MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 února, 2019

Viděla jsem... #141

sobota, února 09, 2019 8 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Seriály, které sleduji najdete i na Edně... Pokud pro mě máte tipy na dobré filmy, neváhejte se podělit ;-)

poster poster poster poster
poster poster

Ready Player One
Nedávno jsem přečetla knihu, takže byl na řadě film. A můžu říct, že jsem zklamaná ještě víc než z četby. Pominu-li fakt, že snímek absolutně knize neodpovídá a vzal si z ní jen postavy a hlavní téma, všechno ostatní je snad do puntíku jinak. Ale budu to brát jako samostatnou věc a na základě předlohy hodnotit nebudu. Ale film byl překombinovaný, kýčovitý, hektický a nudný. Těžce nepřehledný. Ukázal nám budoucnost takovou, jako spousta před ním a nějakou logiku příběhu zrovna nepobral. Děj plynul rychlostí blesku a nebylo možné sledovat úplně všechno. Hlavní postavy jsou typičtí puberťáci zachraňující svět. A to, že to natočil Spielberg je pro mě hřebíček do rakve. Něco takového bych od něj rozhodně nečekala. Jediné, co mě na tom bavilo, tak ztvárnění virtuální reality.

Moje hodnocení:


Temné síly
Jakoby tyto příběhy byly nějak prokleté a Hollywood je neuměl pořádně natočit. V tomto případě to není až tak zlé, ale mám pocit, že filmaři z těch knih prostě vyzvedávají pořád ty stejné informace a hodnoty. Jako silný hrdina, zaláskovaná dvojice, láska musí jít bokem kvůli záchraně světa. Bla bla. Prostě pořád dokola. Ale jak říkám, zpracování v tomto případě až tak moc nepokulhává, takže je to vážně koukatelný. Nicméně celkové hodnocení je dost slabé a tak se obávám, že pokračování nebude. Pecka to opravdu nebyla. No, jsem alespoň nalákaná na další knižní sérii, pokud u nás vyjde :-)

Moje hodnocení:


Úžasňákovi 2
Tak jsem si usmyslela, že se po delší době zase podívám na nějaký animák. Na řadu přišli Úžasňákovi dvojka. Od prvního dílu je to neuvěřitelných čtrnáct let. To bylo opravdu dlouhé čekání. Snímek jako takový se opět povedl, nejvíc mě bavil malý Jack-Jack. Ale jinak musím říct, že jsem se docela nudila. Pár momentů bylo předvídatelných a něco málo bylo překvapením, každopádně jsem se do toho nedokázala úplně ponořit tak, abych nemusela přemýšlet nad tím, kdy už bude konec. Jako průměr na zkouknutí dobrý, ale kde jsou ty časy, kdy člověk propadl animákům jako Shrek a podobně? Tam se každý prostě zakoukal na první pohled...

Moje hodnocení:
CSFD


Dokonalá loupež (Doupě zločinu)
Další z případů, kdy jsem zahlédla ukázku v televizi. A ta byla z filmu to nejlepší. Nechala jsem se zlákat herci, které znám a čekala nějakou akční jízdu. Ale policajti ve filmu působili jako větší záporáci než hlavní gangsteři. A celkově se mi pojetí filmu prostě nezamlouvalo. Ani jsem to nedokoukala do konce...

Moje hodnocení:
CSFD


Špión, který mi dal kopačky
Nejdřív musím říct, že to bylo trapný, ale fakt sranda. Když se odpoutáte od dnešních filmů, kde jde pořád jen o zabíjení (i tady to najdete) a samou krev a nic jiného se snad už netočí, tak v tomto případě to dostanete naservírované s hromadou humoru. Dvě naprosto šílený Američanky se zapletou do špionáže a jak jinak, mají kliku a dávají zloduchům i klaďasům zabrat. Myslím, že mě nejvíc bavila ústřední dvojice, kdy holky opravdu měly z pekla štěstí a ukázaly, jak výborné jsou kamarádky. A bonus? Uvidíte tu Jamieho Frasera, jak mlátí ostatní hlava nehlava. Yes :-D

Moje hodnocení:


Bohemian Rhapsody
Konečně jsem se dostala k filmu. Když jsem viděla ukázky, říkala jsem si, že se tam hlavní představitel moc nehodí (zvlášť, když ho znám z jiných filmů). Ale jak jsem se mýlila. Film měl pár krátkých hluchých míst, kdy to lehce vázlo, ale jinak to byla paráda. Nejde o klasický snímek, který by ukazoval zhýřený život celebrit, které se ocitnou na hraně. V tomto případě jde hlavně o hudbu a ta byla a je skvělá. Zbožňuji ji už odmalička. Po dlouhé době tedy film, který doporučím...

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Ready Player One jsme viděla a film se mi líbil. Nečetla jsem předtím knihu, takže jsem neměla nějaká extra očekávání.

    Temné síly se mi také líbily, nebylo to sice nic extra, ale bylo to fajn. :-)

    Š pión, který mi dal kopačky byl hodně skvělý, na tenhle film moc ráda vzpomínám. V kině jsem se hodně nasmála. :D

    Bohemian Rhapsody však bylo nejlepší z výše uvedených. Tenhle film asi nic nepřekoná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skoda ze spioni nedostali lepsi hodnoceni na csfd, asi ne kazdy chape pointu filmu :-)

      Vymazat
  2. RPO <3
    Na Úžasňáky jsem koukala zrovna dneska, ale... no, jednička se mi líbila víc.
    A BR bylo taky úžasné, asi se na ni kouknu potřetí <3 (a ne, od té doby se mi nezdálo o Queenech už dvakrát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja zase po zkouknuti mela hned chut poslouchat jejich alba :-)

      Vymazat
  3. Žádný z filmů mi popravdě moc neláká, viděla jsem Bohemian Rhapsody a pecka:-)

    ByGabra

    OdpovědětVymazat
  4. Z filmů jsem viděla jen Ready Player One a Úžásňákovi 2, u kterých se fakt daly některé věcy odhadnout. Jinak z těchto filmů se plánuji podívat jen na Temné síly. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne