MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 srpna, 2019

Recenzní e-kniha


Do této série jsem se zcela ponořila a uteklo mi to neuvěřitelnou rychlostí. Právě jsem pokořila čtvrtý díl a už mě čeká jen jeden. Alespoň do doby, než autorka napíše další. Na jednu stranu si užívám ten pocit, když můžu číst sérii takhle hezky pohromadě, protože je skvělé si všechny ty informace držet v hlavě a nic nezapomenout. Na druhou stranu už je to dlouhé a chtělo by to změnu. Pro mě je ideální, když se autor vleze do trilogie.

Tentokrát se příběh přesouvá na jednu farmu s koňmi, kde žije rodina, kterou zná Charles. Ten chce při té příležitosti pozdravit starého přítele a zařídit dárek pro Annu. Ale to by nebyl svět mýtických stvoření, aby se na každém kroku něco nedělo. A jelikož jsou v ohrožení jejich blízcí, znamená to další pátrání a boj.

Líbila se mi změna prostředí, popisy s koňmi, náhled do jejich světa. Koně mám ráda a bylo pěkné je přidat do příběhu. Sice jsem spoustě pojmů týkajících se jejich chovu, výstav a podobně nerozuměla, ale nemyslím si, že by to bylo až tak podstatné. Spíše šlo o ten dojem z venkova, několika generací jedné rodiny starající se o podnik a tak podobně.

Abych pravdu řekla, pokud člověk má ucelit nějaký názor na knihu, která je už čtvrtou v pořadí, jen těžko se hledají nová slova. Ale autorka stále píše výborně, dokáže čtenáře zaujmout a má pořád co nabídnout. Sice by to chtělo nějakou změnu, a jsem proto zvědavá na další příběh, zápornou roli by mohl konečně dostat i někdo jiný než čarodějnice a fae. Myslím, že nadpřirozených bytostí bylo zmíněno více, takže není důvod dělat jen z některých padouchy.

Anna a Charles jsou spolu už asi tři roky, ale stále se o sobě učí něco nového. Jsou už ale mnohem sehranější tým a když se něco pokazí, výborně spolupracují, aniž by jeden druhému překážel. Čím dál víc se v knize i opakuje narážka na Mercy, což je další důležitá postava, která má však svou vlastní sérii. Těším se, až se pustím i do ní a budu si moct tento celý svět nějak pospojovat. Věřím, že i nadále autorka udrží moji pozornost a bude mě bavit tak jako teď.

Abych to upřesnila, tato série rozhodně není něco fantastického, bez čeho byste nemohli žít. Ale je promyšlená, zábavná i napínavá, často dokáže pěkně překvapit. Ale především jde o to, že když člověk stále čte fantasy, kde se to míhá draky, vílami, magií, královstvími, nájemnými vrahy, boji o trůn a moc, tak něco tak obyčejného, jako jsou vlkodlaci, hodně pomůže. Je to výborná změna, kterou nikdy nepohrdnu. A jsem moc ráda, že i po letech je to téma, které mě zaujme a neodložím ho...
 
V domě prosyceném faeskou magií to tak dobře necítila. Ale na čerstvém vzduchu, když teď seděla vedle něj, z něj cítila slabý závan čarodějné magie.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Smrtící žár
Dead Heat
Alfa a Omega
4
Kateřina Niklová
Fantasy
2015 originál / 2015 překlad
288
Fantom Print
978-80-7398-328-4

Anotace Databazeknih.cz:
Pro jednou se vlkodlačí pár Charles a Anna nevydávají na cesty kvůli Charlesově roli otcova vymahače. Tentokrát je jejich výlet do Arizony čistě osobní – aspoň zpočátku… Charles a Anna brzy zjistí, že na útěku je nebezpečný fae, který vyměňuje lidské děti. Studená válka fae s lidmi začíná nabývat na obrátkách – a Charles a Anna se ocitají v palebné linii.
Odkazy: palmknihy

Otevřely se dveře a ven vyskočil muž připomínající bláznivého vědce, který se k tak chlapáckému vozidlu vůbec nehodil.

Ukázka z knihy


Kde koupit knihu

E-knihu Smrtící žár koupíte v internetovém knihkupectví Palmknihy v žánru Urban fantasy
 
  https://www.palmknihy.cz/fantasy-sci-fi-horory/smrtelne-stroje-179786


Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.



Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Tahle kniha asi nebude nic pro mně, ale recenze se ti vážně povedla! :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Postupně jak čtu tvoje recenze na další a další díly ze série, dostávám chuť si ji také přečíst. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn nenáročné čtení. To se vždycky hodí :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne