MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 srpna, 2023

A je to tady, moje nenáviděné konce sérií. Dočetla jsem poslední díl a je to horší než prve, protože tentokrát vím, že už opravdu další příběhy nejsou. Přestože úvod série nebyl moc lákavý (strašně pomalý a nudný průběh), tak od druhého dílu se to dějově začalo rozjíždět lépe.

Samozřejmě ti, kteří četli Noční běžce, měli částečně spoiler. I samotná anotace hodně prozradí, přesto existuje tolik možných odboček a konců, kde to celé může skončit. Poslední knihu jsem četla jedním dechem, spousta věcí se konečně začala rychleji vyvíjet, některé zapeklitosti vysvětlovat a celé to působilo úplně jinak než z počátku. A samozřejmě šlo o velké finále. Jsem ráda, že jsem tento příběh neodsoudila jen kvůli výhradám, které jsem měla u Dítěte proroctví, byla by to škoda.

Lituji akorát toho, že autorka se i nadále tomuto světu nevěnuje, protože bych tam mohla zůstat navždy. Tolik možností, co by mohla ještě vymyslet, s těmi jejími sympatickými postavami. Vždycky u ní mám pocit, že dobro zvítězí, i když je potřeba i nějakých těch obětí. A i když se vyžívá v protahování děje, tak umí psát zajímavě a poutavě, pokud se tedy nenechá příliš unést. Jen ten závěr mohl být více dořešený, ne tak odbytý, po tom všem... 
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne