MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 července, 2019

Tento týden jsem si opravdu užila. Počasí bylo sice jako na houpačce, nejdřív nesnesitelná horka a ke konci týdne najednou ochlazení, mraky a podobně. Ale to mi nevadilo. Sice jsem nikde pořádně nebyla, ostatně jako vždycky, ale já to už jinak asi neumím. Volno si vychutnám, i když jsem většinu doby zavřená doma. Hlavně, že nejsem v práci.

První den jsem strávila uklízením, abych po zbytek týdne měla klid. Během toho jsem si uvařila baštu na dva dny, opět více času na jiné věci, a snažila jsem se číst Nikdynoc. Bylo to ale docela náročné a kniha nebyla tak úplně podle mých představ. Ve večerních hodinách jsem utíkala na internet a procházela knižní databáze a dělala čistky na svých účtech...

Při nejrůznějších příležitostech jsem vytáhla i své nové omalovánky Cizinky a relaxovala u nich. Momentálně dodělávám druhý obrázek a zatím mě to baví. Ale jinak jsem spíš brouzdala internetem a všelijak se flákala. Tak nějak jsem chtěla dělat všechno a nic a to nic nakonec vyhrálo.


Ve středu jsme se s mamkou vydaly do ikei. Konečně jsem ji přemluvila po několika měsících a byla ochotná tam se mnou zajet. Udělala jsem nákup jako blázen, lepší nemluvit, ale mám radost, protože některé věci jsem potřebovala. Například nahradit rozbitý talíř, konečně jsem sehnala kapsu na postel, kde si můžu dát knihy, lepítka, ovladač k televizi a další věci, a hlavně mám stojan na balkon, který jsem potřebovala na kytky. A hned to moje čtecí prostředí vypadá útulněji :-)


Ve čtvrtek jsem se stavila ve městě, za bráchou předat dárek k narozeninám a koupit maso na grilovačku. Taky jsem všem slíbila dršťkovou polívku, takže jsem musela prostě svůj slib splnit. To znamenalo skoro tři hodiny u sporáku a vaření ve dvou hrncích (vážně bych si měla pořídit kotel), ale nevadí. Já tu polívku zbožňuji a navíc mi zůstalo i do mrazáku na stav nouze :-D


V pátek jsem si zaběhla na poštu. Čekaly tam na mě přírůstky z bazárku v podobě prvních tří dílů Alfy a omegy. Knihy jsem kdysi pořídila mamce a od té doby mi ležely v hlavě. A tak dlouho jsem se k tomu neměla, že teď mám problém sehnat čtvrtý díl (kdyby jste náhodou věděli o někom, kdo prodává). Budu tedy doufat, že se na mě štěstí usměje a podaří se mi i tento kousek získat a zkompletovat sérii. Ještě mám dilema jak s její další sérií Mercedes Thompson, jestli ji pomalu dávat dohromady nebo ne.


Odpoledne mi to už nedalo a pustila jsem se do úklidu knihovničky. Pořádně utřít stoletý prach a přeskládat knihy. Nahoru jsem směřovala série, které mám oblíbené nebo které mají více dílů, ať to vypadá nechaoticky a ty zbylé a kusovky jsem dala dolů. Tentokrát jsem nedělala ani ležící komínky, všechno stojí a jen pár knih je položených na nich, kvůli místu. Zase jsem se na nějakou dobu zabavila a udělala změnu...

před...

po...

V sobotu jsem se stavila u mamky. Původně jsem se těšila na bazén, když do víkendu bylo stále teplo a slunečno, ale z toho nakonec nic nebylo. Dokonce i zapršelo. Dotáhla jsem dršťkovku i jim, přivezla maso a zeleninu na gril a okoukala zvěřinu. Odpoledne jsem zase pádila domů, protože Maggie má nějakou virózu a nemohla jet za klukama, ale už ji to asi povoluje. Včeličky do zadku zabraly... :-)



A to je z mého dovolenkového týdne to hlavní. Nesmím ale zapomenout ani na věci okolo blogu, takže to sjedeme v rychlosti. Vydala jsem nějaké články, recenzi a podobně, takže by byla škoda to nepřipomenout...

Zaktualizovala jsem článek o Marvelu, přidala jsem další chystané filmy a seriály a přidala na seznam postavy. Stále jsem pozadu a neviděla jsem Avengers Endgame ani posledního Spidermana, takže o tyhle postavy jste ochuzeni, dokud neuvidím filmy...



S blížícím se srpnem jsem vydala přehled chystaných novinek. Na blogu opět najdete deset tipů, které by vás mohly zaujmout, další knihy objevíte v albu na fb. Doplnila jsem album zajímavých titulů v Levné knize, nejdříve české tituly, potom i ty anglické. Když jsem to viděla, hned jsem měla chuť začíst číst anglicky. Ale odhodlání mi stále chybí :-P

Vzhledem k počtu nových knih a hlavně fantasy žánru, jsem prošla sbírku a nachystala si další mapky. Tentokrát přišla řada na Shannaru. Znáte? Četli jste? Já ještě ne, potřebuji sehnat ten poslední díl :-)


Jedinou přečtenou knihou byla Nikdynoc. Dala mi docela zabrat a nějak jsem neměla chuť se k ní pořád vracet. Tím pádem moje prvotní plány, jak o dovolené přečtu aspoň tři čtyři knihy, vzaly okamžitě za své. Teď si ale budu vybírat spíše zaručené kousky, ať to nějak doženu. Co jste zvládli za tento týden přečíst vy?


No nic, myslím, že už to začíná být trošku dlouhé. Ohledně týdne jsem sepsala všechno, shrnula jsem i články. Dneska už mám jen v plánu trošku poklidit po celém týdnu, uvařit si oběd, chleba upečený už mám. Ještě mám chuť na perník. Odpoledne bude následovat čtení A na nebi čekají hvězdy a pak se prostě uvidí :-) Mějte se hezky, nezapomeňte mi něco pěkného napsat, jak jste se měli, co máte nového, co čtete... A příští týden zase ahoj :-)



Přírůstky

  • Štvanice
  • Loviště
  • Dvojí spravedlnost

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Já taky ráda cestuji, ale dnes mám po týdnu volno a jsem ráda, že nemusím nic dělat, nikam chodit, nijak se namáhat. Takže jsem si četla, trochu uklízela, taky jsem vařila a teď brouzdám po internetu a kdo ví, jak strávím zbytek dne, ale jsem ráda, že ho mám jen pro sebe. :)
    Do Ikey bych taky někdy měla zajet, už se na to těším. :D
    Dršťkovou polévku jsem nikdy moc nemusela, ale pořídit si kotel určitě není na škodu. Jen potřebuješ desetihlavou rodinu, abys to pak nějak udala. (Respektive my bychom to s přítelem snědli sami, ale asi bychom se cítili trochu provinile. :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, dělala jsem asi 7 litrů a podělila mezi pět lidí. A myslím, že by brali i více :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne