Domácí burgery

Od včerejška jsem se usilovně připravovala na domácí hamburgery. Upekla jsem si vlastní housky, vyrobila masový placky a splácala z toho fakt dobrotu. Povedly se :-D
 
těsto na burgery zpracované v domácí pekárně

Hamburgery


Suroviny housky (6 - 7 kusů z celé dávky): 280g vody, 60g oleje, 2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 90g chlebové mouky, 490g hladké mouky, 21-25 g droždí; vejce na potření a sezamová semínka na posypání, 

Suroviny maso: asi 500g mletého masa, vejce, cibulka, sůl, pepř, 1-3 lžíce hladké mouky, tuk na smažení (12 - 14 plátků) — cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem a vejcem, osolíme, opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku

na oblohu: dále plátkový sýr, čerstvá nebo naložená zelenina, kečup, hořčice, tatarka, co vás napadne.

Postup: Suroviny na těsto dáme do nádoby pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme. Rozkrájíme na díly, z každého uděláme bulku a zploštíme na 2 cm. Necháme nakynout na plechu, pak potřeme vejcem, posypeme sezamem a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení ještě jednou potřeme vejcem, aby nám neopadávala při jídle semínka.

sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni

Okomentovat

2 Komentáře

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)