MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 března, 2019

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...
Další novinky sledujte v přehledu zde...

V březnu se to novinkami jenom hemží. Já si však vybrala jen pár. A ještě méně nutně potřebuji mít doma. Lord John je pro mě samozřejmost, už prostě autorčiny knihy spíše sbírám :-D. Válečná smršť, na to čekám neuvěřitelně dlouho, konečně si přečtu poslední dva díly a dozvím se pravdu. Jenom lidé, s touhle sérií jsem ještě nezačala, protože jsem nechtěla mít proluky mezi díly... Tyto první tři knihy rozhodně chci. Dále už jde spíše o zájem. Iko mě zajímá, protože Měsíční kroniky byly skvělé, jen nevím, zda je komiks to pravé ořechové pro mě. Clona, od autora už mám dvě knihy, ale ještě jsem se k nim nedostala. Zloději dýmu, tady si opět vybírám kvůli autorce, která napsala Half Bad, což bylo skvělé... A nakonec Časodějové. Tam jsem zatím skončila u jedničky a nevím, jestli budu pokračovat, ale kdyby... :-)


Lord John a Ďáblovy ruce 
Lord John and the Hellfire Club : Poprvé se zde objevuje Lord John mimo romány ze série Cizinka (povídka chronologicky navazuje na román Lord John a soukromá záležitost). Mladý diplomat je zavražděn na ulici. John Grey je svědkem vraždy a přísahá pomstít mladého muže, neboť stopy vedou k notoricky známému Hellfire Clubu a temné jeskyní pod Abbey Medmenham.
Lord John and Succubus : Greyův úkol jako styčného důstojníka hannoverského pluku v Německu, je čelit dvěma hrozbám: postupující francouzské a rakouské armádě a hrozbě tajemné "noční čarodějnice," která šíří strach a smrt mezi vojáky. S vědomím, že se také může stát obětí, se lord John musí s čarodějnicí vypořádat dřív, než dorazí nepřítel.
Lord John and the Haunted Soldier : lord John je povolán do zbrojnice u Woolwich, aby zodpověděl otázky královské komise. Dotazy se týkají děla, které explodovalo během bitvy u Krefeldu (navazuje na děj románu Lord John and the Brotherhood of the Blade).

Jenom lidé  
Doktorka Rose Franklinová v dětství náhodou objevila v zemi zakopanou obrovskou kovovou ruku. Později jako vědkyně řídila tým, který vypátral další části ohromného těla, které společně tvoří Themis: gigantického robota mimozemského původu. Rose spolu s lingvistou Vincentem, pilotkou Karou a tajemným neznámým, co s nimi vedl rozhovory, zachránili Zemi před geopolitickými konflikty a cizí invazí. Nyní, po téměř deseti letech v jiném světě, na vzdálené planetě, se Rose vrací na Zemi, aby zde našla jen stará zkrachovalá spojenectví a vše naprosto zničené. Musí zburcovat zbytky Obranného sboru Země, když se její přátelé obrátili proti sobě.
Závěrečný díl trilogie Akta Themis je kombinací sci-fi, apokalyptického thrilleru a mrazivě varovného příběhu.

Válečná smršť 
Za každé vítězství se platí. Mare Barrowová to ví až moc dobře. Když ji zradil Cal, málem ji to zničilo. Nyní je odhodlaná bránit své srdce a zajistit svobodu Rudým i novokrevným. Musí zničit království Norty jednou pro vždy… Jenže to nemůže dokázat sama. Nastane čas, aby spojené síly Calových Stříbrných přívrženců a Šarlatové hlídky ukázaly, co umí. Mavenova posedlost Mare je však tak silná, že ho nic ani nikdo nezastaví. Nadchází válka a jisté je jen to, že ne všichni přežijí.

Iko sama sebou
Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché. Nezlomí Iko všeobecné názory na její "porouchaný" systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice a udržet si přitom osobní život a přátele? A jak to dopadne s vlčími vojáky? To vše se dozvíte v napínavém doplnění Měsíčních kronik!

Clona
V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podivné vzkazy. Detektiv Holger Munch proto k případu přizve zkušenou vyšetřovatelku Miu Krügerovou. Společně musí zastavit vyšinutého vraha dřív, než si vyhlédne další oběť.

Zloději dýmu
Princezna, zrádce, lovkyně a zloděj. Čtyři hrdinové mají v rukou osud světa. Čtyři národy stojí na pokraji konfliktu.
V Brigantsku se princezna Catherine připravuje na politické manželství bez kapky lásky, které pro ni chystá její krutý a ambiciózní otec. V Calidoru touží zhrzený sluha March po pomstě knížeti, který zradil jeho lid. V Pitorii cestuje lehkomyslný Edyon od města k městu a krade přitom jednu cetku za druhou, jen pro ten závratný pocit. A na pusté Severní planině při lovu démonů utíká třináctiletá Tash o holý život. Každý je jiný, a přesto je něco spojuje. Všem osud rozdal karty, se kterými hrát nechtějí, a oni z nich musí dostat to nejlepší.
Všechno se mění. Spojenectví se přelévají a rozpadají, staré jistoty tříští a životy našich hrdinů i všech kolem nich se obrací naruby. Jejich budoucnost je neoddělitelně propojena nepředvídatelnými vlivy magie a války. Kdo povstane a kdo padne? Komu se podaří vybojovat si své místo v životě?

Koruna času
Feš Dragocij beze stopy zmizel a co čeká klíčníky je ve hvězdách. Otázek je mnoho. Podaří se Vasilise zachránit Feše? Jaký osud čeká jejího otce, Severina Ohnivého? Kdo je ve skutečnosti Rodion Hardius? A jaká tajemství ještě skrývá Rozeklaný zámek? Jediný Astragor si je svým osudem jistý a rychle postupuje k hlavnímu cíli. Získává nové spojence a drtí protivníky. Osudová chvíle se blíží – rozhodující bitva o trůn Času nastává!


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

11 komentářů:

  1. Hodně mě zaujala, ta Koruna času. Držím ti palce, aby jsi všechny tyhle knihy brzy získala a popřípadě i přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Komiks Iko mě taky zaujal. Jedničku mám doma, ale ještě jsem se k ní nedostala, říkám si, že teď, před vydáním dvojky, by asi byla ta pravá chvíle to přečíst. A Zloději dýmu mě nejdřív nijak neohromili, hlavně kvůli hodnocení na Goodreads, jenže teď na ně čtu tak nadšené reakce, že to rozhodně začíná podněcovat můj zájem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vzhledem k tomu, že Half Bad se mi líbilo, tak jsem to chtěla zkusit :-)

      Vymazat
  3. Za mě určitě Iko. Ale můžu říci, že Clona vypadá moc zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě rozhodně Clona, ale překvapivě tě v březnu zaujalo celkem dost knih :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, obcas se to stane :-P ale stejne ne vsechny jsou takove, ze je opravdu musim mit...

      Vymazat
  5. Clona je teď všude, asi budu muset autora vyzkoušet, nedá mi to :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja ho jeste nezkousela, ale mam oba predchozi dily :-)

      Vymazat
    2. No já jsem koukala, že to je jako jedna série, takže budu muset začít od začátku :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne