MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 srpna, 2019

Shrnutí týdne #263

neděle, srpna 04, 2019 2 komentáře
Ahojky, zase neděle a ještě k tomu pracovní. Počasí se nám umoudřilo a už mi i pomalu končí alergie. No lepší už by to snad být nemohlo. Co se týče práce samotné, tak už se pomalu rozjíždí ta horší a náročnější část roku. Odstartovala nám to noční, kdy se připravovala škola. Ani se to nezdá a nechci strašit, ale za dva měsíce a kousek se chystají vánoce. Taky vám to přijde šílené s tím časem?

Skončil nám první letní a prázdninový měsíc, který v mém knižním duchu dopadl vcelku dobře. Ale máme našlápnuto a běžíme dál. V srpnu jsem si naplánovala opět dvě knihy ke čtení, které bych měla konečně pokořit. Taky máte svůj seznam, na kterém pracujete? Taktéž mám vyhlídnuté i nové knihy. Nejenže se stále snažím zpracovat knihy, co leží doma, ale prostě musím pořád sledovat i ty novinky. Obvykle se snažím k nákupu vybírat jen pokračování sérií, maximálně knihy oblíbených autorů, ale ne vždycky se mi zadaří :-)


Snažila jsem se trošku probrat z toho svého čtecího komatu a zase nahodit tempo. Na blogu za poslední týden najdete hned několik recenzí. První je A na nebi čekají hvězdy, kniha, která mě příjemně překvapila a opravdu výborně se četla. Druhá je Holka mimo rytmus, nebyla tak dobrá jako Simon, ale na pohodové čtení byla ideální. No a dnes dočtu Štvanici, takže když budu stíhat, bude ještě večer jedna recenze :-)


Včera jsem vám hodila ke čtení, nebo spíše koukání, další díl knižních mapek. Vím, že to nejsou zrovna nejzajímavější články, ale ráda se na ně koukám, tak jsem chtěla všem přiblížit, co v knihách najdou, zvlášť pokud danou knihu doma nevlastní...


Jak už jsem říkala, tento týden byl naprosto šílený. Zase mám několik hodin přesčasů a od noční mám nějaký posunutý režim a před půlnocí prostě neusnu. Což mě štve a asi to budu muset nějak srovnat, protože mě čeká ranní a nevím jak bych vypadala po čtyřech hodinách spánku. Rozhodně ne lépe než teď :-D. Ale na konci měsíce mě čeká zase dovolená, tak doufám, že se to zlepší a nějak to do té doby zvládnu. A pokud se mamka rozhodne jet na dovolenou, tak budu muset hlídat farmu. Což nemám ráda, ale pokud bude vedro, budu mít celý bázen pro sebe, tak aspoň nějaká útěcha :-D

Co jinak říkáte na Humbook? Chystáte se letos? Já loni nejela, protože jsem neznala žádného autora a ani se mi nechtělo dávat ty peníze. Říkala jsem si, že letos se teda přemůžu a konečně tam pojedu, zatím mě zaujal jen jeden autor a je ve hvězdách, kdo další dojede. Ale cena lístků se navýšila o další dvě stovky. Takže teď záleží na hostech, jinak asi nepojedu. Nechce se mi dávat čtrnáct stovek jen za vstup a cestu (a co pak na místě), když si za to můžu pořídit krásnou kupičku knížek, podpisy nepodpisy... Ale docela mě to štve, protože jsem byla od jara docela natěšená. A jo, klidně si říkejte, že jsem škrťák, já to vím :-P

A to je asi všechno, tento týden jsem měla hodně pracovní, ale i hodně čtecí. Podařilo se mi do toho opravdu opřít a jen díky tomu, že jsem si vybrala takové zajímavé kousky. Doufám, že to tempo udržím, protože mě strašně nadchlo to, jak rychle dokážu tyto tříset stránkové knížky pokořit, pryč s bichlemi :-D No a ještě připomenu, že ve středu začíná soutěž. Tak si to hlídejte ;-)



facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin   


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ahoj, vůbec se ti ohledně toho Humbooku nedivím, už je to prostě přepal a po tom, co jsme byla na Světě knihy letos prvně si nechci ani představovat, jak to musí vypadat tady. Za mě tyhle velký masový akce už nikdy víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám Svět knihy ráda a je jen jednou ročně, takže si to i užiju. Ale tohle je prostě strašná cena. Jak si pak mám koupit něco na místě? Nevydělávám miliony...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne