MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 března, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Březen se zdá docela bohatý. Ale jen první tři knihy potřebuji mít doma nutně. A to je u všech ještě s velkým otazníkem, zda se dočkám, protože v těchto případech je vždy datum posunováno i na poslední chvíli. Ale rozhodně je chci :-) Ten zbytek už je jen to, co mě zaujalo. Mise Saturn vypadá na zajímavou sci-fi, Vlčí proces díky obsahu a nová Griša, protože bych ráda zkusila i tuto sérii :-) a Časodějové, ty ještě nevím jistě :-D Jsem já to komplikovaná osoba :-P


Percepliquis
Vše k tomu směřovalo… Elfové překročili řeku Nidwalden. O budoucnosti rozhodnou dva zloději…
„Zahlédla jsem dlouhou cestu. Po té tě povede ta, jež nese světlo. Ta pouť vede hluboko pod zem a do zoufalství. Povedou tě hlasy mrtvých. Vrátíš se v čase. Tři tisíce let stará bitva znovu vzplane. Chlad se chce zmocnit světa, smrt si jde pro všechny a volba je na tobě. Ty jediný můžeš zachovat rovnováhu, ty nakloníš váhy, ale není jasné, na kterou stranu. Musíš volit mezi světlem a tmou a tvá volba mnohé ovlivní.“ tenkinská věštkyně Fan Irlanu
Percepliquis je závěrečný svazek fantasy série Odhalení Riyria, ságy, na jejímž počátku byli dva zloději polapeni na nesprávném místě ve správný čas a tím vrženi do víru událostí, jež stále gradují a nakonec vedou k tomuto okamžiku. Uběhly tři tisíce let a nastal čas pro návrat Novronova dědice.

Nahraný
Po dvanácti letech tajného výcviku je Atticus O'Sullivan konečně připraven svázat svou učnici Granuaile se zemí, a zdvojnásobit tak počet druidů na světě. V předvečer obřadu se ale svět, který ho považoval za mrtvého, náhle dozví, že stále žije, a tuze rád by ho poslal zpátky do hrobu.
Attikovi nezbývá, než aby se s Granuaile a se svým věrným irským vlkodavem Oberonem vydal k úpatí Olympu, kde si na něj už brousí zuby římský bůh Bakchus, který mu přísahal pomstu – bude si ovšem muset počkat ve frontě za prastarým upírem, skupinou temných álfů a starým šibalským bohem, pro které je ZABÍT DRUIDA podle všeho priorita číslo jedna.

Lord John a Bratrstvo čepele
Diana Gabaldon, autorka úspěšné série Cizinka, vrací do hry jednu z nejzajímavějších postav: Lorda Johna Greye. Gabaldon splétá dohromady soukromý a veřejný život – zdrcující rodinné tajemství, milostný vztah s potenciálně katastrofálními následky a válku dvou světů. Je to už sedmnáct let, co byl lordův otec, vévoda Pardloe, nalezen mrtvý s pistolí v ruce – obviňován, že jako jakobitský agent navždy pošpinil čest celé rodiny. Nespoutaní duchové minulosti se vrací na scénu. Bratr Lorda Johna dostal stránku chybějící stránku z deníku svého zesnulého otce a John je přesvědčen, že se někdo rodině Greyových vysmívá. A tak se obrátí na jediného muže, kterému může důvěřovat: skotského Jakobita Jamese Frasera. Ale je válka a osobní záležitosti musí jít stranou. Navíc Fraserovo vlastní tajemství zkomplikuje život lorda Johna. James Fraser nakonec získá chybějící kousek skládačky a lord John se musí rozhodnout, zda čest jeho rodiny stojí za riskování vlastního života.

Číselné jméno
Vasilisa začala konečně studovat skutečné časodějnictví. Na Černovílu – zámku Královny temných víl zdokonaluje po boku své kamarádky Bouře své bojové schopnosti. Doba je zlá a je potřeba, aby se uměla postarat sama o sebe. Feš se Vasilise stále vyhýbá, zato Mark se podezřele snaží vloudit do její přízně. Vasilisa netuší, že chce na Astragorovo přání zjistit její číselné jméno. Klíčníci se chystají prohledat komnaty Rozeklaného zámku, k nimž mají klíče. Nejsou však sami, o odhalení tajemství usiluje celá řada mocných časodějů. Podaří se klíčníkům najít tajemnou Černou komnatu? Usmíří se Vasilisa s Fešem? Vyhraje tempohoničku se svým Lunoptákem Sněženkou? Objeví znovu svůj vzácný dar – časový flér?

Zkáza a naděje
Hlavní město Ravky padlo a na trůn usedl Temnyj. Zesláblá Alina se skrývá hluboko pod zemí ve starobylém jeskynním labyrintu a nabírá síly k dalšímu boji. Jen s velkým přemáháním snáší nechtěnou péči fanatiků, kteří ji začali uctívat jako svatou. V hlavě se jí rodí plán, postavený na nejistých základech. Dočká se pomoci od svého spojence prince Lantsovova, po kterém se ale slehla zem? Podaří se jí najít bájného ohnivého ptáka a využít jeho moc v boji proti temnotě? Jisté je, že válka je na spadnutí a Alinin neúspěch bude znamenat zkázu nejen pro ni, ale i pro celou zemi.

Mise Saturn
Pro fanoušky Marťana přichází mimořádný thriller z budoucnosti od autora bestsellerů NY Times a držitele Pulitzerovy ceny Johna Sandforda a mezinárodně uznávaného fotografa a fanouška sci-fi Cteina.
Píše se rok 2066. Zaměstnanec Caltechu si při pozorování jen tak mimochodem všimne anomálie – něco se blíží k Saturnu a zpomaluje. Vesmírné objekty nebrzdí – to dělají jen kosmické lodě.
Závěr jednání vlády je jasný: ten, kdo dokázal postavit tuhle loď, je v technologiích nejméně sto let napřed, a kdo se této lodi zmocní a dokáže ji dostat na Zemi, bude mít tak velkou výhodu, že mu žádný jiný národ nebude moci konkurovat. Číňané souhlasí...
Začíná nejdůležitější cesta v historii výzkumu vesmíru. Dobrodružství o odvaze, zradě, vynalézavosti, tajemství a udivujících objevech, protože členové narychlo složené mezinárodní posádky zjišťují, že jejich sílu a rozum otestují nejen nepřátelé ze Země...

Vlčí proces
Brilantní historický román, inspirovaný skutečným příběhem muže, jenž se dopustil zločinů tak strašlivých, že byl považován za vlkodlaka.
V druhé polovině 16. století putuje právník a univerzitní profesor Paulus Melchoir se svým mladým asistentem Willym Lessingerem do odlehlého německého města Bideburgu, kde je místní bohatý statkář Petr Stumpf obviněn z toho, že brutálně zavraždil desítky lidí. Společnost se dožaduje toho, aby byl vrah souzen jako vlkodlak, tedy bytost posedlá ďáblem. Pokud bude jejich požadavku vyhověno, ani Stumpfova nevinná manželka a děti neujdou coby Satanovi spřeženci a tvorové nakažení vlčí krví popravě, jež bude provedena tím nejbarbarštějším možným způsobem...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Tak jediné nad čím já uvažuji, je pořád ta Diana Gabaldon. Sice mi přijde, že už ten hype kolem Cizinky docela ustal, což pro mě obvykle bývá právě ten čas, kdy mě kniha začne zajímat, na druhou stranu si stále nejsem jistá, jestli by se mi to líbilo :)
    Každopádně přeji, Lucí, ať se k tobě jakýmkoliv způsobem dostane vše, co si přeješ :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc dekuji :-) ja na Cizinku nedam dopustit i kdyz tam vidim spoustu veci, ktere normalne rada nemam, tady mi to z nejake duvodu nevadi :-)

      Vymazat
  2. Pekné knihy, o sérii Časodejovia som už počula, ale ešte som ju nečítala, každopádne rada by som sa k nej niekedy dostala a láka ma aj Griša, pretože Vrania šestka sa mi veľmi páčila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prave me se taky Sest vran libilo, tak me laka i Grisa :-)

      Vymazat
  3. Na Lorda Johna se moc těším. Diana prostě nesmí chybět :) No a co se týká Grišy, tak se chystám teprve na první díl, tak uvidím :) Každopádně doufám, že se všechny ocitnou co nejdřív v té knihovně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grišu jsem taky nečetla ani jednu. Ale Šest vran mě bavilo, tak to právě zvažuji.

      Vymazat
  4. Nového Lorda Johna prostě musím mít. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Mise Saturn a Vlčí proces vypadají hooodně dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím. Snad budou taky dobrý ve skutečnosti :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. koukam, ze vetsina ostatnich ma seznamech uplne neco jineho :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne