MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 srpna, 2019

Viděla jsem... #144

čtvrtek, srpna 29, 2019 9 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Seriály, které sleduji najdete i na Edně... Pokud pro mě máte tipy na dobré filmy, neváhejte se podělit ;-)


Probuzení tmy
Na tohle jsem koukla v televizi. Po tematické stránce hodně lákavé, ale díky provedení totální hrůza. Nalákal mě i hlavní představitel Alexandr Ludwig, kterého znám z Hunger Games, Vikingů nebo Útěku na Horu čarodějnic. Tady byl však hrozný prtě, tak mě zajímalo, jak to bude vypadat. No nakonec jsem před koncem usnula a vůbec toho nelituji...

Moje hodnocení:


Tajný život mazlíčků
Na animák jsem se podívala kvůli tomu, že kolegyně byla v kině na dvojce a byla z toho strašně nadšená. A pořád nám v práci pouštěla ukázky a vypadalo to opravdu hodně dobře. Tak jsem tedy zkoukla jedničku, která však působila dost průměrně. Ale na jedno zkouknutí to šlo :-) Otázkou tedy je, jestli v ukázce bylo zase jen to nejlepší nebo je dvojka celkově lepší.

Moje hodnocení:
CSFD


Mrs. Doubtfire - Táta v sukni
Klasický film pro děti, ztřeštěný, vtipný a stále populární. Když se chlap převléká za ženskou a když tím chlapem není nikdo jiný než Robin Williams, nemůže z toho nevzniknout jízda plná úletů, přešlapů a nedorozumnění...

Moje hodnocení:
CSFD


Avengers: Endgame
Na tohle jsem se opravdu hodně těšila. Měl to být závěr jedné éry, epický konec, něco vážně skvělého. Ale fungovalo to jen částečně. První půlka filmu byla dlouhá, depresivní a těžce nostalgická, sem tam nějaký humor, ale jinak se v podstatě mnoho nedělo. Navíc film se týká cestování časem, takže vzniká jeden velký chumel zmatků - jak v postavách, tak v určitých situacích (asi to budu muset sjet celé, třeba mi nějaké detaily dojdou později). A co teprve druhá polovina. Velká bitva zabrala pár vteřin a člověk na to čeká roky. Nesmím zapomenout ani na absolutní závěr, protože se prostě nedokážu smířit s některými věcmi. Takhle jsem si to opravdu nepředstavovala. Avengers byli vždycky o bojích, dobru a zlu a celkově to vždy sršelo humorem i smutkem. Filmaři to skvěle vyvažovali. Ale tohle? To bych si představovala jen v případě, že by s tímto universem končili na dobro, ale ne v případě, že chystají i další filmy s těmito hrdiny. Tentokrát úplně vybočili ze svého standartu a to mi prostě a jednoduše nesedlo. Čekala jsem, že z tříhodinového filmu vymáčknou více. A tak se Endgame pro mě stal nejslabším článkem dosavadních filmů... Škoda :-(

Moje hodnocení:
CSFD


Dívka v pavoučí síti
Další film s Lisbeth Salander, který je sice příběhově dobrý, ale zpracování už pokulhává. Z Lisbeth nemám tak silný dojem jako z předchozí představitelky Rooney Mara, která byla o něco drsnější. Na druhou stranu jsem se ještě nedostala ke knižní předloze, takže netuším, jak má tato postava vypadat. Vývoj děje se mi líbil, ale hodně mě štvalo, že na tak silnou ženskou postavu, očividně s velkou inteligencí, byla často dost nad vodou a dávala ostatním na frak, aby se to v zápětí obrátilo a pěkně jí nakopali zadek. A pořád dokola. To mi tak nějak ten dojem kazilo... A dračí tetování? Dost odfláknuté.

Moje hodnocení:
CSFD


Godzilla II Král monster
Od filmu jsem mnoho nečekala a ani jsem mnoho nedostala. Šlo o naprostý nezáživný průměr. Strašně dlouho to trvalo, a i když mám ráda témata těchto monster a toho jak si lidstvo přivodí vlastní vinou skoro zánik, tak si na druhou stranu nepotrpím na megalomanské ničení měst, miliony výbuchů a už vůbec na to, že všechno se musí ničit zrovna v okolí, kde jsou hlavní postavy. I když tematicky dobré, přičemž bych skoro i sdílela názor ekoteroristů, tak zpracování dost pokulhává a má tendence tíhnout ke klišoidní frašce... Ale na jedno zkouknutí dobrý.

Moje hodnocení:
CSFD


John Wick 3
Že to nebude zrovna hitovka, to mi bylo jasné od začátku. Ale tohle, jedna velká trapárna, samé střílení do hlav. Nepochopila jsem ani to, že padouši jdou proti pistoli s nožem. Tady už nejde ani o zábavu, ani o netypické pojetí příběhu, ale jen o brutalitu a nejvyšší skóre v zastřelených za celý film. Člověk by od nájemnýho vraha čekal, že alespoň jednoho člověka zvládne sejmout jednou kulkou. Ať žije plýtvání střelivem... Jako proč tohle někdo natáčí a ještě s minutáží přes dvě hodiny :-(, je to jak nějaká špatná videohra.

Moje hodnocení:
CSFD


Aladin
Panebože, já vím, proč na ty filmy už tolik nekoukám. Zase jsem si nevšimla, že jde o muzikál, celá natěšená jsem si chtěla pustit novou variaci této klasiky a zase je to zprčené... Tohle už nezachrání vůbec nic, ani herci. Dějově samozřejmě zajímavé, téma většina z nás zná. Docela překousnu i ty mnohdy strašně barevné kostýmy, ale tu muzikálovou část už ne...

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

9 komentářů:

  1. Na Aladina zrovna koukám. Taky jsem nevěděla, že jde o muzikál, ale to bohužel není jediná věc, kvůli které jsem od toho filmu už několikrát odešla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky mám asi moc vysoká očekávání. Kdyby nezpívali, získalo by to úplně jinou úroveň...

      Vymazat
  2. Shodneme se jen na Tajném životu mazlíčků, čekala jsem více, to nejlepší bylo v traileru. Endgame se mi líbilo, i když zpočátku nejméně ze všech Avengers, ale konec byl skvělý, takže to zachránil. A z Godzilly jsem byla též nadšená. Aladina plánuji, disneyovky miluji a muzikály také.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem u filmů obvykle tvrdý kritik. Horší než u knížek :-D

      Vymazat
  3. Tajný život mazlíčků měl opravdu snad nejlepší trailer než film. Jinak taková průměrná pohádka. Hodně jsem teda zvědavá na Aladina, kreslená pohádka se mi velmi líbila, tak teď jsem zvědavá na hranou verzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono docela casto dochazi k tomu, ze trailer je lepsi nez cely film :-D

      Vymazat
  4. Sice jsem Johna Wicka 3 neviděla a ohledně kvalit filmu jako takového tedy nemůžu nic říct, ale ráda bych se zastala toho střílení do hlav (když to člověk napíše takhle, zní to fakt děsně... :-D).
    Ono je to totiž realistické a vypovídá to o kvalitách postavy (ačkoliv to tak nemusí vypadat). Postava Wicka se ve většině případů nachází v situaci, kdy jde proti přesile. V takovém případě nemá čas na míření, takže střílí do co největšího cíle - do hrudníku. Ačkoliv jsou taková zranění smrtící, míst, při jejichž zásahu dojde k okamžité smrti (což je v případě Wicka žádoucí) je kupodivu docela málo.
    Tudíž - střelí do hrudi, tím nepřítele zpacifikuje, a když k tomu dostane příležitost, dá onu ujišťovací ránu do hlavy (protože, co kdyby se ten zraněný zmátořil...).
    Takže to sice vypadá samoúčelně brutálně, ale pro nájemného zabijáka je to logické chování a jeho postava tím získává na věrohodnosti... (Když to tak řeknu, je to standardní postup.)
    To, že je to už okoukané, je věc jiná.

    Omlouvám se, to jen autor ve mně měl potřebu tohle konkrétní chování nějak hájit :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to mě překvapil tvůj názor na Avengers: Endgame, mě tenhle film ještě čekám, tak uvidím, jak se mi bude líbit, spíš jsem doteď slyšela samé pozitivní názory na Endgame. O to víc se těším na to, až se na to sama podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci se podívat na všechny Avengers znovu, ale je pravda, že jsem prostě takový konec vůbec nečekala. Úplně jiný styl než doteď...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne