MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 listopadu, 2019

Tohle byl rozhodně ten nejhorší týden za poslední dobu. Jak už jsem několikrát avizovala, na řadu přišlo chystání vánoc a tak bylo jasné, jak to celé bude probíhat a že moje nervy zaručeně dostanou notnou dávku stresu. Naštěstí už to mám za sebou, i když lepší časy nastanou spíše až po novém roce...

V pondělí jsem měla volno, takže jsem se věnovala klasicky vaření, malému úklidu, čtení a blogu. Nachystala jsem si článek s chystanými novinkami, které mi přistály na seznamu. Podle předchozího vzorce už budu i nadále dělit článek na dvě části, kde uvidíte moji topku, obvykle knihy, které si chci koupit a pak zbytek, který mě zaujal. Ale však to znáte. Určitě máte vybráno spoustu knih a už předem musíte vědět, které dáte přednost... :-)

V úterý ráno jsem si zaběhla na poštu pro nový recenzáček v rámci nové spolupráce. Napsali mi z Metafory s nabídkou a já si řekla, že to zkusím. Zvolila jsem si thriller Ta lepší z nás, tak jsem zvědavá, co z toho vyplyne... Odpoledne jsem se válela a na chvíli i schrupla a na pět hodin jsem valila do práce na noční. Ano, chystaly se ty prokleté vánoce. A proč prokleté? Protože si nikdo neuvědomuje, kolik práce to obnáší. Nejen nevděční a mnohdy sprostí zákazníci, ale i samotné vedení. Na minimání plochu chtějí nacpat co nejvíce zboží a s množstvím lidí, kteří ještě zůstali, je dost těžké něco stihnout. A tak jsem v práci byla přes čtrnáct hodin a stejně jsme měli hotovou polovinu. No hnus. A to nemluvě o tom, co taková akce udělá s provozem skladu.


Ve středu mě naštěstí čekalo zase volno, stejně bych asi v práci nic moc nezvládla, protože jsem byla strašně unavená a bolavá. Přes den jsem byla chvílemi vzhůru a chvílemi jsem doháněla spánkový deficit. Navíc jsem si donesla i nějaký bacil, takže jsem nachlazená. Celý den se tedy nesl v duchu válení v posteli. Dokončila jsem i recenzák, který mě bohužel příliš nenadchl a v rychlosti jsem sesmolila recenzi.


Ve čtvrtek jsem si vytáhla nový díl Mercy, protože tato série mi vždycky zaručeně zvedne náladu. A ještě větší radost jsem měla z toho, když mi pošťák odpoledne dovezl zbývající díly, které nakladatelství v týdnu vypustilo jako dotisk (plus jsem si mohla k objednávce vybrat jednu knihu zdarma a z nabídky mě zaujala Tichá čepel). Takže kromě jednoho dílu z Alfy a Omegy, mám všechno! Takovou radost jsem dlouho neměla :-) Celý týden mám notebook nastěhovaný u postele, takže pracuji z pelechu :-D. Takže jsem během léčby třeba sepsala i měsíc s knihou, kde vidíte ty hromady, co mám zase nové a tu mini hromádku, co jsem přečetla. Ale tento měsíc to hodlám napravit, chci lepší skóre :-P.



No a je tu víkend. Moje léčba stále pokračuje, ale už mě to přestává bavit. Jedna věc je, když se člověk válí protože může a druhá když musí. Ale snad jsem to podchytila. Po pěti dnech mám stále jen lehkou rýmu a sem tam zabolí krk, tak snad už nic horšího nebude. Přes den si čtu a pokračuji další Mercy a večer koukám na filmy nebo tak... Venku není zrovna nejlepší počasí, takže jsem ani nikam nešla a jsem hezky v teple... Já vím, nudný týden, ale prostě mi došla baterie, po tom všem, jak to každý den v práci vypadalo...

A jak se máte vy? Co nového? :-)


Přírůstky

  • Ta lepší z nás
  • Tichá čepel
  • Nocí zlomená
  • Zkřížené hnáty
  • Železný polibek

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Taky už by mi mohlo něco přibýt do knihovničky :D Ale času na čtení stejně moc teď není :( Taky bych se ráda zavrtala do postele a jen četla a četla :)
    Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky moc nestíhám, ne podle svých představ. Vždycky říkám, že syslím na důchod :-D
      A děkuji :-)

      Vymazat
  2. Jsem zvědavá, jak se ti bude Ta lepší z nás líbit :)
    Já už jsem si ji přečetla a je to takový průměr až podprůměr. Myslím, že pro nenáročné čtenáře dostačující :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nad knihou Ta lepší z nás jsme váhala ale nakonec jsme si u Metafory vybrala jinou. Právě připravuju článek přírůstků, kde bude kniha uvedena. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem zvědavá, co řekneš na knihu z Metafory - Ta lepší z nás. Já si ji nakonec nevzala a snad jsem neudělala chybu :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne