MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 února, 2016

Marťan

úterý, února 23, 2016 12 komentářů

poster   

Na film jsem se těšila už nějakou dobu, ale nejprve jsem musela přečíst knihu, abych mohla porovnávat. Dočetla jsem ji včera a dnes jsem hned začerstva shlédla filmovou verzi. Řekla bych, že z velké části detaily seděly, až na pár drobností, které si filmaři museli prostě za každou cenu přikrášlit. Ale dalo se to přežít a na ději to tak moc neubralo. Až tedy na závěr filmu. Ten mě pořádně naštval a proto dávám o hvězdičku míň. Opravdu z duše nesnáším, když si něco upravují a ještě navíc, pokud jim to autor schválí (proč si nestojí za svým dílem?). Což nejspíš musel, že. Pochybuji, že by dělali změny bez souhlasu. Ale zpět k věci. Konec si prostě upravili, Markova záchrana probíhala trochu jinak a už vůbec se mi nelíbilo, že to nenechali ukončené jako v knize, ale ještě si tam vymýšleli něco jako epilog. No prostě velké mínus...

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Na konec filmu kupodivu žádný názor nemám. Dobře,možná mě trochu překvapilo, že Marka odchytil Beck a ne Johanessová, ale zase se mi líbit ten knižní dovětek o vzájemné mezilidské pomoci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V knize mu pomohl Beck. Ve filmu ho zachránila velitelka Lewis. Ale to by nebylo až tak hrozné, mě spíš vadilo jaké drama z toho udělali ve filmu. Protože v knize to proběhlo jinak, že...

      Vymazat
  2. Ještě jsem ani nečetla knihu, ani neviděla film, takže nemohu zasvěceně hodnotit, ale taky nemám ráda, když někde předělají závěr, takže tvé rozhořčení dokonale chápu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych knihu nečetla a nevěděla ty detaily, film bych brala úplně jinak a měl by i jiné hodnocení :-P

      Vymazat
  3. Knihu jsem nečetla, film neviděla, tudíž nemůžu hodnotit.. rozhodně se na obě ale chystám! :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Víc než souhlasím - ten konec mě taky pěkně naštval... Kdyby to alespoň dávalo smysl, to bylo pořád věda a chemie a pak taková hloupost. Nemělo to nejmenší odůvodnění kromě patosu a degradovalo to účast jiných postav na příběhu... No zkrátka, škoda! Kromě toho se mi ale film líbil a je to pro mě jeden z mála počinů, ve kterých se filmové zpracování vyrovná tomu literárnímu :)
    Přeji hezký den,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten konec byla hrůza. Ale byly tam i jiné změny. Díky nim to vypadalo, že to měl lehčí. V knize totiž třeba rover neměl žádný jeřáb že. Musel zvedání věcí vymyslet jinak...

      Vymazat
  5. Já jsem nečetla ani knihu a ani jsem neviděla film, ale nedávno jsem četla asi dva články na toto téma a když k tomu přičtu i tento, nejspíš se při nejmenším na film podívám. Taky nemám ráda, když si tvůrci děj překrášlují nebo předělávají, ale nejsem si jistá, jestli bych knihu zvládla přelouskat, takže aspoň po tom filmu se podívám :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Nejprve si plánuji přečíst knihu, potom se možná dostane i na film. Ovšem kniha má vždy přednost! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě. Pokud nejdřív vidíš film, Pak si ho později při čtení knihy pořád promítáš v hlavě... Aspoň já to tak mám.

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne