MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 března, 2023


 
Od série jsem původně mnoho neočekávala. V poslední době mi přijdou všechny fantasy příběhy poněkud podobné, ale tohle bylo příjemné překvapení. Ještě větší, než u prvního dílu.

Neskutečná jízda od začátku do konce. Místy, kdy probíhá pátrání až skoro detektivní práce, se děj trošku zpomalí a lehce nudí, ale jakmile se všechno rozjede, je to naprosto o něčem jiném. V prvé řadě žádná zaseknutá gramofonová deska, co se týče děje. Alespoň mě to přišlo jiné a nové. Jako vždy se blíží válka mezi zeměmi, ale díky našim hrdinům, kteří nejsou účastníky velkých bitev (alespoň prozatím), ji sledujeme z poněkud jiného směru. Velkou součástí příběhu je magie a mocné předměty, takže se vše točí především kolem toho. A samozřejmě okolo faktu, že tyto předměty chce získat nepřítel.

Stále nevím, co mě tak polapilo. Originální příběhová linka, sympatické postavy, vyprávění nezdržující se popisy bitev a intrik na desítky stránek (tohle asi nejvíc) nebo něco jiného... Ale je to výborné. Po dlouhé době jsem měla nutkání číst až do rána, nebýt vstávání do práce. Takže je asi všem jasné, že tuhle sérii jen tak neopustím a jdu na třetí díl...

Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne