MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 srpna, 2023

Tak tohle už bylo o poznání lepší. Sice to velkou část stále zdržovalo pozvolné tempo jako u prvního dílu, kdy se toho zase tolik nedělo a pomalu se příběh posouval vpřed, ale na druhou stranu konečně došlo k větším zvratům.

Z počátku jsem měla obavu, že ke zlepšení nedojde a i tato kniha bude jen nudným pojednáním o kdysi utkaném kouzlu a jeho následcích. Jenže moje zvědavost mě táhla i přesto dál a já vytrvala a byla odměněna. Od určité části totiž autorka už začala v ději skákat po větších časových úsecích, probíhala roky a věštba se blížila ke svému vykonání. Začala jsem se do toho dostávat a pokračovala jsem.

Sice to stále postrádalo jiskru Nočních běžců, ale byla to taková změna, za kterou jsem byla ráda, že jsem brala za vděk každým drobečkem, který naznačoval, že se velká změna blíží. Druhá polovina knihy začínala být už hektičtější a akčnější. Konečně.

Chápu, že autorka se pouze snažila pořádně vysvětlit věštbu, kouzlo, všechna ta hoře, co to způsobilo, a charakter Tobina, který je opravdu důležitý (ke konci možná až moc nečekaně vyspělý, po takové době). Jen se u toho nemusela tak rozvášnit a brát to do takových detailů. Alespoň, že od určitého bodu se dokázala vrátit do nějakých svých zajetých kolejí, které konečně příběh oživily. A teď už je potřeba jen zdolat závěrečnou štafetu a proběhnout cílem. Hurá na to, protože i když konec znají všichni, co četli předchozí sérii, stále zůstává hodně neznámého a já doufám, že to bude nejlepší díl série...
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne