MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 prosince, 2018

Když se začaly objevovat trailery na nově chystaný seriál, tak jsem je úspěšně nevnímala. Po pár dnech jsem se pozorně podívala, že název nezní zle, že herce poznávám a tak jsem více bádala. Podívala jsem se na ukázku a tak nějak tomu propadla. Hrozně mě to zaujalo a tak jsem si řekla, že po všech těch pokusech z poslední doby, kdy mě nebyl žádný nově objevený seriál schopný zaujmout, tohle rozhodně zkusím.

Herci jsou opravdu dobří, někdo sice psal, že upír Matthew se jim jako obsazení nelíbí, ale mě popravdě ano. Číší z něj to záhadné upírské cosi, co člověka uhrane. Alespoň to není žádný namakaný manekýn, za což děkuji bohu :-D Velkým plusem je i to, že jednotlivé díly se docela dost drží knihy, samozřejmě k několika změnám došlo, ale nic tak hrozného. Nic, co by nějak zásadně ovlivnilo obsah knih a měnilo jejich význam.

Dobrou zprávou je, že seriál bude pokračovat a čekají nás ještě dvě řady. Kdy se tak stane, ale zatím není nikde napsané. Alespoň jsem to nikde nenašla. Hlavní představitelka čeká prcka, takže to asi hned tak nebude. Ale fanoušci si jistě počkají, já určitě :-)





(zdroj obrázků: csfd)

Na knihy jsem narazila až díky seriálu. Jakmile jsem se o něj začala zajímat, objevila jsem informaci, že jde o zpracování podle knižní předlohy. Začala jsem teda hledat a zjstila, že knihy jsem kdysi viděla, možná dokonce i ve výprodeji, ale ignorovala jsem je. A jak to dopadlo, nakonec jsem je začala horečně shánět, protože se strhl boom a začaly ve všech antikvariátech, a nejem tam, mizet. Já měla štěstí a podařilo se mi dát dohromady celou sérii :-). Ti z vás, kteří by ji také chtěli, nesmutněte, bude se chystat nové vydání a myslím, že dokonce v lednu vychází už první díl u nakladatele Laser :-D

Za mě je série opravdu dobrá. Moc mě bavila. I když jsou postavy starší, nemusíte se bát, autorka je stejně vykreslila s téměř puberťáckými sklony a vztekáním, pokud to tak řeknu. Prostě typickými náladičkami a tak. Na druhou stranu to není nic tak divokého jako Twilight. O akci není nouzi, ani o sympatické postavy a hromadu padouchů. V jednom z dílů dochází i k cestě časem. Prostě samá zajímavá témata. Jediné, co mě trošku mrzelo, byl konec. Přišlo mi, že tam vlastně není dořešena úplně budoucnost ústřední dvojice. Možná to však byl záměr. Ale jinak knihy můžu doporučit...

Recenze - Čas čarodějnic | Stín noci | Kniha života





Znáte seriál? Četli jste knihy?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

14 komentářů:

  1. Ahoj, někde jsem vyčetla (zpětně to nemůžu dohledat), že natáčet se začne už v dubnu 2019 a představitelka hl. postavy se k natáčení připojí v červnu.. Ale co je na tom pravdy bůhví. Já na to narazila v nějaké diskuzi. Takže nic ověřeného bohužel nevím.
    Jinak seriál se mi líbí moc. A knižní sérii snad jednou... pořád sem nedočetla třetí díl, takže bych si měla dát rereading nejlépe v průběhu roku 2019 ..:D aby mi to seriál nevyspoileroval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidis, nemas to doctene a knih ses zbavila... :-)
      jj, natacet se bude pristi rok, mozna i u nas - https://www.edna.cz/a-discovery-of-witches/novinky/cas-carodejnic-prodlouzen/

      Vymazat
    2. To ano. Mě se doma bohužel už jen válely. Tištěné knihy už čtu minimálně. Daleko víc teď čtu ebooky a tištěné knihy už si ani tolik nepořizuji. Takže rereading proběhne určitě formou čtení ebooků.
      Navíc jsem ráda, že udělaly knihy radost někomu dalšímu. :)

      Vymazat
    3. to rozhodne :-D ja papirovymi zatim nepohrdnu :-)

      Vymazat
  2. Já mám rozdívaných tolik seriálů, že ani nevím na co se dívat dřív. Čas bych na to měla, ale místo toho buď čtu a nebo teda trávím čas s přítelem. Většinu času se díváme na seriály společně, ale teď jak má zkouškové, tak jsme to teď omezili, ale po novém roce se snad zase pustíme do sledování. :)
    Každopádně Čas čarodějnic, jako knihy znám, slyšela jsem o nich, ale seriál mi popravdě unikl, ale zatím nemám v plánu se do něj pustit. Možná někdy později. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky sleduji hodne serialu, ale uz jsem polevila a koukam na ty oblibene, ty mene oblibene si nechavam az bude pauza u tech predchozich :-)

      Vymazat
  3. Knihy miluju a znam uz hrozne dlouho. Na serial se kvuli tomu trochu bojim podivat, ale Vanoce jsou dlouhy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seriál nedělá knihám ostudu. Opravdu. Znám horší pokusy... :-)

      Vymazat
  4. Skvělý článek :) Ach jo, já zatím nečetla knihy ani neviděla seriál. Ale rozhodně to chci napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, není kam spěchat. Do konce seriálu času dost. A ono se lépe kouká v kuse než s ročními přestávkami...

      Vymazat
  5. To, že bude seriál jsem zaznamenala, ale nijak víc nezkoumala. Díky za podrobnější info, protože jsem si jistá, nejen že budu na sledovat, ale že si rozhodně přečtu knihu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak mám rada filmy, ktoré sa potom natočia na námet knihy :) Tak to by som aj pozrela hoci som knižku ešte nečítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako seriál bez čtení knihy super. Po knize už je to spíš průměr..

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne