MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 července, 2015

Poslední den

středa, července 08, 2015 čeká na komentář
Dneska je můj poslední den dovolené. To mi to teda uteklo. Ještě bych si nejraději dala další týden. Zítra se vracím do práce a mám až do sedmi do večera. Chjo, co jsem komu udělala...

Ale můžu říct, že i tak to byla vydařená dovolená. Hodně jsem odpočívala (i díky těm nesnesitelným vedrům), nedalo se nic pořádně podnikat. I náš plánovaný výlet s mamkou do Boskovic jsme nakonec neprovedly, protože v tom vedru to bylo něco nemyslytelného. Místo toho jsme si raději udělaly malý výlet do obchoďáku. Tam bylo aspoň chladněji a okoukaly jsme spoustu věcí. Teda já hlavně koukala a mamka si užívala :-)

Asi dva nebo tři dny jsem strávila u mamky na baráčku. Trochu na zahradě s tím, že jsem často utíkala dovnitř se schladit (je to starý domek s tlustými zdmi, takže je tam jako v jeskyni). A taky jsem se snažila nespálit, k čemuž jsem docela náchylná. Jeden den jsem strávila i chvíli v bazénu. Voda byla ledová. Po asi třiceti minutách už jsem začínala cítit pálení na zádech, tak jsem musela utéct.

Provedli jsme taky společnou oslavu narozenin mamky a bráchy. Takže byla grilovačka a dortík, což v tom vedru byla docela zabíjárna. Prohlásila jsem, že příště takové akce až tak po osmé hodině večerní :-)

Jinak jsem velkou část dovolené trávila u seriálů, filmů a knih. Začal konečně zase Teen Wolf a navíc jsem se kousek pohnula s Grimmem. Popravdě mě poslední dobou ty seriály přestávají bavit. Teen Wolf se pořád opakuje a už to začíná být trapný. Nechápu, proč se ti hlavní hrdinové nevěnují svým schopnostem a netrénují. Grimm zase pořád řeší vraždy. Nemůže být aspoň jedna vražda za čas s normálními lidmi? Musí to být pořád wesseni? A to, co se tam teď děje a komplikuje už začíná být šaškárna... Asi brzo odepíšu všechny seriály a budu mít klid nebo co. Teda možná tak kromě Agents of Shield a Agent Carter :-P

Z filmů jsem zkoukla Šéfa, o kuchaři a jeho snu. Pak dávali v televizi Zelenou zónu o válce v Iráku. Docela obvyklé téma, které nepřineslo nic nového. Nového Šíleného Maxe, který mě docela zklamal svojí šíleností a celofilmovou honičkou. A nakonec výchozí bod, o vědci, který studoval oči a možná zjistil, že existuje reinkarnace. Aspoň tak jsem to z toho otevřeného konce pochopila.

A co se týče knih. Přečetla jsem dvě krátké knížky od JKR, Fantastická zvířata a kde je najít a Famfrpál v průběhu věků. Dnes bych měla dočíst Chaos - Hlas nože. A přijde mi balík (aspoň doufám) a tam na mě čeká třetí díl Labyrintu a ještě jeden kousek...

To jsem se teda rozepsala. Budu končit. Koupila jsem si koberce na moje dva balkony a musím si je tam dát, což bude taky pěkná makačka. Doufala jsem, že na to budu aspoň chládek. Každopádně jsem si dovolenou užila a snad budu mít brzy další. A co vy a vaše dovolené a prázdniny?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne