osudu, druhý díl Zaklínače. Vše důležité (alespoň myslím) najdete v článku. Nyní jsem se pustila do Harryho Pottera, nového ilustrovaného vydání, které jsem netrpělivě očekávala asi dva roky. Udělám si hezké opáčko a užiju si znovu tento skvělý příběh.



No a jsme u neděle. Vážně nemám, co bych víc řekla. Před chvílí jsem provedla rychlý výpad s vysavačem, protože mi odpoledne přijede mamka s přítelem pověsit puzzle. Konečně je zarámované a sklenař udělal tentokrát dva háčky, tak se musí udělat nové díry do zdi. Ale už se těším, až to prázdné místo na zdi bude zase zaplněné. Zrovna mám v troubě pusinky. Ostudně jsem si koupila v krabici, ale peču je prvně, tak jsem zvědavá. A pomalu půjdu chystat i oběd. Odpoledne mě ještě čekají perníčky a pak mám padla a nic dělat nebudu. Odmítám...

A jak se máte vy? Co nového? Jaký máte první advent?


Přírůstky

  • Pád Gondolinu
  • Kouzelné přání
  • Návrat kouzelnice
  • Varování bratří Grimmů
  • Za hranice království
  • Na vlnách fantazie
  • Srážka světů



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Pád Gondolinu bych hned brala :D
    Přeji pěkný adventní čas :)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní jako šíleně nabitý program! Dej si trochu pauzu a nohy nahoru! :) Užij si advent a Harryho, mně už Ježíšek prozradil, že ho pod stromečkem taky můžu očekávat, tak si asi pak uděláme takový potterovský silvestr s přítelem. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne