MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 března, 2023


A je to tady. Dostala jsem se na úplný konec. A oproti předposlední knize, to byl návrat ke starému dobrému napínavému příběhu.

Očividně se autorce nejvíc daří, pokud se příběh odvíjí mimo hlavní město Rhiminee. Tam totiž obvykle řeší jen intriky, spiknutí a zhýčkané šlechtice. Netvrdím, že to vždycky znamenalo, že by kvůli tomu příběh utrpěl a nedalo se to číst, ale faktem prostě je, že když se děj odehrává někde mimo, je mnohem zajímavější.

Z počátku jsem nevěděla, co si vlastně myslet, protože velkou součástí jsou tentokrát duchové. Tak trochu jsem čekala, že to bude duchařina a nic jiného se snad řešit nebude. Byla jsem však příjemně překvapená, když jsem zjistila pravý rozsah věcí. A že to tentokrát bylo velké. Bylo poznat, že když nesledujeme padoucha od začátku a neznáme všechny podrobnosti, je to mnohem lepší. 

Tentokrát to bylo výborné čtení, které mě nutilo pokračovat celý den. Jsem spokojena s vývojem událostí, s postavami (u někoho to bylo lepší, u někoho méně, to se dalo čekat) i se samotným závěrem. Je škoda, že autorka během těch sedmi dílů rozehrála tolik věcí, které ne vždy dokončila a tak zůstávají otevřené akorát čtenářově fantazii. Ale bylo to pěkné a důstojně ukončení, i když mi to všechno bude hodně chybět. Tak výborně se to četlo...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne