MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 března, 2023

 
Tohle pro mě bylo první setkání s autorkou. Loni jsem ji viděla na Světě knihy a nechala si podepsat jinou knihu, nicméně jsem dosud neměla chvilku ji přečíst. Zaujala mě však její novinka a tak jsem si řekla, že je čas to zkusit.

Myslím, že je to poměrně známá oblíbená autorka, která napsala už docela dost knih. Přesto mě její styl trošku zaskočil. Byl takový zvláštní, jakoby nevypsaný a popravdě mě příliš nebavil. Jakoby to psal nějaký začátečník.

Velkým zklamáním pro mě bylo zjištění, že jde vlastně o duchařinu. A to já zrovna nemám ráda. Kdybych to tušila, vůbec bych si knihu nevybrala. Jediným kladným faktem bylo, že byla docela krátká a přestože jsem měla chuť to vzdát, nakonec jsem dočetla.

Napětí se dalo krájet a celkový námět byl rozhodně zajímavý. Jednotlivé kousky se logicky spojovaly, ale pravda je odhalena až na samém konci, kdy vlastně pochopíte, že o ty duchy zase tak moc nešlo. Nicméně to nesmaže dojem ze čtení toho zbytku.

Postavy mě příliš nebavily, takové prosté, nijaké a hodně charakterově podobné. Obvykle uzavřené nespolečenské typy. Co se týče skupinky turistů, tak jde o obvyklé klišé, kdy absolutní amatéři se vydají do nehostinné ledové pustiny, bez jakýchkoli zkušeností. Což chápu jako totální idiocii.

Takže po tematické stránce dobré, duchové strašidelní, dokud nenajdete opravdový význam všech událostí, závěr neskutečně překvapující. Ale faktem zůstává, že nejsem ohromená a basta...

 Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Metafora.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne