MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 prosince, 2023


  
Přesně jak jsem očekávala, šlo o jednohubku s romantickým koncem. Typické téma při svátcích o vánočních zázracích, splněných přáních, o spojení rodiny a přátel. Pojednání o tom, jaké by to přes svátky mělo být. Idylické období, které by si nakonec každý přál po celý rok. 

Ale aby to mohlo nastat, musí se k tomu každý dopracovat. A cesta nemusí být lehká a jednoduchá. Nicméně dokáže otevřít lidem oči, popožene k pochopení vlastních chyb a může tak zlepšit budoucnost. A to potřebuje jak chladný Jack, který vyrůstal bez matky, nebo plachá Belle, která by se přetrhla v pomoci ostatním, přičemž sama ji neumí přijmout. Příběh plný nesplněných tužeb, tajných přání, odhalování pravd, uvědomění si, co je důležité, na čem záleží a podobně.

A v této knize toho dostanete z vánoční atmosféry vlastně všechno. Předvídatelný konec ale nebrání tomu, aby si čtenář příběh vychutnal. Přece jen je to hlavně téma nejvhodnější pro toto období. A tak se mi líbil celý ten nápad svátků na hradě skotské vysočiny, všude hory sněhu, lidé z vesnice, kteří se navzájem znají a pomáhají si. Naruší to příjezd velkoměšťáka, aby bylo o zábavu postaráno. Celé je to spíše jako pohádka, protože mnoho překvapení v tom nenaleznete, ale lidi potřebují i nenáročné čtení, které zvedne náladu. Kéž by to podle toho příběhu tak fungovalo i ve skutečném životě. Za mě hodně očekávatelné pohodové čtení, které vyloženě ničím neohromí, ale bude bavit a potěší.
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne