MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 května, 2019


V pondělí jsem si užívala povíkendové volno. Dopoledne jsem ladila články na blogu a stavila se s mamkou v pepcu. Letáček vždycky vypadá zajímavě a hezky, ale ve skutečnosti pak nejsem zrovna nadšená. Nakonec jsem si koupila další světýlka na focení a nějaké látkové boxíky do koupelny. Alespoň, že ty ceny člověka nadchnou. Odpoledne jsem strávila odpočinkem a knihou, přesně podle mého gusta. A samozřejmě plněním pupka :-D A abych neměla málo čtení, napsala jsem si o dva recenzáčky, pokračování Ohniváka...



Velice mě překvapil, a hlavně potěšil, komentář od překladatelky, paní Fulkové. Na mém blogu totiž můžete najít seznam překladatelů z knih, které jsem přečetla. Těchto lidí si vážím, protože díky nim mám možnost přečíst spoustu příběhů. V cizím jazyce bych to nezvládla, po pravdě bych měla problém i se slovenštinou, natož pak s něčím jiným. A proto vedu tento seznam jako takové poděkování. Na netu o těchto lidech nic nenajdete. Velmi často ani nakladatelé na svém webu v detailech knih nemají překladatele napsané. Což je škoda, řekla bych i ostuda... A jak to vidíte vy?

Ve středu se udělalo lepší počasí. Tedy přesněji bylo sluníčko, ale foukal studený vítr. Nicméně jsem i tak vyrazila k mamce, vyběhat Maggie, pomoct jí s chystáním plotku než se narodí malé káčata a rovnou jsme hodili maso a zeleninu na gril. Sice jsem nepřečetla ani stránku knihy, ale odpoledne bylo fajn :-)

U Dobrovského proběhla další akce. Podmínky už nebyly tak úžasné jako na počátku, je vidět, že šlo o velké lákadlo, jak lidi přitáhnout. Tentokrát jsme se podělily s kolegyní, já si vybrala jen dvě knihy - Ty, vyber kdo přežije a Tajemství hřbitova Crossbones. Uvidím, co přijde příště, ale už se musím hlídat a nebrat každou blbost :-P


V pátek jsem si práci zkrátila a z přesčasových hodin si něco vybrala. Jela jsem k mamce do práce, pak do zahradnictví pro bylinky, do Hornbachu, kde jsem si pořídila desku na topení (parapet je zoufale úzký a nevleze se tam květináč), kterou jsem si prodloužila prostor na postavení bylinek před oknem. No a pak jsem blogovala, zkoukla další díl Četnických humoresek a tak dále... :-)


V sobotu jsem jela zase k mamce, potřebovala pomoct na zahradě rozvážet hlínu a srovnávat trávník. Po obědě jsme pro jistotu zajely pro další kytky a já si koupila nový stromek na balkon, protože můj javor to po nějakých třech letech zabalil. Vypiplala jsem si ho od malé rostlinky, tak mě to docela naštvalo. Ale japonská vrba vypadá taky krásně, tak jen doufám, že moji balkonovu atmosféru vydrží...

Dneska jsem se plně pustila do úklidu a pak do čtení. Konečně jsem zvládla pokořit Prach a knihu mám tedy opravdu dočtenou a sérii uzavřenou. Ještě dnes, pokud se mi bude chtít, vám přidám recenzi. V opačném případě bude nejpozději zítra... A abych měla čtení do zásoby, brácha mi dovezl dvě knihy z antikvariátního trhu - Artušův pád a Legendu o Sigurdovi a Gudrún :-)


Co se týče blogu, došlo k pár změnám. Po nějakém tom rozhodování a diskuzi s vámi, jsem se rozhodla zrušit všechny své facebookové skupiny. Vysvětlení jste mohli najít přímo tam nebo i na facebooku stránky. Prostě jsem z jejich vedení nezískala to, v co jsem doufala. Navíc už jsem je nespravovala s takovou radostí, takže nemělo cenu se s nimi nadále trápit... Po několika letech jsou tedy ve stavu uzavření. Momentálně je nechávám ještě pár dní svému osudu, jak mi bylo řečeno v jednom komentáři, něco v tom smyslu, že třeba tam nebude až tak mrtvo... Ale brzy stejně skončí v archivu, neviděni světem :-D Jejich obsah se bude občas v trošku jiné formě objevovat na facebooku blogu, takže úplně ochuzeni nebudete. Můžu vám říct, že je mi hned lépe a svobodněji.

Navíc dnes ukončuji i svůj učet na cbdb. Tato databáze je pro mě absolutně nevyužitá, stačí mi prostě databazeknih a goodreads a tato třetí je zbytečná. Ani po nějakém tom roce jsem si na databázi plně nezvykla a nikdy jí nepřišla na chuť. Účet zůstane, ale zbytek obsahu zmizí. V recenzích na ni samozřejmě budu odkazovat i nadále kvůli uživatelům, kteří ji používají. S čímž jde i ruku v ruce, že v průběhu tohoto roku začnu i končit s některými spoluprácemi. Potřebuji více volnosti a hlavně prostoru na svoji knihovničku, která rozhodně není celá přečtená....

Jaký byl váš týden? Také jste prošli velkými změnami na svých blozích? Podnikáte nějaké kroky na uvolnění rukou, zbavujete se nějakých sociálních sítí a dalších účtů, které vás spíše táhnou ke dnu?

Přírůstky

  • Ty, vyber kdo přežije
  • Tajemství hřbitova Crossnones 
  • Artušův pád
  • Legenda o Sigurdovi a Gudrún




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Mám to úplně stejně. V letáku se mi vždycky líbí spousta věcí, ale když to vidím na živo, tak to není takové terno.

    Dle mého názoru je hodně překladatelů přehlíženo, ale tak to bohužel je. Všichni vidí pouze autora a překladateli se nedostane tolik díků.

    Jinak Tajemství hřbitova jsem si také pořídila, ale už je to nějakou dobu. Ty, vyber kdo přežije jsem četla, ale nenadchlo mě to natolik jako Blackout. Ten podle mého názoru snad nic nepřekoná. Ale uvidíme, jak na tom bude jeho třetí kniha:-)

    Můj týden byl bombastický spíš na špatné zprávy, zase se mi pokazil skútr i když byl v listopadu na reklamaci a teď ho budu dávat znovu s další věcí... Jsem z toho naštvaná a doufám, že to bude v rámci záruky, protože za tohle určitě platit nebudu. Nemám ho ani rok a aby se takhle kazil, když na něm jezdím měsíc a půl, tak to už je fakt moc...

    Tak jsem teď vyměnila jízdu na skůtru za jízdu na kole, tak aspoň teda dělám něco pro své zdraví, i když teda jezdit do toho šíleného kopce z práce je fakt... šílený. :D

    jinak já moc sociálních sítí nevyužívám. mám vlastně jen goodreads a databazeknih, ale teda na goodreads jsem nejvíc aktivní. Pak koukám i na cbdb, ale tam chodím hlavně kvůli blogovým článkům, jelikož mě zde občas něco zaujme.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda vysilující komentář :-) Se skútrem to je nemilé, ale já na to mám štěstí s autem. Hlavně s tím, co jsem dřív měla. A to jsem to musela platit. Tak když je skútr v záruce, určitě musí na reklamaci...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne