MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 března, 2018


Je sice teprve ráno, ale znáte to. Pracovní víkend, odpolední směna přede mnou. Tak se podíváme na dění týdne už teď, ať nad tím nemusím sedět večer :-D Tak pojďme na to...

Venku už začíná čím dál častěji svítit slunko. Teploty jsou sice pořád naprosto šílené, nad nulu to prostě nevyšplhá. Což způsobilo i to, že se mi pokazilo auto a už víc jak týden je v servisu, takže nemám čím jezdit. Ale i tak citím jak se to jaro blíží a hned mi to zvedá náladu. Dostala jsem díky tomu i strašnou chuť na zeleninku a bylinky ze zahrádky. Jako první jsem si pořídila pažitku a hned ji řádně pokřtila :-P Navíc se opravdu těším, až nebudu muset nosit tolik vrstev. Jelikož při příchodu a odchodu z práce se musím převlíct, mám pocit, že půlku dne trávím výměnou svršků. A to začne být po chvíli dost otravné.


Mrkneme ale i na knihy. V únoru jsem si nabrala spoustu jiných knih, než jsem měla původně na seznamu. A i když jsem nakonec ze svého plánu jednu vytáhla, zasekla jsem se na začátku, protože mi kolegyně dvě knihy půjčila a pak mi dorazil i recenzáček. Takže jsem z něj nakonec nepřečetla vlastně nic. Březen už snad bude lepší. Vybrala jsem si dvě knihy, které mám doma už hodně dlouho a je nejvyšší čas vyzkoušet, co jsem si to vlastně dotáhla :-P


Ty dvě vypůjčené knihy jsou Verum a Z kostí a inkoustu. V prvním případě jsem byla hodně zklamaná, takže jsem nakonec hodnotila dost špatně. V druhém případě to nebylo tak špatné. Akorát mi kniha přišla zbytečně dlouhá... Nejvíc se mi zalíbil konec, kde se opravdu řešily podstatné věci.


A když už jsem zmínila, co jsem četla, tak jsem v měsíčním přehledu sepsala malé info. Mám velikou radost, že jsem si za únor nekoupila žádnou knihu (ten půst mi letos zatím vychází) a přečetla jsem šest knih, což i mě samotnou překvapilo. Každý měsíc prostě čtu, co mě napadne, nebo co mi přijde a počítám to až na konci. Takže to mám jako jedno velké překvapení, až sestavuji článek a zjistím, jak špatně či dobře na tom jsem :-) Kolik jste stihli přečíst vy?


V tomto týdnu mám radost ze dvou knih. První je Krev Nejmocnějších, kterou jsem dostala od TheMellory za šablonu na blog. Na knihu se těším :-) Druhou knihou je recenzáček od Megaknih, druhý Projekt Alfa, do kterého se hned pouštím, protože bych měla mít další dvě knihy na cestě... Tak ať nelením ;-)


Jelikož nám začal nový měsíc, prošla jsem si knihy, které budou vycházet a vybrala jsem si pár kousků, které mě zaujaly. První tři knihy jsou pro mě povinností, na kterou se přímo třesu. Zbytek knih se mi zalíbil díky anotaci, takže tam jsem spíše ještě v rozhodovací fázi :-D No uvidíme.


To je asi tak všechno. Za tento týden jsem psala spíše jen o knihách. Z osobního života toho moc nemám. Jen depku z práce, kde to začíná být stále horší a horší. Což už mi přijde téměř nemožné. Ale zatím přežívám. Vždycky se těším, jak přijdu domů, zavřu se mezi ty čtyři stěny a vezmu knihu, která mě vezme na úplně jiné místo. Takový můj odpočinek... Takže to je asi vše. Musím si nachystat nějaké jídlo a ještě než vyrazím do roboty, stihnu i nějakou tu stránku :-) Mějte se hezky...

Přírůstky

  • Krev Nejmocnějších
  • Na útěku




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Tak s autem jsme na tom stejně. V úterý ráno jsem vyrazila do školy, abych po chvíli zjistila, že auto netopí, pak mi začla kolísat teplota, takže jsem dojela jen na benzínku, tam dolila vodu do chladiče, obrátila se a jela zas domu. Auto stále netopilo, takže jsem v těch -18 °C měla problém i řadit :D Ještě, že jsem měla doma i auto přítelovo, takže jsem sedla do toho a jela nanovo :D No hrůza...
    Z tebou čtených knih se určitě chystám na Geminu a už se nemůžu dočkat, trochu se ale obávám, že přijde n ařadu až tak v létě...
    Obdivuji tě, že se držíš nákupní stopky, já sice s nakupováním taky výrazně polevila, ale úplně zamezit se mi to nedaří :)
    No tak ať se v následujícím měsíci daří a hlavně, abys byla spokojenější v práci :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to úplně drtí. Ale zatím držím. Nicméně brzy vyjde nový katalog kk a taky musím spotřebovat dárkové kupony :-)
      A děkuji, snad bude opravdu líp ;-)

      Vymazat
  2. Za únor jsem také přečetla 6 knih, což je super :) Přeji příjemné čtení a ať se to v práci brzy zlepší :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne