MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 prosince, 2018

Mám tu další příklad toho, kdy jsem četla knižní předlohu a pak se nadšením třásla, až uvidím film. Do dneška natočili jen dva a zbylé můžeme jen smutně vyhlížet. Navíc musím přiznat, že prostě fantasy knihy filmaři točit neumí. Nikdy se to nevyrovná knize. Možná jedinou výjimkou, kterou musím zmínit je Středozem a Harry Potter. Tam jsem opravdu spokojená. Ale vzniká mnoho projektů, které jsou už v zárodku zničeny nepovedenými pokusy, viz Nástroje smrti, Warcraft, Drahokamy a hromady dalších.

Co se týče Percyho, našlápnuto to má docela slibně, herecké obsazení je také vyhovující, ale jde vidět, zvláště u těch mladších postav, jak jsou ještě nezkušení. O to víc potom film pokulhává a nedokáže se vyšplhat výš, jelikož je kazí špatné herecké hraní a repliky. Navíc i některé kulisy či bojová výzbroj působí dost dětsky a tak se celý dojem z filmu stále snižuje a snižuje. Přesto je tohle jeden z příkladů, kdy i přes nedostatky, na filmy občas kouknu. Nejsou pro mne až takovými propadáky. Znám mnohem horší případy, kdy je lepší se podívat jednou a film raději schovat někde do sklepa...






(zdroj obrázků: csfd)

Na tuto sérii jsem narazila už před lety a byla to jedna z prvních, které se v mojí mini knihovničce vůbec objevily. Tehdy jsem měla asi jen čtyři série všeho všudy a ty jsem četla stále dokola. Dříve, než se rozpoutala má knižní mánie. Percy a jeho svět je pro mě už taková klasika, čtení sice pro mladší čtenáře, ale tématem stále zajímavé i pro ty starší. Mám ráda mytologii a v tomto případě autor toto téma využívá hojně. Jeho knihy čtu doteď, i když už lehce citím ten rozdíl oproti dřívějšku, protože bych ocenila trošku starší postavy. Přesto má stále o čem psát. Už jsem díky němu cestovala mezi 'tábory' Řecka, Říma, Egypta i seveřanů... Tak uvidíme, co si připraví příště :-)

hodně stará recenze :-)







Tak, co tentokrát? Četli jste knihy nebo viděli film? Jaké máte názory?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. První díl se mi líbil do chvíle, než jsem si zpětně přečetla knížku :D Druhý mě nezaujal ani jako knihy ani jako film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda. Není to nic úžasného, ale je to koukatelný...

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) Já prozatím viděla pouze film, ale určitě si chci časem přečíst i všechny knihy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já zatím viděla jen jedničku, byly jsme na ní v kniě ještě se základkou. :-D
    Knihu jsem si pak koupila ale nějak nedočetla, docela bych to možná teď napravila, tak uvidíme, třeba se k ní v příštím roce dostanu...:-D

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. urcčitě to zkus, já mám tohle odpočinkové čtení ráda :-)

      Vymazat
  4. Knížky s Percym naprosto zbožňuju! O to víc mě mrzí vidět, jak jsou ty filmy nepovedené. Jedničku ještě zvládnu, ale dvojka je za mě katastrofa. Ze všeho nejvíc mi vadí, že se to silně odklání od své knižní předlohy. Nevím, jak by natáčeli další díly, když už v Moři nestvůr probudili Krona.
    Říkám si, že kouzlo Percyho asi spočívá v Riordanově stylu psaní a vtipu. Kdyby třeba psal scénář on...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslim, ze fantasy temata jsou neco, co filmari moc nezvladaji... kolik z nich je opravdu vybornych?

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne