MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 listopadu, 2018

Měsíc s knihou - říjen

čtvrtek, listopadu 01, 2018 21 komentářů
Tentokrát je ta hromádka nových knih úplně obří. Na obrázku však uvidíte pouze papírové knihy, ty které mám ve čtečce odhalím ve zbytku článku... Jen podotknu, že celý rok jsem se snažila na knihách opravdu šetřit. A ne vždycky to bylo snadné, spousta z vás určitě plně chápe ;-). Ale i tak jsem byla docela úspěšná a tak jsem si řekla, že si před koncem roku udělám radost a taky rovnou takovou předvánoční nadílku. Do závěru roku mi ke koupi zbývají asi tři knihy, takže co... :-P A ještě omluva za fotky, ale teď přes zimu je to světlo holt horší...


Podíváme se na moje úspěšné výhry v soutěžích. Je tu Cizinec od Šárky z blogu Můj knižní ráj, Temné říční proudy od holek z Knihy na cestách. Obě knihy mě opravdu velice potěšily, ale to jsem ještě netušila, že nejsou jediné. Pak dorazil balíček od Malouše svět knih a v něm dvě knihy Modelka mimo mísu a Ten, kdo stojí v koutě. Nakonec u Dragell jsem vyhrála komentářovou soutěž a tentokrát dostala Prokleté město :-D Nesmím ani zapomenout na Irskou kuchařku, tu jsem zase dostala za vyrobenou blogovou šablonu.



Na recenzi jsem získala přímo od autora Písečníci a bludný asteroid, které jsem zrovna včera dočetla. Kniha se mi líbila, ale nemohla jsem najít slova, jak ji správně popsat. Byla moc pěkná, ale našla jsem i nějaké věci, které z mého pohledu body srážely. Dalšími dvěma kousky byla Jepice od Domina (výborná detektivka) a Věř mi od Baronetu (tady jsem překousla i tu romantickou zápletku a smlsla to za jedno odpoledne :-P). Recenze jsou všechny na blogu a odkazy najdete na konci článku.


Ještě jsem narazila na akci u eReadingu. Nepamatuji si přesně, kde jsem našla odkaz, ale po zadání určitého kódu u nich na webu se mi do e-knihovničky nahrálo několik ebooků zdarma. A mezi nimi byly tyto knihy - Černý arcimág, Sedm dopisů z Paříže, V lese visí anděl, Muž, který přežil Lidice, Vzhůru do divočiny a Mé jméno je nikdo, a jedna zapomenutá e-kniha z dřívějška a to Vážka.








Teď k těm mým bohatým nákupům. Nejdříve jsem si udělala radost jednou knihou a to Loď mrtvých, protože potřebuji znát konec příběhu s Magnusem Chasem. A pak následoval Stín noci, protože prostě druhý díl je nutnost a bez něj by to asi nešlo. No a nakonec ten radostný předvánoční balíček, kterým jsem se obdarovala. Tam jsem si vybrala Krvavé impérium, pokračování Diabolika. Pak Kodex lovce stínů, protože já tento svět vytvořený Cassandrou Clare prostě zbožňuji. Dlouho jsem přemýšlela, jestli si pořídit i Dvůr trnů a růží. Skleněný trůn mám ráda a série mě moc baví, tak jsem si řekla, že zkusím i další autorčin počin, budu tedy doufat, že i tady zavládne spokojenost. Posledními dvěma knihami jsou Spící obři a Probuzení bohové. Zařekla jsem se, že odteď pořizuji jen kompletní série. Tato je docela úspěšná a láká mě už hodně dlouho. Poslední díl vychází v březnu, takže jsem si tyto dva vzala trošku s předstihem, ale moc se na ně těším...




Toť vše k říjnu. Šílená hromada. Ale člověku to dojde, až když to fotí a vidí tu hrůzu. No páni, fakt děs :-D A co máte nového vy? Nebo co si chystáte kupovat?

Celkový počet nových knih: 19 papírových knih, 7 e-knih


Říjen
Celkově rok 2018
Koupené z vlastní kapsy: 10 Nakoupeno: 38
Narozeniny, za šablonu, výhry, apod: 13 Obdarováno: 35
K recenzi: 3 K recenzování: 31


Přečtené knihy





Celkový počet přečtených stránek: 2056



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

21 komentářů:

  1. Krásná hromada :D úplně luxusní. V říjnu jsem taky trochu ulítla, ale co by byl život bez možnosti udělat si trochu radosti. Trochu víc... :) Příjemné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se na to vždycky vymlouvám :-P ne, radost je potřeba, po těch stresech z práce potřebuji vpruhu... a děkuji :-)

      Vymazat
  2. To je pěkný počet knih. Dvůr trnů a růží mám v plánu přečíst. Od autorky mám rozečtený Skleněný trůn, tak jsem též zvědavá na její další počin. A jako další jsou v plánu knihy od Ricka Riordana. :D
    Tak ať se všechny knihy pořádně líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Téééda, ty netroškaříš :-) pěkná hromada nových knížek :-) Větší část sice není můj žánr, ale ty budeš jistě spokojená :-) Na Jepici a Vážku se chystám taky (něco ze života hmyzu :D) a V lese visí anděl jsem četla už celkem dávno a nebylo to vůbec špatné. Od autora mám i Sovu, ale ta stále čeká na přečtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sovu mam taky, tu jsem vyhrala v soutezi, takze me cekaji oba dily :-)

      Vymazat
  4. Slušná hromádka :-) Dvůr trnů a růží jsem četla loni a zase až tak odvařená jsem z něj nebyla, tak pořád přemýšlím, jestli jít do pokračování nebo ne :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako ja nerikam, ze z toho budu plesat a vsude resit ustredni dvojici... ale proste me bavi autorcin styl psani a tak... :-)

      Vymazat
    2. Jako jo, hezky píše, ale stejně jsem měla v jedničce pocit, že to bylo zbytečně moc stránek, když se 3/4 knihy moc nedělo.. možná tomu dám šanci, až si přečtu tvou recenzi :)

      Vymazat
  5. Teda, to je hromada! :D
    Co se Dvoru trnů a růží týče, hodně lidí tvrdí, že je to lepší než Trůn. S tím ani náhodou nesouhlasím, ale stále je to Sarah a ta se čte dobře vždycky. :) Jen sérii určitě nezatracuj na základě prvního dílu, protože z toho jsem byla dost zklamaná, ale druhý díl už jsem hodnotila jasnými pěti hvězdičkami. Stejně jako Trůn se to postupně zlepšuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, nebudu nijak předpojatá. I Skleněný trůn má první díl hodně slabý a přesto jsem v sérii pokračovala :-)

      Vymazat
  6. Opravdu šílená hromada, ale krásné knihy :-)
    Přeji jejich brké čtení a hlavně, aby se líbily :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám za sebou říjen, kdy jsem byla jak utržená ze řetězu. Narozeniny, Humbook tomu přidaly na síle a vyšlo spoustu novinek, které jsem zkrátka musela mít. Dohromady za říjen přibylo 26 kousků (UPS)! Do konce roku si pořídím ještě 10 knih a šmitec. Jedna z novinek, kterou už mám doma, je právě Dvůr mrazu a hvězd. Přečetla jsem obě série od SJM a já jsem tedy jasně fanynka Dvorů, ty mi sedly mnohem víc, i když po prvním dílu jsem si říkala, co na tom ostatní mají. Jo a díky za tipy. Budu sledovat i recenze, nejen nákupy. ;) Taky docela dost uvažuji o koupi Spících obrů a jejich pokračování.
    Jinak nejvíc ze všeho jsem se těšila na novinku od Hosta Děti krve a kostí, kterou mám teď rozečtenou, ta mě přitahovala už dlouho a sotva jsem ji dostala do ruky, tak jsem se do ní pustila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ze dvoru mam obavu, ale budu verit, ze to neni az takova hruza... na obry se chystam co nejdrive to pujde :-) a deti krve jsem taky koukala, ale nejsem si jista, ze by me to nakonec bavilo...

      Vymazat
    2. Ještě ke Dvorům vs. Trůnu - ono je asi určitě znát, kterou sérií člověk začne jako první. Myslím si, že při první zkušenosti se SJM je to takové "wow" nebo "ty jo, to je super" a při druhé už "hm, to už jsem někde četla" a "je to na stejné brdo, opakuje se". Každá série má své plusy a mínusy, všude jsou takové WTF okamžiky, ale obecně postavy mi sedly víc ve Dvoru. Hrůza to určitě není, ale taky mám sérii, na kterou se strašnou dobu chystám, těším se, ale zároveň mám obavy a vůbec se mi do ní nechce. Mluvím o Zaklínači.
      Zatím jsem u Dětí na straně 170, žádná hitparáda to sice není, i když je to protnuté Afrikou, což jsem ještě nečetla,a čte se to docela dobře. Jen mi teda chybí slovník, protože některé ty výrazy ne a ne si zapamatovat. Uvidíme co dál, ale jak je to Host, tak až na výjimky je to kvalita.

      Vymazat
    3. jo Zaklinac, tam jsem precetla jen prvni dil a dal zatim nic :-P

      Vymazat
  8. To je knih! Jsem zvědavá na tvůr názor na Dvůr...já se nedostala přes druhý díl :/

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, to je teda pořádná hromádka! :D Na Magnuse už mi doma nějakou chvilku sedá prach, snad se k němu brzy dostanu, ale kvůli vysoké škole to vidím až tak na Vánoce :D Stejný problém mám se všemi nepřečtenými knížkami, zatím na ně můžu jenom smutně koukat :D V říjnu jsem si také pořídila Kodex lovců stínů, miluju ten svět, je to prostě must-have!! Ještě mi v říjnu přibyl do knihovničky Batman: Náměsíčnice. Jinak Dvůr trnů a růží je fantastická série! Trůny mám od Maasově asi trochu radši, ale Dvory jim šlapou na paty, to bez debat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, mrzelo by mě, kdyby dvory byly strašný... :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne