MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 března, 2019


Konec týdne se blíží, neděle v plném proudu a já si opět sedám k blogu, abych se podívala na shrnutí týdne. Co je nového, co je starého a co se prostě dělo...

V pondělí jsem měla v práci volno a tak jsem si zaběhla na brigádku. Blíží se Svět knihy a je potřeba začít šetřit :-P. Kdo se těší jako já? Konečně jsme s mamkou našly chvíli času a sedli nad plán. Už máme koupené lístky na vlak, abychom si našly to nejlepší místo. V lidlu jsem objevila moc pěkné láhve na pití, na cestu. Jelikož mám doma půl života staré lahve na kolo, řekla jsem si, že je na čase si koupit na ty občasné výlety něco nového. Navíc přes léto určitě nepohrdnu pitím do batohu i po cestě z práce, kdy je opravdu pařák :-)


Jako první (ohledně knih) tu mám dva přírůstky, které jsem dostala od kolegyně. Jednu knihu měla dvakrát a druhou si pořídila v novějším vydání. Takže jde o Královu dceru a Dcery pana Darcyho.


Samozřejmě jsem nesměla opomenout novinky na měsíc březen, které mě zaujaly. Narazila jsem na sedm knih, které by mě potěšily, ale ne všechny potřebuji nutně. Jen tři tituly si hodlám koupit a ten zbytek, ten mi jen padl do oka :-)

Lord John a Ďáblovy ruce Jenom lidé Válečná smršť Iko sama sebou Clona Zloději dýmu Koruna času

Zatím jedinou přečtenou knihou jsou Spící obři. Kniha mě bavila i když jsem čekala trošku něco jiného. Momentálně pokračuji s druhým dílem Probuzení bohové, kde jsem už za druhou polovinou a určitě i tu brzy dočtu. Zatím vám nic neprozradím, nechám si to na recenzi. Mimo to ještě dočítám komiks Hobita, tam jsem taky téměř v polovině, takže i na něj snad brzy něco sepíšu.


V týdnu jsem se musela trošku připomenout, ale mám vyjednané tři recenzáčky. Už se těším, až dojdou a já chytnu trošku větší čtecí tempo. Napsala jsem si o Sklenici srdíček, thriller od autorky, kterou jsem už měla možnost zkusit. Pak Malé temné lži, na které jsem viděla dost chvály a nakonec Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné. Jde o zpracování příběhů známých žen světa, které se jakkoli proslavily a je to v provedení spíše pro náctileté. Takže by to měla být taková zábavnější a čtivější forma, tak jsem zvědavá :-)

Ve čtvrtek se udělalo opravdu krásně. Musel to být zatím ten nejteplejší den letošního roku, protože v zimní bundě jsem se vyloženě pekla. Využila jsem toho i dobré nálady ze sluníčka a vytáhla Maggie na malou procházku. Ke konci teda měla jazyk téměř na chodníku, ale pak aspoň pěkně odpadla a byl klid :-P


V pátek jsem sepsala obvyklý přehled, tak nezapomeňte kouknout, třeba tam najdete něco zajímavého v akcích nebo se zapojíte do soutěže... Já určitě něco vyzkouším. Původně jsem chtěla i využít akce u Dobrovského k MDŽ, ale nakonec jsem nešla. Počkám si na příští slevu a navíc až budu mít více knih ze seznamu. Ještě mám čas k utracení kupónů a na ty důležité knihy stejně musím vydržet na vydání :-)

V sobotu jsem jela k mamce. Víc jak půl dne jsme skládali nový skleník a po těch několika hodinách venku jsem byla pěkně promrzlá až na kost. Počasí se totiž vůbec nevydařilo a to jsem se tak těšila na případnou grilovačku. Vůbec jsem se nemohla zahřát, tak to večer jistila horká vana :-D Ale aspoň je mamka spokojená a už může sázet, blázen jeden (taky mi hned ráno posílala fotky) :-D I u nás v práci se už všechno chystá na jaro a v zahradě měli takovou pěknou pagodu (říká se tomu tak ne?) a vzala ji mamce na skalku. To byla zase radost...



No a dnešek už mám spíše lenošivý. Udělala jsem si jablkový štrůdl, oběd přesouvám spíš až na večeři. Zkouknu nějaký ten seriál a pak se přesunu ke čtení. Venku je stejně docela šero a pěkně tam prší, takže se nedá moc dělat. A jaký jste měli týden vy? :-)




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Ta lahev na pití je skvělá. Podobná by se mi taky hodila. :)
    Které dny budeš na Světě knihy? Já se chystám zatím na sobotu a uvidím jestli by se mi podařila i neděle. Každopádně se těším, jak se tam tento rok podívám a strávím tam více času. Minulý rok jsem tam byla pouze dvě hodiny.

    U nás bylo v týdnu krásně, ale o víkendu se zase udělalo pěkně hnusně a pršelo :/ Už vidím jak v týdnu zase bude krásně a o víkendu se bude opakovat to samé co nyní.

    Já měla trochu akčnější týden, byly jsme s přítelem a kamarády na Captain Marvel a příjemně mě to překvapilo. Navštívila jsem v týdnu i restauraci Tam Tam ve které jsem nikdy v životě nebyla i když kolem ní procházím skoro každý týden. A zatím jsem nebyl nikde, kde by vařili tak skvěle. <3
    V sobotu jsem pak navštívila v Praze sraz Humbook blogerů a to bylo taky fajn. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pojedu zase v pátek. Víkend mám bohužel práci. A obvykle tam jsem od otevření tak do 3 :-D
      Já mám příští víkend pracovní, takže počasí mi bude jedno :-) Chtěla jsem mít pěkně teď, ale nepodařilo se...
      Taky jsem chtěla do kina, ale nakonec jsem se nerozhoupala. Tak zkusím jindy. Hlavně, aby mě to nezklamalo :-)

      Vymazat
    2. Tak třeba se tam v pátek zahlédneme. Podařilo se mi v práci dostat dovolenou na ten den, takže si udělám takový menší dvoudenní výlet. :-)

      Vymazat
    3. Možná ano :-) taky bych někdy prodloužila víkend a koukla i po Praze, ale jako vždycky mám pracovní víkend...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne