MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

17 listopadu, 2014

Výzvědný knižní TAG

pondělí, listopadu 17, 2014 čeká na komentář

Jak už to tak v poslední době na netu bývá, všude můžete vidět spousty různých tagů. Zrovna včera jsem jeden taky vyplňovala. A tak mě právě napadlo si jeden taky vymyslet. Pokud budete mít zájem, můžete si tag vyplnit a publikovat u sebe na blogu. Nominovat nikoho nemusíte, ani já to dělat nebudu. Každý kdo bude mít zájem, si tag sepíše sám od sebe... Budu ráda za případné odkazy na vyplněný tag. Ráda si to přečtu :-)

A teď k daným otázkám...

1. Jakou knihu právě čteš? A jak se ti líbí?
Právě čtu Tanec ve stínech od Alexeje Pechova. Jde o fantasy knihu. Až na nějaké nesmysly, hlavně v podobě míchání bytostí, které k sobě nepatří, není kniha až tak špatná. Dobře se čte. Momentálně je to mezi hodnocením tři a čtyři hvězdičky. No uvidíme.

2. Jakou knihu jsi letos přečetl(a) jako první?
Úplně první knížka byla Serafina od Rachel Hartman. Přála jsem si ji k Vánocům. Takže byla první, protože jsem byla opravdu natešená. Mám ráda knihy s draky.

3. Kolik knih si letos přečetl(a)?
Momemntálně jsem přečetla 35 knih. Ale jelikož nevím, jestli jde na goodreads a databaziknih dělat duplikáty, tam se to ukáže jinak. Letos jsem si střihla totiž jeden jediný re-reading a to Hobita...

4. Kolik knih zvládněš za měsíc?
Většinou dvě až tři. Ale měla jsem i silnější měsíc, kdy to bylo rekordních asi pět knih...

5. Podle čeho se rozhoduješ při nakupování knih?
Často je rozhodující to, že čtu hodně série. Aspoň mi to tak vychází. To, co mě zajímá je série. Takže pak musím dokupovat další díly :-) Ale jsem hodně ovlivněná recenzemi a hodnocením v databázích. A hodně silné přesvědčovací metody má i filmová verze knihy :-D

6. Budeš se příští rok zapisovat do nějaké knižní výzvy? Případně kolik máš v plánu přečíst knih?
Určitě. Už jsem přihlášená. Letos jsem si zapsala strop třicet knih. A příští rok to tak udělám znovu. Raději... Nevím co mě čeká v budoucnu a já mám takovou radost když uspěju :-)

7. Jaký žánr čteš nejraději a proč?
Tak samozřejmě, jak někteří už ví, fantasy a scifi. Především fantasy. Draci, elfové, kouzelnící, démoni, vlkodlaci a podobně, to je moje. Samozřejmě mi nevadí nějaká ta romance, ale v omezené míře. Žádnou červenou knihovnu. Vyjímkou je Jane Austen. Od ní jsem stihla zatím sice jen dvě knihy, ale to není tak úplně přeslazené...

8. Nejoblíbenější kniha/knihy vůbec?
To je těžké. Jsem si teda vymyslela otázku.. Úplně nej jsou pro mě knihy s Harry Potterem a Percym Jacksonem. Bez těch bych se opravdu neobešla.

9. Nejoblíbenější autor/autoři?
J.K. Rowling, Rick Riordan, Cassandra Clare a Christopher Paolini. To je pro mě taková topka...

10. Kupujete si knihy nebo půjčujete?
Já si knihy hlavně kupuji. Sem tam něco dostanu k narozeninám nebo Vánocům a taky získávám knihy díky spolupráci s nakladatelstvími a internetovými obchody.

11. Máte čtečku knih? Jakou?
Mám Kindle 4. Čtečku jsem pořídila asi před dvěma roky a jsem s ní naprosto spokojená. Vyzkoušela jsem si nějaké e-knihy koupit v různých obchodech. Některé obchody jsou super, jiné mě zklamaly. Navíc dostávam i e-knihy na recenzi, takže se Kindle pěkně hodí...

12. Ještě něco, co tě napadá ohledně knih?
No pár věcí by se našlo. Například, že jsem hrozná a nerada půjčuji knihy. Knihy jsou můj poklad a nesnesu představu, že by s nimi někdo špatně zacházel. Jedinou vyjímkou je mamka. Ta si občas něco půjčí (teď například Nástroje smrti). Tam mám jistotu, že kniha bude v dobrých rukou. Dále, nechodím na knižní srazy, ale někdy bych ráda šla. Líbí se mi jak potom na svých blozích píšete jak jste se pobavili a měli se fajn. Ale s mojí nespolečenskou povahou by to byl boj. Nerada se zbavuji knih nebo vyměňuji. Když už nějakou knihu mám, tak je moje a patří do sbírky. Vyměnit za jinou knihu? To přece nemůžu... :-D

To je asi vše. Víc už to pitvat nebudu. Nebo sebe. Každopádně jsem zvědavá, zda se vůbec někdo přidá a já si budu moct přečíst něco zajímavého :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne