MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 února, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v březnu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na moji fb skupinu, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazibrezen2019... Zapojit se můžete i vy sami :-)

Fantasy a sci-fi


Válečná smršť - Rudá královna #4
Za každé vítězství se platí. Mare Barrowová to ví až moc dobře. Když ji zradil Cal, málem ji to zničilo. Nyní je odhodlaná bránit své srdce a zajistit svobodu Rudým i novokrevným. Musí zničit království Norty jednou pro vždy… Jenže to nemůže dokázat sama. Nastane čas, aby spojené síly Calových Stříbrných přívrženců a Šarlatové hlídky ukázaly, co umí. Mavenova posedlost Mare je však tak silná, že ho nic ani nikdo nezastaví. Nadchází válka a jisté je jen to, že ne všichni přežijí.

Iko sama sebou  - Iko #2
Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché. Nezlomí Iko všeobecné názory na její "porouchaný" systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice a udržet si přitom osobní život a přátele? A jak to dopadne s vlčími vojáky? To vše se dozvíte v napínavém doplnění Měsíčních kronik!

Jenom lidé - Akta Themis #3
Doktorka Rose Franklinová v dětství náhodou objevila v zemi zakopanou obrovskou kovovou ruku. Později jako vědkyně řídila tým, který vypátral další části ohromného těla, které společně tvoří Themis: gigantického robota mimozemského původu. Rose spolu s lingvistou Vincentem, pilotkou Karou a tajemným neznámým, co s nimi vedl rozhovory, zachránili Zemi před geopolitickými konflikty a cizí invazí. Nyní, po téměř deseti letech v jiném světě, na vzdálené planetě, se Rose vrací na Zemi, aby zde našla jen stará zkrachovalá spojenectví a vše naprosto zničené. Musí zburcovat zbytky Obranného sboru Země, když se její přátelé obrátili proti sobě.
Závěrečný díl trilogie Akta Themis je kombinací sci-fi, apokalyptického thrilleru a mrazivě varovného příběhu.


Grindelwaldovy zločiny - Fantastická zvířata #2
KOKUSA s pomocí Mloka Scamandera zajala Gellerta Grindelwalda, ale mocný černokněžník opět unikl. Chce shromáždit své stoupence, aby vytvořil skupinu čistokrevných čarodějů, s nimiž by vládl celému světu. Ve snaze překazit mu plány požádá Albus Brumbál Mloka o pomoc. Ten nemá tušení, jaké nebezpečí mu hrozí, a tak souhlasí. Bitva je na spadnutí a hrdinové jsou v napjatém kouzelnickém světě podrobeni těžké zkoušce lásky a loajality.

Koruna času - Časodějové #6
Feš Dragocij beze stopy zmizel a co čeká klíčníky je ve hvězdách. Otázek je mnoho. Podaří se Vasilise zachránit Feše? Jaký osud čeká jejího otce, Severina Ohnivého? Kdo je ve skutečnosti Rodion Hardius? A jaká tajemství ještě skrývá Rozeklaný zámek? Jediný Astragor si je svým osudem jistý a rychle postupuje k hlavnímu cíli. Získává nové spojence a drtí protivníky. Osudová chvíle se blíží – rozhodující bitva o trůn Času nastává!

Ostatní beletrie


Koruna nenávisti - Koruna #1
Někdo by řekl, že jako dcera současného prezidenta USA mám skvělý život. Bohatá, slavná a všechno to, co by si některé holky mohly přát. Jenomže já sním o obyčejném životě, v němž bych nebyla nucena provdat se za nejděsivějšího muže, co jsem kdy potkala. Myslela jsem si, že jsme se právě seznámili, jenže se ukázalo, že toho o sobě spoustu nevím. A to vinou tak zvrácené, tak pokřivené minulosti, že ji nemůže vymazat ani hromada peněz, ani status prezidenta.
Jsem rebelka, podle některých spíš zklamání. Nikdy mi nezáleželo na drahých svatebních šatech nebo na tom, kolik kdo utratí za oblek šitý na míru. Je mi fuk, jestli máte šaty ze supermarketu, nebo od luxusní módní návrhářky. Tak proč se vdávám za ďábla v obleku za tisíce dolarů?
Zjistím, jak se mi to přihodilo. Proč si beru jednoho z nejmocnějších mužů v zemi. Jenže abych to zjistila, musím se vydat do temnoty, na cestu pokrytou krví nevinných, která mě zavede přímo do pekla. Tohle peklo je však milionové apartmá v New Yorku, kde na trůnu sedí Bryant Saint Royal.

Clona - Holger Munch a Mia Krügerová #3
V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podivné vzkazy. Detektiv Holger Munch proto k případu přizve zkušenou vyšetřovatelku Miu Krügerovou. Společně musí zastavit vyšinutého vraha dřív, než si vyhlédne další oběť.

Lord John a Ďáblovy ruce - Lord John Grey #0.5, #1.5, #2.5
Lord John and the Hellfire Club : Poprvé se zde objevuje Lord John mimo romány ze série Cizinka (povídka chronologicky navazuje na román Lord John a soukromá záležitost). Mladý diplomat je zavražděn na ulici. John Grey je svědkem vraždy a přísahá pomstít mladého muže, neboť stopy vedou k notoricky známému Hellfire Clubu a temné jeskyní pod Abbey Medmenham.
Lord John and Succubus : Greyův úkol jako styčného důstojníka hannoverského pluku v Německu, je čelit dvěma hrozbám: postupující francouzské a rakouské armádě a hrozbě tajemné "noční čarodějnice," která šíří strach a smrt mezi vojáky. S vědomím, že se také může stát obětí, se lord John musí s čarodějnicí vypořádat dřív, než dorazí nepřítel.
Lord John and the Haunted Soldier : lord John je povolán do zbrojnice u Woolwich, aby zodpověděl otázky královské komise. Dotazy se týkají děla, které explodovalo během bitvy u Krefeldu (navazuje na děj románu Lord John and the Brotherhood of the Blade).

Na podpatcích
Rok po vraždě Bosse se jeho kapitáni rozhodli rozdělit si území Našeho Města. Začali si závidět a navzájem škodit. Vůči majitelům restaurací a kaváren ve svém teritoriu uplatňovali praktiky daleko přesahující hranice zákona. Detektivům z oddělení vražd byla jejich činnost a astronomické zisky zpočátku záhadou. Muselo dojít k vraždě na diskotéce ve vykřičeném nočním baru, aby se jim otevřely oči. Vraždu vyřešili, i když se jim do vyšetřování zapletl smutný případ jedné ředitelky gymnázia. Navíc se zbláznila kolegyně Petra a rozhodla se vdávat. Příjemný slunečný květen přinesl mnoho zdánlivě nesouvisejících věcí, ale stačilo jen počkat, udělat pár základních prověrek, vyslechnout několik svědků a všechno do sebe začalo pěkně systematicky zapadat.

Králův generál
Honor Harrisové je teprve osmnáct let, když se poprvé setkává s Richardem Grenvilem, mužem pyšným, bezohledným a naprosto okouzlujícím. Ale po pádu z koně se Honor musí smířit s následky svého zranění a uchyluje se k samotě. Zatímco Richard stane v čele armády, ožení se s jinou a svým arogantním chováním si dělá nepřátele, Honor mu zůstává věrná i po letech a díky svému postavení v rodině nakonec odhalí tajemství panství Menabilly.

Další chystaná alba

Přehled novinek v albech, kde najdete obálku a anotaci... Zde můžete přispívat i vy sami a pomáhat tak tvořit přehled pro všechny...

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1739452729503204&type=3


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Tak to tak vypadá, že mě tenhle měsíc nic nezaujme xD teda aspoň podle tvého výběru:)

    OdpovědětVymazat
  2. Grindelwalda bych nutně chtěla, strašně se mi líbí přebal:D
    ByGabra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po pravdě už další knihy z Harryho světa nevyhledávám. Už to prostě není ono...

      Vymazat
  3. Z tvého výběru mě nejvíc láká komiksové pokračování "IKO". Úvodní díl jsem dostala k vánocům a navzdory zkouškám jsem ho po večer přečetla za dva dny! :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Z tohoto výběru mne nic nezaujalo. Ještě jsem moc nekoukala, co má vyjít a zda mne vůbec něco zaujme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fb mám v albu hodně knih, které vyjdou. Třeba tam najdeš inspiraci :-)

      Vymazat
  5. Opravdu celkem zajímavé knížky vychází.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne