MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 ledna, 2018

Na vánoce jsem dostala sovičkovou záložku a rozhodla jsem se ji umístit do Královských intrik... Ne v každé knize mám záložky, které tematicky přímo ladí. Ale to nevadí. A jako další mám tři záložky z výhry u Jackelin Mandragor, díky:-)
 


Královské intriky {recenze}
České království se po vymření Přemyslovců zmítá v bojích. Mladá Markéta z Březové postupně proniká do urozené společnosti. Počáteční okouzlení je v ní brzy vystřídáno zklamáním, neboť tato krásná, svéhlavá dívka musí čelit mnoha intrikám a nenávisti. Kromě utrpení však poznává i vášnivou lásku. Stane se vyzvědačkou ve službách mladého krále Jana Lucemburského a tento nebezpečný úkol ji zavede až do daleké Neapole. Ve chvíli, kdy se nezdolná Markéta snaží začít nový život, padne na ni obvinění z vraždy, kterou nespáchala. Jak přežije tuto poslední zkoušku?

Poslední dívka {recenze}
Před deseti lety jela studentka Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem „klubu“ FINAL GIRLS, který vymysleli novináři, a do takové skupiny lidí nechce nikdo patřit.
Patří do něj třeba Lisa, který ztratila devět sester z vysokoškolského klubu po útoku teroristy,
který zabíjel nožem; nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn; a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, a všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenout, a tím i jedna na druhou.
V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, díky Xanaxu. Má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupinu a policistu, který jí před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena.
Až do té doby, dokud není Lisa, první Final Girl, nalezena mrtvá ve své vaně s podřezaným zápěstím a dokud se na jejím prahu neobjeví Sam, druhá Final Girl. Proletí Quincynýn životem jako vichřice. Jako by se snažila o to oživit minulost. A Quincy přemýšlí o tom, proč. A když vyjdou na světlo nové informace o Lisině smrti, Quincin život se mění na závod s časem, snaží se zjistit pravdu o Sam, o tom, proč se vyhýbá policii i novinářům, a chtě nechtě si musí vzpomenout, co se před deseti lety v lese skutečně stalo.


Sucho {recenze}
Odlehlý australský venkov odkrývá svá dávná tajemství.
Australské městečko Kiewarra sužuje dlouhodobé sucho, které si vybírá daň nejen na přírodě a dobytku, ale i na psychice místních obyvatel. Na jedné z farem najdou mrtvou ženu a jejího syna. O kus dál stojí auto otce rodiny Luka Hadlera, ten pravděpodobně manželku i dítě
zastřelil a pak spáchal sebevraždu.
Na pohřeb přijíždí Lukův dávný kamarád, federální policista Aaron Falk, který v městečku prožil dětství. Vrací se nerad, počítá hodiny, kdy bude moct zase odjet. Od začátku je zřejmé, že tady není vítán.
Na naléhání Hadlerových Falk spolu s místním policistou Racem znovu neformálně otevřou vyšetřování zdánlivě jasného případu. Postupně vycházejí najevo různé maličkosti, které nahlodávají zprvu nezpochybnitelnou verzi o dvojnásobné vraždě a následné sebevraždě. Jak Falk proniká do okolností úmrtí, otevírají se staré rány a vznikají nové. Aaron a Luke totiž měli tajemství. Tajemství, o němž si Falk myslel, že je dávno pohřbené, ale po Lukově smrti opět vyplouvá na povrch…


Pařížské rekviem {recenze}
Detektivka, v níž vrah hledá svou oběť? Dramatický milostný příběh s napínavou zápletkou se odehrává v prostředí pařížského podsvětí konce 19. století. Mladá učitelka Nathalie Airellová, výstřední a samotářská, má zavraždit svého bývalého milence Adriena de Gresset – šlechtice, který propašoval z Berlína do Paříže zásilku perských miniatur. Zdá se však, že celý případ může mít širší politické pozadí…


Tuto rubriku jsem založila hlavně jako přehled mých knižních záložek. Už se v tom sama ztrácím a nevím, kde všude ty záložky jsou. Takže budu postupně fotit knihy z mojí knihovničky a k nim jejich záložky, které jsou v nich uložené. Některé jsem vyráběla, jsou staré nebo nové, vybledlé, některé jsou stažené z internetu, některé jsou koupené, některé darované a některé jsou vyhrané...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Sovičková záložka je krásna, ale aj ostatné sú pekné a myslím, že pasujú k vybraným knihám :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krása, a ta sovičková, ta je opravdu nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Záložka je nádherná, ale abych byla upřímná, tak mě uchvátila spíše obálka knihy :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne