MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 prosince, 2023


Od autorky jsem už četla Sucho a Sílu přírody, které mě tedy bavily více. Už si na to nevzpomínám detailněji, ale alespoň to ve mě něco zanechalo. Bohužel tato kniha mě nebavila vůbec. Nudná a vleklá, příliš dlouhá. S těžkým odhodláním jsem došla do poloviny a druhá půlka byla další boj. 

Nešlo o zrovna akcí nabité dílo. Chápu i to, že každé vyšetřování má své tempo a pravda se odhaluje hodně pomalu. Že je potřeba klást stále ty stejné otázky a procházet stejné detaily, protože pokaždé to přinese něco nového. Jenže tohle bylo napsáno tak nezáživně, že jen stěží jsem udržovala pozornost a měla chuť pokračovat. 

Zajímavý byl jen pohled na maloměsto, život lidí na kraji divočiny, divokou přírodu, prostě jiný život. Na návrat ke kořenům. Vzpomínky, které pomalu odhalovaly skryté věci. Kdyby to bylo napsáno poutavěji, nějak napínavěji, aby se čtenář vždycky těšil na další otevření knihy, bylo by to prostě jiné a lepší. Takto mi to v podstatě nic nedalo. Dočetla jsem to jen kvůli konci, abych věděla, co se stalo, proč a kdo za tím stojí.

2.5*
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře


 Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Host.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne