MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 února, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Co jsem si tak proběhla plány na únor, zaujalo mě opravdu jen pár kousků. A z těch jsem si udělala selekci, protože opravdu není možné stíhat číst tolik knih a už vůbec ne je všechny kupovat... Nejvíc mě tedy zaujaly následující...


Na útěku
Mám tři cíle: 1. Zůstat naživu. 2. Nenechat se chytit. 3. Zničit Guntega a jeho program. Nejsem si jistá, co z toho bude nejtěžší. Laylin život se změnil ze dne na den. Musela se naučit, jak bojovat a udržet se naživu. Teď se chce pomstít a zničit Guntega a jeho výzkumný program. Ví, že není jediná alfa, které se podařilo přežít. Je jich víc a Gunteg je chce všechny najít, ovládnout a postavit z nich neporazitelnou armádu. Proto musí být rychlejší a najít je dřív než on.

Na lovu
Když se Kráska vydá na lov Zvířete…
Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Yeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice….
Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Yeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit.
Zbývá jen jedna otázka. Kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?


Hrady z písku
Když je všechna naděje pryč, jak se dá přežít? Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. "Na lovu" bych si taky moc ráda přečetla. Vypadá to na super příběh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím. Autorku jsem sice ještě nečetla, ale budu doufat...

      Vymazat
  2. Na útěku doufám také seženu. První díl už mám v pořadníku pro četbu, tak doufám že se mi podaří sehnat i dvojku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na lovu by som si tiež chcela prečítať, kniha ma zaujala anotáciou a má krásnu obálku :D

    OdpovědětVymazat
  4. Také mě zaujala kniha Na lovu, zrovna včera jsem na ní koukala v knihkupectví... nakonec jsem odolala. :)) (pro zatím)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já odolávám. Ale zkouším, jestli mi to nedají na recenzi. Tak uvidím :-)

      Vymazat
  5. Tak Na lovu mě také hoodně láká, snažím se teď kupovat minimum knih, ale myslím, že tady neodolám :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne