MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 dubna, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v květnu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na moji fb skupinu, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazikveten2019... Zapojit se můžete i vy sami :-)

Fantasy a sci-fi


Kronovy děti- Projekt Kronos #2
Downtown se hroutí. Rodiny jsou unášeny ze svých domovů. Mafie přebírají vládu nad městem, zatímco hlídky Radniční gardy patrolují v ulicích s jediným rozkazem: udržet Downtownery na uzdě, dokud za ně Nákaza nedokončí jejich špinavou práci. Občanská válka je na spadnutí. A pokud padne Downtown, pak celé Attiona City padne s ním.
Ve své nejtemnější hodině se město obrátí o pomoc ke třem posledním hrdinům, kteří mu zbývají: Davidu Foxovi, zvláštnímu agentovi ochotnému udělat cokoli, aby odhalil pravdu o smrti svého přítele; sirotkovi Lucovi Scarpovi, jenž utíká před nejmocnější organizací světa; a Jasonu Blakeovi, poslednímu Downtownerovi, který nechce své město vidět v plamenech.


Nikdynoc - Nikdynoc #1
Dcera popraveného zrádce Mia Corverová se ukrývá ve městě postaveném z kostí mrtvého titána. Vydává se na cestu, aby se stala učednicí nejobávanějšího a nejtajemnějšího sdružení vrahů v celé zemi – Rudé církvi. I když vyniká v použití jedů a zbraní, nemůže ji to zachránit před spiknutím, které se na ni v temnotě chystá. Dokáže ho odhalit včas, než ji dostihne, a pomstít se těm, kteří můžou za smrt jejího otce?

Protivníci - Renegáti #2
Pokračování superhrdinské trilogie Renegáti od oblíbené autorky.
Ve městě Galton City pokračuje nesmiřitelný boj mezi Renegáty a Anarchisty. Nejenže disponují výjimečnými schopnostmi, ale podařilo se jim vyvinout nebezpečnou tajnou zbraň a hrozí, že svět, který doposud znali, spěje k zániku. V turbulentní politické situaci i Nova
a Adrian začínají silně zpochybňovat vlastní ideje i city a hranice mezi dobrem a zlem se pomalu stírá. Vše směruje k velké válce, která může všechno změnit. Podaří se ji odvrátit?

Příběhy z devíti světů - Magnus Chase a bohové Asgrardu #0.5
Bonusový díl k trilogii Magnus Chase a bohové Ágardu!
V devíti říších stále není klid. A protože Magnus Chase odjel navštívit sestřenici Annabeth, nezbývá, než aby svou kůži nesli na trh jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gund
erson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro. Povede se jim pod ochrannou rukou boha Ódina vystopovat hromovládce Thora a znovu oddálit ragnarök, den zkázy?

Karpatský kníže - Čarodol #2
Táňa si myslela, že se s rodnými Karpaty rozloučila už navždy. Před nepřáteli utekla do Anglie, získala zde magické jméno Káve Lizard, další schopnosti a nové přátelství. Náhle je však vyzvána k návratu. Má se stát novou strážkyní koruny karpatských knížat. K tomu je ale třeba najít ztracenou cestu do kouzelného Čarodolu, která se otevře, pokud se spojí tři karpatské symboly moci: koruna, žezlo a zlaté jablko. Jak Táňu doma přivítají? Překoná všechny nástrahy a nebezpečí? Získá spojence,nebo zůstane sama? A kdo získá od velkého mága, mocného Molfara, zlatý klíč a stane se jediným karpatským knížetem?

Ostatní beletrie


Hacker - Marc Dane #3
Britský tajný agent Marc Dane, hrdina napínavých špionážních thrillerů, mezinárodních bestsellerů Nomád a Exil, se tentokrát pustí do své nejděsivější akce. Strašlivá hrozba z hlubin temné sítě digitálního zločinu. Zničující zrada v jádru skrytě operující úderné síly. Smrtelně nebezpečná honba na hackerském bojišti. Nemilosrdná teroristka dychtící po pomstě. Zničující útoky po celé planetě. Marc Dane musí nasadit veškeré své schopnosti a vynalézavost, aby vypátral záhadnou postavu – ženu známou jako Madrigal, jejíž tvář nikdo nezná. Dříve než uvrhne svět do války.

Šťastní a mrtví
Ta žena ležela na zádech, ruce u boků, nohy natažené, jako by už spočívala v rakvi. Nevidoucí oči upírala vzhůru, koutky mrtvých úst se zvedaly, jako by se smála. Vyšetřovatelé měli okamžitě jasno: znovu zaútočil sériový vrah, kterého bulvár překřtil na Shropshirskou zmiji. Všechny jeho oběti vypadaly, jako by opustily svět v nejšťastnější chvíli svého života.
Nedaleko odtamtud začal nový život Ben Hofland. V ospalé vesničce, kde se narodil a kam se teď po rozvodu vrátil s jedenáctiletým synem, konečně našel práci. Jako by se pro něj i pro Ollieho všechno začalo obracet k lepšímu. Poprvé za pár měsíců se Ben cítí doopravdy šťastný…

Žena v temnotě
Život rodiny Sarah a Patricka se vždy odvíjel v poklidu. Po smrti matky se ale pro Sarah začne vše měnit stále více k horšímu. Patrick cítí, že rodina potřebuje začít někde jinde a úplně znovu. Rozhoduje se proto, že se všichni odstěhují do domu, kde on sám kdysi dávno vyrůstal.
Má to ale háček. Zatímco pro Patricka je ono místo
spojeno se šťastnými vzpomínkami, pro všechny ostatní je to především dům, kde kdysi došlo k brutálnímu zavraždění rodiny, jež zde žila. A zatímco Patrick je přesvědčený, že se pro ně dům stane i přesto ideálním místem k novému životu, jejich děti zde trpí nočními můrami a pocitem, že je kdosi sleduje. Ani Sarah si není jistá, zda se ocitli na správném místě, neboť čím déle v domě bydlí, tím více se její manžel mění v kohosi úplně jiného.
Mrazivý psychologický thriller o rodině, jež přestává normálně fungovat, a o tajemstvích, která nás pronásledují. Příběh, který uchvátí fanoušky B. A. Paris, Clare Mackintosh či knihy Osvícení Stephena Kinga.


Lov - Briar U #1
Říká se, že protiklady se přitahují. A nejspíš to je pravda, protože neexistuje žádný logický důvod, proč by mě měl přitahovat právě Colin Fitzgerald. Obvykle totiž neletím na potetované hokejisty, kteří si libují ve videohrách a jsou přesvědčení, že jsem povrchní a přelétavá.
Jeho názor na mě mu vynesl první černý punt
ík.
Nepomáhá ani fakt, že se kamarádí s mým bratrem.
A jeho nejlepší kamarád se do mě zamiloval.
Jo, a zmínila jsem se, že jsme spolubydlící?
Na tom ovšem nejspíš nezáleží. Fitzy dal jasně najevo, že o mě nemá zájem, přestože to mezi námi jiskří tak, že by z toho náš dům lehl popelem. Nejsem holka, která by kluky lovila, a nehodlám s tím začínat. Mám dost práce s novou školou, úlisným profesorem a před sebou nejistou budoucnost. Takže až si můj sexy mlčenlivý spolubydlící uvědomí, o co přichází, ví, kde mě najde.


Marvel Studios: Encyklopedie postav
"Kompletní průvodce filmovými postavami Marvelu"
Setkejte se s hrdiny a padouchy filmového světa studia Marvel. V této unikátní knize najdete fascinující fakta o vašich oblíbených postavách ze všech strhujících filmů studia Marvel© – od všech členů týmu Avengers až po zlověstného Dormammu!

Další chystaná alba

Přehled novinek v albech, kde najdete obálku a anotaci... Zde můžete přispívat i vy sami a pomáhat tak tvořit přehled pro všechny...

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1739452729503204&type=3


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

13 komentářů:

  1. Já se určitě chystám na Nikdynoc - mám ji doma v originále, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc se těším na Magnuse Chase, Ricka nikdy nevynechám, a dost mě zaujala i Nikdynoc. Všichni na to pějí chválu, tak tomu asi dám šanci :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ti Šťastní a mrtví vypadají rozhodně zajímavě, tak uvidíme, zda-li si někdy tuto knížku nadělím! :) Moc díky za tento článek, jdu dál brouzdat na Tvém webu :)


    Aleš z www.alesotava.cz :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si určitě nenechám ujít Sílu přírody, kterou tady nezmiňuješ :-)

    OdpovědětVymazat
  5. OMG, já ještě nemám přečtené Renegáty a ona už vychází druhá kniha? Jsem fakt hrozná.. Ale přemýšlím i nad Nikdynocí, tak uvidím, je toho moc k přečtení :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Asi nejvíc ze všech se těším na Protivníky. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne