Dneska jeden základní recept na rychlou gulášovou polévku. Vím, že je asi blbý a zbytečný to sem dávat, ale třeba to takhle někteří neznají... Někdo dělá z normálního masa, já obvykle vařím z mletého... V tomto případě jsem i využila nových brambor z mamčiny zahrádky, které jsem nechala ve slupce...
Gulášová polévka
Suroviny:
mleté maso (vepřové nebo hovězí, podle chuti), brambory, cibule, sůl, pepř, červená paprika, majoránka, masox, zásmažka nebo hotová jíška
Postup:
Osmažit cibuli, přidat mleté maso, přidat nakrájené brambory. Celé chvíli smažit. Přidat sůl, pepř a červenou papriku, chvíli osmažit. Zalít vodou podle potřeby, jak chcete polévku hustou. Přidat masox a povařit do měkka. Jakmile je vše hotové, přidat majoránku, povařit a zahustit. Buď zásmažkou nebo hotovou jíškou, podle chuti a času ;-)
Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet
Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě...
Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)
Na gulášovou polévku mám chuť tak jednou do roka :D
OdpovědětVymazatTo já bych mohla pořád :-P
VymazatJá raději Frankfurtskou, jinou nebaštím :-) Ale mohla bych se jí užrat, pěkně s čerstvým rohlíčkem, jajaj :-))
OdpovědětVymazatTak to taky můžu :-D
VymazatHolky, děláte pěkný chutě :D
Vymazat